DIARY NOVEMBER 2019

In November zaten we veel thuis, en dan krijg je de schuiveritus. Dat ken je vast wel! Gelukkig konden we ook nog een weekend dag genieten van het prachtige weer terwijl we bij kasteel Doornenburg rond wandelden. Aan de stad Delft brachten we ook nog een kort bezoekje, daar waren we al heel lang niet geweest. En natuurlijk hadden we hier ook Sinterklaas hysterie, en stiekem al wat kerstige vibes. Kijk mee naar onze maand November in foto’s!

November begint met een gezond soepje. Bij Albert Heijn hadden een aantal van de vers pakketten een -35% sticker. Ik nam de tomaat pastinaak soep mee. Een aanrader, hij is erg lekker. Wel eerst de velletjes van de tomaat wellen en eraf halen, anders eet je opgerolde stukjes tomatenvel. Vind ik niet lekker haha.

Ites minder gezond maar wel heel lekker, lunchen met pancake’s. Ik doe er reepjes appel op en een flinke klodder dadelstroop. Yum!

Dit gebeurd er dus, als je even in slaap valt op de bank. Maar, eerlijk is eerlijk, hij heeft er heerlijk mee zitten spelen!

Hij op de ipad, ik met een warme chocomelk onder een dekentje met muziek aan. Zulke middagen hebben we erg vaak in November.

Vaste prik op de vrijdagavond: The voice of Holland kijken met z’n drietjes. Na uren van ernaar uitkijken, en niet kunnen wachten tot het eindelijk begint, valt Nim vaak na een minuut of 20/30 al in slaap bovenop mij haha.

Op een zaterdag rijden we richting Delft. Gewoon even wandelen door de stad, want daar zijn we al heel erg lang niet geweest.

Al een tijdje wilde ik graag eens kijken bij de winkel ‘Groene vingers Delft’. Een winkel bomvol mooie planten, vazen, potten en home spulletjes. Hoe leuk is dit hoekje?! Ik kocht er niks overigens, het was zo druk binnen.

Op een mooie stralend zonnige dag besloten we om naar kasteel Doornenburg te rijden. Er was een evenement rondom het 50 jarige bestaan van de serie Floris. Ik was vroeger een mega Floris en Sindala fan, en we hadden thuis dan ook alle videobanden ervan grijs gedraaid.

Het kasteel stond vol met de echte kostuums, oude beelden, foto’s, en informatie, leuk om daar eens rond te lopen waar je jaren geleden zovaak naar keek op tv.

Vitrines vol spullen en foto’s.

Nim vond het ook wel mooi om te zien allemaal, ook al kent hij de serie niet. Kastelen bezoeken vind hij sowieso altijd erg leuk.

Op het binnenplein waren ook allemaal leuke dingen te zien en doen. Met het zonnetje erbij was het een hele leuke dag met z’n drietjes. We hebben ons er een flinke tijd vermaakt.

Oud Hollandse spelletjes doen het natuurlijk ook altijd goed bij kids. Ringen gooien was wel z’n favoriet.

De bofkont mocht zelfs een zwaard vasthouden. Dat vond ‘ie wel wat hoor.

Je weet dat je een heerlijke dag hebt gehad als je pas met zonsondergang in de auto richting huis zit. Voor mij ook een fijne hoofdpijn vrije dag geweest, dus optimaal genoten.

Ik op de bank, Nim met de tablet, en Kay doet klusjes in huis. Zo verloopt heel November wel zo’n beetje haha. Hier hangt Kay nieuwe rol gordijntjes op.

Nim heeft het druk met alles in Sinterklaas sferen brengen, want mama doet het maar niet. Hij speurt de raamstiften op, en gaat tekenen. Hier en daar moet ik hem met iets helpen, maar het meeste doet hij zelf en weer ook precies wat hij wil. Heerlijk!

Natuurlijk zijn we ook naar de intocht geweest! Het was dit jaar op een nieuwe plek, een stuk beter te zien zo allemaal. En voor het derde jaar op rij kan Nim de Sint weer een handje geven.

Filmpjes kijken doe je zo 😉

‘S avonds, na de intocht, mag Nim zijn schoentje zetten. Wat een spanning allemaal weer! Zou dit het laatste jaar zijn geweest dat we het vieren? Stiekem hopen we van wel, het is altijd zo druk en brengt veel spanning met zich mee bij die kids.

En terwijl Nim druk is met Sinterklaas, kijk ik vast uit naar Kerst. Want bij de kringloop liep ik tegen bakken vol kerstballen aan. 10 voor 1,50. Dus ik koos 10 leukerds uit, die nog mooi gecombineerd kunnen worden met wat hangers van voorgaande jaren.

In plaats van hele dagen plat liggen als ik me niet ok voel, probeer ik toch een klein beetje bezig te blijven. De sinaasappels waren in de aanbieding bij de supermarkt, dus die nam ik mee en droogde er een paar in de oven. Nog nooit gedaan, maar oh dat rook heerlijk!

Dit kreeg Nim in zijn schoentje. Een beetje nieuw en een beetje tweedehands. Hij was superblij!

Spanning eist z’n tol. De kleine man crasht bovenop mij. Vind ik niet erg, lekker een middag dut samen doen <3

In November ging ik ook langs bij een Osteopaat voor mijn migraines en dagelijkse hoofdpijn. Het zou kunnen helpen, kreeg ik al tip. Na de eerste behandeling heb ik na een dag pijn bijna 1,5 week geen migraine gehad en had ik vrijwel geen hoofdpijn. Zo zo zo fijn! Maar na behandeling twee was dit helaas niet hetzelfde, en na de derde behandeling merkte ik al geen verschil meer.

De ochtenden zijn mooi! Opkomende zon, bevroren paden en een wit bevroren laagje over al het groen. Zo is naar school fietsen en terug elke ochtend niet erg.

Nog een fijn plaatje van dit hoekje in de slaapkamer. Het is nog niet af, er moet nog het een en ander gebeuren en vervangen worden. En de perfecte lamp kan ik ook maar niet vinden.

Dit kind heeft bizar veel speelgoed, maar gelukkig speelt hij ook echt met alles. En hij weet ook heel goed hoe en waar alles gesorteerd opgeruimd moet worden. Wel zo fijn haha. Zelf opruimen is alleen wel heel saai en duurt lang volgens hem. Ja, ja, i know Nim. ik vind opruimen ook niet leuk haha.

We eten bijna altijd 1 keer per week bij mijn ouders avondeten mee. Heel fijn! Na het eten gingen er koeken de oven in, die zagen er wel heel smakelijk uit. Ik kreeg een stukje deeg mee en bakte het thuis af, voor ons beide 1 koek. Ze waren heerlijk!

Groot Harry Styles fan hier. In 2018 gingen Kay en ik al samen naar een concert van hem in Ziggo Dome, in 2020 zou hij weer in Ziggo Dome staan. Ik sta een hele tijd in een wachtrij voor kaartjes, en op het moment dat ik eindelijk erdoorheen ben, zijn alle kaarten van mijn voorkeuren al uitverkocht. Ik klink snel door en vink andere vakken aan, maar helaas. Geen Harry Styles Love on Tour voor ons in 2020.

Frozen 2 zagen we in de bios. Helaas vonden we de film minder leuk dan de eerste. Maar we waren toch even ‘uit’ met z’n drietjes.

We willen al heel lang de woonkamer omgooien. Op een ochtend pak ik het rustig aan en verschuif op mijn gemak de bank en de tafel om. Poes Evi is meteen de weg kwijt haha.

De andere kant! Even wennen wel hoor.

De volgende dag haal ik de grote Ikea Besta kast die aan de andere kant van de kamer hing leeg, en Kay haalt ’s avonds alle kasten van de muur. Ik ben de rest van de week op het gemakje alles aan het her indelen. Maar wat een ander gezicht al zo! Heel fijn.

Nog voor 5 December, hebben we al een kerstboom staan. Nim wilde heel heel heel graag een echte grote boom, dus die zijn ze samen gaan halen. Als eerst natuurlijk de lampjes uit de knoop halen, elk jaar weer een struggle haha.

Normaal hang ik samen met Nim de boom vol, maar ik heb de energie er niet voor. Ik maak voor de mannen overal een touwtje aan zodat ze het op kunnen hangen, en zij versieren de boom samen.

Lekker bezig! Toch altijd wel weer gezellig zo’n kerstboom in huis.

Als laatst gaat de piek erop. Fotomoment! 😉

Naast croissant in blik, heb je blijkbaar ook kaneelbroodjes in blik. Geen brooddeeg, maar het is meer croissant deeg, reuze lekker. Op een weekend dag maak ik ze een keertje en smullen we er met z’n drietjes van.

Morgen om 6.00 komt het overzicht van December online! Kom je dan weer meekijken?

X Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest