DIARY DECEMBER 2019

A december to remember. Nou, deels wel en deels niet. December was een rare maand voor mij. Ik kwam ziek thuis te zitten, besloot om ontslag te nemen, en spendeerde het meest van de dagen plat op de bank of in bed. Gelukkig ging het tijdens de kerstdagen met familie allemaal goed en hebben we hele leuke kerstdagen gehad! Kijk mee naar onze decembermaand in foto’s!

Nim heeft op school een dansje geleerd. De pieten sinterklaas move. Ik krijg optreden na optreden, zo leuk hoe enthousiast hij daar dan over kan zijn!

Op 5 december is het dan zover. Verkleed naar school, de sint en pieten komen langs, en ze nemen cadeautjes mee. Spannend!

Hij is altijd zo lief voor me als ik me niet ok voel <3

6 december doen we pakjesavond bij mijn ouders thuis. Nim word weer verwend, en krijgt binnen recordtijd de zak leeg!

Meteen aan het bouwen met de gekregen lego.

Het regent, en het regent, en het regent maar. Nim speelt rustig met zijn nieuwe lego in het raamkozijn. Lekker warm tegen de kachel aan πŸ˜‰

Ik moet nog voor cadeautjes naar de winkels, alleen gaat het niet zo goed met me begin december. Dus shoppen zit er helemaal niet in. Ik ga op een ochtend op het gemak de fiets op richting de kringloop hier vlakbij, om te kijken of ze misschien leuke kinderboekjes hebben die ik als cadeautje kan geven aan de kids met kerst. Het is er gelukkig rustig, ik slaag voor de boeken, en scoor nog een doosje met glazen kerstballen die perfect bij de rest passen.

Na ongeveer twee weken ziek thuis van werk door vele migraine aanvallen achter elkaar en het herstellen ervan achteraf, hebben we een knoop doorgehakt. Ik ga stoppen met werken. De focus daar ligt op ‘wanneer kun je weer aan het werk’, terwijl mijn eigen focus ligt op ‘wanneer kan ik eindelijk een gewone dag volhouden zonder te crashen’. De druk, het moeten, schuldgevoel, ik kan het er eigenlijk niet bij hebben. Het lucht enorm op, ook al vloeien er behoorlijk wat tranen en blijft de vraag ‘wat heb ik gedaan, komt het wel goed?’ door mijn hoofd spoken.
Een dag na het telefoontje dat ik ontslag neem, krijg ik een grote bos bloemen bezorgd van de collega’s. Heel mooi en lief!

Het is nogal wat, de feestdagen en school. Blijkbaar kwam er ook nog een foute kersttruien dag op school. Ik vind het niet nodig om een foute trui te kopen, die maar 1 a 2 keer aangaat. Zonde van m’n geld, niet goed voor het milieu, en ik wil minder aan fast fashion meedoen. De oplossing? Ik maak gewoon een paar broches voor op een trui. Ik heb nog vilt en garen en kralen genoeg om wat moois te maken.

Even pinteresten vooraf, en voila… lekker bezig!

M’n moeder komt gezellig even langs, en heeft een tas vol lekkers en leuks voor me meegenomen namens haar en m’n vader. Een relax pakket! Super lief!

Ook nog een VTwonen en een doos vol celabration mini’s. Die gaan natuurlijk meteen open πŸ˜‰

Voila! Het resultaat van de ‘foute’ kersttrui. 4 leuke vilt figuren vastgezet op een rode trui. Duurzaam, want volgend jaar kunnen ze op een andere trui! En het allerleukste vond ik stiekem nog dat Nim er mega trots op was πŸ™‚

Kay mocht als kerstpakket van zijn werk zelf iets kiezen vanaf een site. Hij koos een SD kaartje met flink opslag ruimte voor zijn telefoon. Toen het pakket binnen kwam, zat er ook een kookboek bij. Ik nam er een kopje koffie bij en heb het lekker door zitten bladeren, staan best wat lekkere recepten in!

Dit geknuffel in mijn grote vesten, dat is al sinds Nim baby is. Op Instagram postte ik deze foto van mij en Nim, inclusief een foto van zo’n 6,5 jaar geleden in precies hetzelfde vest. Zo lief om te zien. Ik heb geluk met deze mega knuffelkont πŸ™‚

Spelletjestijd!

Ik snack nog van de mini chocolaatjes, en kijk hoe de mannen een spelletje spelen. Ook heb ik sinds lange tijd mijn nagels weer eens gelakt. Op werk mocht ik nooit nagellak op, althans geen felle kleuren en het moest er verzorgd uitzien. Niet te doen want juist daar braken mijn nagels heel vaak. Ik vind ergens nog een roze lakje en ben helemaal blij met die vrolijke kleur op mijn nagels.

Het wandkleed heb ik verplaatst, stond iets te druk achter de kerstboom. Nu de grote ikea besta kast hier voor 2/3 weg is, heb ik ook hier een leuk hoekje om te stylen πŸ˜‰

Zo is de andere kant. Net wat rustiger.

Gezien shoppen er niet echt in zit, moet ik wat anders bedenken voor de cadeautjes voor de volwassenen. We doen altijd een leuk klein pakketje maken als kerst kleinigheidje. Ik besluit het overschot aan sinaasappels in de fruitschaal voor een groot deel te drogen in de oven. Ik maak er slingers van die je heel leuk op kan hangen en ook nog eens lekker ruiken.

Samen met een kaarshouder, een stompkaars, twee chocokerstballen en twee candy canes, stop ik het geheel in een doosje.

De doosjes had ik een tijdje terug bewaard zodat ik er cadeaudoosjes van kon maken. Ik heb wat verf gepakt en elk doosje een ander uiterlijk gegeven, maar wel met dezelfde kleuren. Zag er onwijs leuk uit! Daarbij van klei kleine naam labels gemaakt en op de doosjes gebonden met glitterlint. Super feestelijk toch?!

Over cadeautjes gesproken. Het zijn er nogal wat geworden gedurende de maand. Zo af en toe bestelde ik wat, of nam wat mee vanuit het winkelcentrum als ik naar de supermarkt ging. Gelukkig vind ik inpakken onwijs leuk, dus ben er met een kopje thee lekker voor gaan zitten. Hoe leuk zo alles samen?!

En onze eigen cadeautjes onder de boom. Het meeste had ik in oktober al in huis. Dat bleek achteraf best slim…

… want de meeste dagen van December lag ik plat. Dit is zo’n beetje m’n survival pakket tijdens een migraine aanval. De elektrische deken om op te liggen zodat m’n spieren in nek en rug niet te erg verkrampen, mijn koptelefoon met muziek via spotify het liefst met slome muziek met lage tonen en klanken, en een icepack voor op m’n hoofd.

Op de stof van de bank zaten flink wat bobbeltjes en pilletjes. Dit ding, ze noemen het op de doos een bobble-off, kochten we jaren geleden eens ergens en blijft erg handig. Ook voor bijv kleding goed te begruiken.

De donderdag voor de kerstvakantie was het dan zover, het allerlaatste feestje op school rondom de feestdagen: Het kerstdiner! Elk jaar maakt elk kindje thuis wat lekkers, zodat ze in de klas een leuk avondmaal hebben. Door middel van het invullen van een briefje met voorkeuren wat je kan maken, kiest de juf iets uit zodat er niet alleen maar knakworstjes en poffertjes op het menu staan ;).
Wij maakten vegetarische gehaktballetjes, en bakten bladerdeeg sterren en hartjes met wat geitenkaas erop. Leuk kaartje erbij en wat tape om de schaal en het ziet er feestelijk uit.

pico bello. Ready voor het kerstdiner!

Waar Nim voorheen altijd eerst naar ons toekwam als hij wakker werd, sloop hij de laatste tijd al iets na 5.00 uit bed en ging dan beneden stiekem al op de ipad. Veel te vroeg, en niet oke! Dus we zijn een wekker gaan kopen, hij wilde zelf zo’n ouderwets model. Klok kijken kan hij alleen nog niet, dus de wekker gaat af om half 7. Ik tekende met witte raamstift op de klok hoe de wijzers dan zouden staan, zodat hij een beetje kan zien hoe lang hij moet wachten als ‘ie voor de wekker al wakker is. De eerste paar ochtenden was hij boos ‘Die wekker doet het gewoon niet mam!’. haha! Hij deed het wel degelijk, het ging hem niet snel genoeg ;). Inmiddels werkt het perfect en gaat hij pas uit bed als de wekker gaat om half 7!

Oh ja! We ontdekten Dropje op de NPO app. Wat een dropje van een kinderserie!

Na de sint tekening, moest er volgens Nim meteen een kerst tekening komen. Hij ging wederom zelf aan de slag, en kijk hoe gaaf. Gewoon uit z’n hoofd zelf getekend zonder enige hulp! Ik vind het fantastisch!

Apenliefde noemde ik het, Kay vond het meer Koala liefde πŸ˜‰

Ik word zeker niet overgeslagen, alleen met je mama ga je wat rustiger om πŸ˜‰

Kerst in Zeeland bij Kay z’n familie. We gingen gourmetten, super leuk was het!

Na nachten aftellen, was het dan ei-de-lijk kerst! Ik maakte het gezellig met kaarsjes en chocolaatjes.

En de mannen maakten croissantjes en drinken klaar.

En dan? Uitpakken maar!

We hebben een rustige eerste kerstdag. Lekker thuis met z’n drietjes. Nim en ik bakken nog een brownie taartje. En kijk, een nieuw kleurtje op het muurtje tussen de keuken en de deur. Cafe latte van Flexa creations, hij pakt heel mooi uit in ons huisje.

Op tweede kerstdag maken de mannen partyknaks in bladerdeeg. Nim vind het net babytjes in een dekentje.

Wachten tot ze klaar zijn voor de oven. Eenmaal uit de oven vertrekken we weer richting mijn ouders om daar voor tweede kerstdag te zijn. We hebben allemaal lekkere hapjes, en nog wat cadeaus voor elkaar. Het was een super gezellige kerstdag!

Drie van de cadeautjes, ‘marmer’ onderzetters in precies de goede kleuren. En de geurkaars in glazen potje met speciale lont, hij brand een beetje knetterend alsof je een haardvuurtje aan hebt staan.

Ik stuur Kay op een ochtend een prachtplaatje van de opkomende zon.

Hij antwoord met een nog mooier plaatje van de opkomende zon vanuit zijn werk gezien. Wauw!

Zit je dan, in monkey town waar de kachel kapot is. Gelukkig had Nim nergens last van, hield ik m’n teddy jas gewoon aan, en kreeg ik van kay een kop muntthee om warm te blijven πŸ˜‰

Ergens, een weekend dag in december, gingen de mannen er samen nog even op uit. Klaar met het thuiszitten, en dat snap ik wel. Dus dan maar zonder mij even naar de dierentuin! Nim kust een pinguΓ―n, soort van.

Hij heeft zo zijn rituelen, bijvoorbeeld in het oceanium met de kaart de vissen in het aquarium opzoeken.

Dat waren wat foto momentjes uit onze decembermaand! Een hoop thuis gezeten, maar dat geeft niks. Genoeg tijd in het nieuwe jaar om er weer lekker op uit te gaan.
De eerste twee weken van januari in foto’s komen aanstaande dinsdag online. En vanaf dat moment komt elke week weer een weekoverzicht in foto’s online op de dinsdagochtend!

X Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest