DIARY OKTOBER 2019

In oktober hadden we Herfstvakantie, en piepten we er met z’n drietjes een weekendje tussenuit. We bezochten een leuk dierenpark, Kay en Nim zochten het hoger op in het donker en wandelden we een klein stukje door Duitsland. Maar de grootste overwinning van oktober was toch wel het behalen van een zwemdiploma! Kijk mee naar onze oktober 2019 in foto’s…

OKTOBER

Op de bank, op een elektrische warmte deken, met poes Evi. Zo breng ik veel uurtjes door per week. De elektrische deken is fijn als ik migraine krijg, het gaat de verkramping van mijn spieren een beetje tegen. En knuffelen met Evi is altijd fijn natuurlijk, genoeg liefde krijgen we van die pluizenbol.

De diffuser staat regelmatig aan met rustgevende geuren. Ik kan niet zeggen dat het helpt, maar het ruikt wel heel lekker.

De steentjes komen allemaal uit de rivieren in Frankrijk waar we veel tijd hebben doorgebracht afgelopen 2 zomervakanties. Altijd leuk als souvenir.

Nim moest hoog nodig weer naar de kapper, althans… dat vonden hijzelf en papa. Ik vind die lange haren altijd wel leuk ;). Dit is de before foto.

En after foto! Plus een zwemdiploma in the pocket! De kleine man deed het uitstekend tijdens het afzwemmen, en was ontzettend trots. Alle opa’s en oma’s waren er ook bij, en dat was toch wel heel speciaal tijdens het halen van de A diploma. Op naar de B diploma, want hij wil zo snel mogelijk klaar zijn met zwemles haha.

In de Herfstvakantie bakten we pepernootjes. Yum!

Ik teken in mijn Bullet Journal de maand Oktober. Een beetje aan de late kant gezien het allang oktober is wanneer ik dit teken, maar het is er eerder gewoon niet van gekomen. Nim tekent gezellig mee.

Al met een niet ok lijf en hoofd ging is ’s ochtends richting werk. Eenmaal daar ging het totaal niet goed, en ging ik rond het middaguur alweer richting huis. Achteraf gezien is dit een van de momenten waarop ik eerder had moeten luisteren naar mijn lijf, en plat had moeten blijven liggen.

De rest van de vrije dagen lig ik dus plat. Zonde van de vakantie eigenlijk. Vrijdags vertrokken we voor een weekend naar een Landal huisje. Eenmaal daar zoeken Nim en ik het huisje lopend op, en komt papa met de auto eraan. Nim wacht voor het raampje.

We bezoeken in het weekend Kasteelpark Born. Dieren, speeltuin, en een oud kasteel. Prima voor een fijne middag!

Het ‘kasteel’. Er is niet veel meer van over, maar wel prachtig om te zien ook in deze staat.

Nim vond het ook erg leuk om in het park rond te wandelen en kijken. Genoeg te zien!

Mijn favo foto! En hoe leuk staat dit tuinbroekje van ribstof?! Hij is van de Zara.

Ook vonden we er bladeren op de grond, zo groot als Nim zin hoofd. En deze gave bank, met uil gesneden uit hout. Zoiets zou ik ook wel in de tuin willen!

Zwarte zwanen in de sloot bij het park. Die zie je ook niet vaak.

We hadden een heerlijk warm weekend trouwens. Wat een geluk!

Ook reden we op een avond richting Designer Outlet Roermond. Ze zouden tot 23.00 open zijn, dus alle tijd. We liepen gezellig door de straatjes, en kwamen uit bij het mega reuzenrad. Kay en Nim besloten een ritje te maken. Ik bleef beneden.

Ze vonden het mega spannend, zo in het donker.

De volgende dag zijn we lekker een stuk wezen wandelen. We staken zelfs via een hek in het bos de Duitse grens over.

‘Mama ik ben moe van het lopen, kan je me tillen?’ (al na 5min natuurlijk). Maar toch weer een leuke foto samen, ondanks m’n blauwe oog en vermoeide hoofd. Ik viel tegen een tafeltje aan, en liep een flinke 1,5 week met een blauw oog rond.

Na het wandelen ploffen we bij een leuk café neer waar in de tuin een grote oude helikopter staat. Spelen mag niet, maar een leuke foto maken wel. Dat wil Nim natuurlijk maar al te graag.

Er staat ook nog een brandweerauto. Nim is helemaal happy! Zijn favoriet!

Nog eentje van de zijkant dan. En daarna eten we wat en gaan we terug naar het huisje.

Voor mij toch weer een ‘drukke’ dag. Dus ik ga liggen op het zelf meegenomen elektrische dekentje. Kay en Nim gaan nog even gezellig naar de plaza en speeltuin toe.

Het is alweer maandag, en tijd om terug naar huis te rijden. Onderweg naar huis bezochten we Familierestaurant Charlie nog. Een leuk restaurant waar kids heerlijk kunnen spelen in een soort boomhut midden in het restaurant. Na afloop maken we nog even een leuke foto.

We zijn weer thuis, Nim is weer naar school, en ik heb weer even tijd voor mezelf en werk verder aan mijn Bullet Journal. Vind dat zo leuk om in bezig te zijn.

Ook hebben we in oktober de laatste afspraak bij de logopedist. Zij gaat weg bij de praktijk, en wij stoppen met de afspraken om te kijken hoe het gaat zonder. Gelukkig hoeft Nim dus niet te wennen aan een nieuwe logopedist!

Zon, warme kibbeling, en klessebessen. Levensgenieter hoor, deze kleine man.

Nog steeds heel blij dat we een tijdje terug te slaapkamer opnieuw schilderden. Met de ondergaande zon erbij, geeft het zo’n fijn sfeertje!

Dat was het overzicht in foto’s van oktober! De overzichten van november en december komen er gauw aan, en daarna pak ik de wekelijkse Diary’s gewoon weer op! Die kun je voortaan elke dinsdag verwachten in plaats van op maandag.
Hopelijk kom je gauw weer spieken!

X Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest