Diary Week 29 //
Eindelijk vakantie

Na een iets langere break dan gepland zijn we er weer! Komende tijd gaan we terugblikken op onze vakantieweken in de diary’s! We hebben namelijk een paar fijne vakantieweken gehad met z’n drietjes. We gingen twee kampeer avonturen tegemoet, wandelden de meest mooie paden in Nederland en Frankrijk, zagen prachtige plekjes, en genoten van de natuur. Wat zullen we Nim weer missen als hij elke dag op school zal zitten. We starten met de diary van week 29, waar we door de weeks thuis waren maar op vrijdag al onze kampeer spullen pakten voor een week kamperen in Overijssel. Kijk mee!

13 t/m 19 Juli 2020

De laatste week voor de vakantie is aangebroken, Kay is hard aan het werk op zijn kantoor om alles goed achter te laten voor zijn collega’s, Nim heeft de afsluitende dagen op school, en ik regel alvast een hoop voor het kamperen. Tussendoor waag ik me ook eens aan de Dalgona koffie trend haha. Eerlijk? Ik vond het hartstikke heftig van smaak en vies.

Tussen het inpakken, opruimen, en laatste boodschappen halen door verf ik het sleutelkastje wat ik even terug bij de kringloop winkel kocht. Daarna maak ik er een schildering op van een bloemenkrans.

Nim is deze week een enorme bofkont, want hij mag met zijn vriendje en zijn ouders mee kanoën na school. Hij heeft het onwijs leuk gehad en komt met een modderbroekje thuis haha. Die heeft even een uurtje moeten weken in water!

Die laatste schooldagen zijn toch best pittig elk jaar. Chillen met een bakje chips en een film is dan een goeie middag activiteit.

De lange haren van Nim begonnen hem in de weg te zitten. Hij wilde heel graag naar de kapper. Samen met Kay ging hij naar de kapper bij ons in de buurt, in plaats van naar de speciale kinderkapper waar we al jaren komen in Rotterdam. En het ging gewoon ook heel goed, en de haren zijn mooi geknipt! Hij wilde trouwens een beetje ‘stoer’ kijken op de foto’s haha.

Als afscheids/bedank cadeautje voor Nim zijn juf maak ik zelf wat persoonlijks. Vind ik veel leuker dan een gekocht cadeau. Ook doe ik er een zelf gemaakt mondmasker bij met bijpassend zakje, beetje een gek cadeau misschien, maar ik kreeg achteraf een mailtje dat het ontzettend gewaardeerd werd en ze het ook echt nodig had om te reizen met het OV.

Ook Nim maakt nog iets voor zijn juf, hij tekent zijn favoriete thema van afgelopen jaar.

Zoveel te doen, dat ik soms iets te ver ga qua energie verdeling en dan knallende hoofdpijn krijg. Zodra ik dan ga zitten is het eigenlijk al te laat.

Ik heb dit gedeelte van het inpakken zo lang mogelijk uitgesteld. Ik vind kleding inpakken echt helemaal niet leuk, en zeker niet als het voor twee weken is in twee verschillende landen met totaal verschillende weertypen. Deze selectie was overigens niet de definitieve selectie om mee te nemen, er is nog het een en ander afgevallen. Wat wel makkelijk is met inpakken voor zoveel dagen is een beetje een kleurencombi te kiezen zodat alles redelijk goed met elkaar te dragen is… althans dat vond ik zelf wel handig. Niet veel mee, wel verschillende keus qua outfits.

Op de laatste schooldag mochten de kids verkleed komen, dat laat Nim zich geen twee keer vertellen natuurlijk. Zijn Andre Kuipers astronauten pak werd meteen uit de kast gehaald! Ze hebben een wat ander afscheidsfeest dan voorgaande jaren, maar alsnog hebben ze er wat leuks van gemaakt op school. Ik haal een blij kind op, en neem zijn vriendje ook mee naar huis. Ze hebben de laatste speeldate voor de vakantie en we sluiten af met een pannenkoekenfeest.

De volgende ochtend is het zover! Eindelijk vakantie! Terwijl Nim op de bank ligt met de ipad pakken wij de laatste dingen in, maken nog wat schoon, en gooien het afval weg.

Eind van de ochtend zijn we ready to go, op naar Overijssel. Voorgaande jaren zaten we al ontzettend vroeg in de auto richting Frankrijk. Maar als je in Nederland blijft is dat natuurlijk onnodig, een iets relaxtere start dus.

Nim vermaakt zich met een filmpje, knuffelt en speelt met zijn knuffies en heeft in de kratjes naast zich wat speelgoed en tekenspullen waar hij makkelijk bij kan. Hij is het gewend om lekker on the road te zijn, dus we hebben eigenlijk nooit problemen in de auto met hem. Gewoon zitten en uit het raam staren vind hij ook al heerlijk.

We hebben na onze boterhammen in de auto toch zin om er even uit te gaan voor wat lekkers en voor een wc stop. La Place is dan altijd wel de fijnste plek!

Iets na drie uur arriveren we op Huttopia De Roos, op een fantastisch plekje aan het grote vliegerveld. Het is het eerste jaar dat er een Nederlandse Huttopia is, dus we waren mega enthousiast dat een reservering gelukt was voor deze zomer. Afgelopen jaren hebben we onze vakanties vooral op Franse Huttopia campings doorgebracht en dat is altijd heel goed bevallen. Fijne sfeer, natuurlijke vibes, geen massa’s, niet teveel poespas. Voor onze tent is een hele grote speeltuin, en veel ruimte. Nim vind het helemaal fantastisch en wij kunnen hem mooi in de gaten houden vanaf onze plek.

Heerlijk zo’n eerste ochtend! We worden wakker met een zonnetje erbij.

Terwijl Kay boodschappen gaat doen, en Nim aan het spelen is, pak ik mijn aquarel spullen erbij. Ik wil graag een vakantieboekje bij houden met een kort verhaal van de dag en daarbij een aquarel schildering. Heerlijk om daar mee bezig te zijn en ontzettend leuk om achteraf door te bladeren.
Zo’n eerste dag na de reisdag blijven we altijd op een boodschapje na op de camping, even rust, bijkomen, en wennen aan onze nieuwe plek en omgeving.

We doen een wandeling over de camping, en komen ook bij het kleine strandje waar je ook kan zwemmen in de rivier. Ernaast is nog een leuke speeltuin (de camping heeft een paar hele leuke!) en Nim vind alweer een waterpomp om mee te kliederen (een van zijn favorieten in een waterspeeltuin!)

Koken op de camping is toch wel een van onze favoriete bezigheden. Allemaal 1 pans gerechten want we hebben maar 1 pit. We houden het wel altijd vrij simpel, een lekkere pasta met wat pesto en geitenkaas als topping. Heerlijk!
Nim kreeg van opa een zelf gemaakt vakantie doe boek mee, en hij is daar een flinke tijd mee zoet… zelfs tot vlak voor het slapen gaan!

De camping ligt aan de Overijsselse Vecht, waar je heel goed kan zwemmen en kanoën! Uiteraard hebben we onze nieuwe opblaasbare kano meegenomen en gaan we zondag een tochtje maken!

Nim helpt goed mee, en in mum van tijd zitten we op het water. Wat heerlijk! We varen langs de camping, en dat ziet er echt heel gezellig uit al die tenten en campers op hun plekje aan het water. Het is een wat bewolkte dag maar qua temperatuur is het toch best warm. Prima om te kanoën dus.

Kay peddelt ons vooruit, Nim gaat over de snacktas, en ik chill in het midden. We zitten ruim 2,5 uur op het water.

Eenmaal terug bij de tent zijn we allemaal toch wel wat moe en slap van de warmte. 22 graden hier voelt aan als een hete zomerdag! Dus hup de in schaduw met water. Nim slaat meteen weer aan het tekenen, terwijl Kay er gezellig bij ligt en ik een boek lees. Toch ook wel een van de fijne bezigheden als je kampeert: ‘Niksen’ bij de tent.

Tijdens het avondeten is er elke avond op het veld voor ons slagbal voor de jongeren. Hebben we dus meteen iets om naar te kijken.
Bij de steiger waar we de kano te water lieten was ook een veld vol mooie wilde bloementjes. Ik plukte een schattig bosje bij elkaar en zette het in een blikje van de knakworstjes. Hoe knus en gezellig staat dat?!

Het koelt na het avondeten hier wel vrij snel af. Ik ben blij dat we twee fijne dekentjes mee hadden waar we ’s avonds op de stoel buiten onder konden kruipen tijdens een kopje thee.
Ook de lampen bolletjes slinger op zonne-energie is een must have, zeker als je ’s avonds laat nog naar het toilet moet vind je je tent heel makkelijk terug. Plus het staat gewoon heel leuk ook!

Dat was dan onze eerste paar dagen vakantie! Komende tijd halen we de diary’s weer in, en komen ze vol te staan met onze vakantie kiekjes en bezigheden. Houd onze instagram profielen in de gaten, daar zullen we het delen als er weer een nieuwe diary online staat!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest