DIARY WEEK 53 //
Alles blauw, confettikanon & naar de duinen en het strand

Er werd deze week een hoop gewandeld in de duinen, een hoop Virgin River gekeken, en een hoop blauwe verf gebruikt. Oh ja, en er was ook een jaarwisseling! Kijk maar mee…

28 December 2020 t/m 3 Januari 2021

MAANDAG

Die paar dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw, altijd gek. Wat we deden? Geen idee! Niet veel want ik heb maar een paar foto’s ervan haha. Ik struinde Netflix af en besloot de serie Virgin River te kijken… je raad het al, binnen 3 dagen twee seizoenen gezien. Oeps!

DINSDAG

Kay heeft eindelijk een weekje vakantie. De mannen doen gezellig samen wat spelletjes aan tafel, en pakken de groene science doos die Nim cadeau heeft gekregen met Sinterklaas. Eindelijk even wat meer papa & Nim tijd.

WOENSDAG

De uren en dagen lopen een beetje in elkaar over zonder veel mee te maken. We zijn eigenlijk vooral thuis met z’n drietjes. Films kijken, met de Lego bouwen, lekkere lunches maken… en een heeeeeleboel geknuffel.

DONDERDAG

Op Oudejaarsdag gaan we er even uit. Beweging, frisse neus, en zon vangen. We rijden naar Duingebied Solleveld waar je 2 euro p.p entree moet betalen om te kunnen wandelen. Dat leek ons een veilige optie, want het kan daar dus niet te druk worden. Eenmaal daar boffen we enorm, in de ochtend komt de zon prachtig op en genieten we van Duin natuur en een hele lange wandeling daardoorheen. Even de batterij weer opladen dus.

De beste plekkies zoeken om je meegenomen boterhammetje en warme thee op te drinken <3

Nim gaat zelden op pad zonder accessoire, een autootje, een verrekijker, een cameraatje, wandelstok… het kan allemaal. Vandaag werd het een dino knuffel, lekker weggestopt in zijn jas voor unlimited geknuffel.
Na de wandeling komen we nog een speeltuin tegen waar nog even de laatste energie weggespeelt kan worden.

Het was fijn! Na een ruime 3 uur gaan we terug naar de auto. Kay heeft een artikel geschreven met prachtige bijbehorende foto’s over het Duingebied Solleveld. Je vind het artikel hier!

Om nog even terug te komen op die warme thee… Kay kreeg van mij voor kerst deze fijne thermos drinkbeker en die bevalt enorm goed! Je drinkt uit de fles net als uit een to go bekertje… via een klein tuitje dus. Het tuitje gaat open als je een knopje ingedrukt houd op het moment dat je een slok neemt. Zo lekt de fles dus niet, en hoef je geen dopje eraf te draaien om te kunnen drinken.

Eind van de middag komt dan eindelijk Nim zijn wekelijkse vraag uit. ‘Mag mijn kamer blauw geverfd worden?’. Eerst was het plan een kamerwissel, maar bij nader inzien wil hij toch hier blijven. Het donkerrood moest dan wel in zijn andere lievelingskleur geverfd worden, grijsblauw. Dus samen met papa aan de slag voor een blauwe kamer!

Later op de avond maak ik een bordje met donuts (in plaats van oliebollen, veel lekkerder vinden we), en gaan we de masked singer oudejaars editie kijken. Zo leuk, van ons mag dit elk jaar wel het avondprogramma zijn!

Van dat vuurwerkverbod merkten we hier helemaal niks trouwens. Het was zelf heftiger dan voorgaande jaren. Nog hardere knallen, vuurwerk wat nog lager uiteen spatte, en in plaats van op open plekken werd het nu gewoon in de smalle straten afgestoken. Erg jammer..

VRIJDAG

Happy 2021! Nim had z’n ogen wel open, maar z’n hartje sliep. Hij heeft het nog nooit wakker gered, nieuwjaarsnacht. En wakker maken kan, dan heb je een heel boos ventje. Hij zei dat we hem dit keer wel wakker mochten maken, en er kon voor de foto blijkbaar wel een klein lachje vanaf. Maar al gauw weer in diepe slaap.

Met een confettikanon het nieuwe jaar inluiden na een goeie nachtrust. Veel leuker dan die harde knallen buiten.

ZONDAG

Zondag besluiten we er weer even op uit te gaan om te wandelen. Het word steeds lastiger om plekjes te vinden waar je weinig mensen tegenkomt. Maar tot nu toe lukt het ons gelukkig wel, omdat we gewoon heel vroeg van huis gaan. Zondag belanden we al vroeg bij het Quackjeswater waar je heerlijke wandeling kan maken, en zelfs het strand op kan.

Even lekker rennen en klimmen door de duinen!

Het was ijskoud op het strand, dus zochten we een iets beschutter plekje om onze meegenomen boterhammetjes op te eten. De gezellige (en warme!) cafeetjes na/tijdens een lange wandeling missen we enorm.

We vervolgen onze wandeling weer, want we hebben het best koud gekregen en willen weer naar huis. Ben je benieuwd naar meer foto’s en waar we precies waren? Kay schreef er een stukje over wat je hier kunt lezen.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest