Diary Week 28 //
Varen met onze opblaaskano

Afgelopen week maakte ik een aantal leuke zelfgemaakte cadeautjes. Ik waagde me ook aan een patroon voor mondkapjes, want die heb ik toch wel graag mee als we op vakantie gaan. Je weet maar nooit of je het toch ineens wel nodig hebt! Het weekend was een ontzettend leuke, we shopten in Utrecht, en we testte eindelijk onze kano uit! Kijk je mee?

6 t/m 12 Juli

MAANDAG

Maandagochtend breng ik Nim weer naar school. Na anderhalve week ziek thuis, gaat het weer veel beter. Geen gesnot meer. Ik haal bij de Apotheek mijn migraine aanvalsmedicatie op. Ik heb het al heel lang niet gebruikt omdat de aanvallen wel meevielen qua pijn en ik het idee had dat ik bij gebruik ervan alleen maar vaker migraine kreeg. Maar met vakantie in het vooruitzicht en nog maar 2 pilletjes op zak ben ik toch even nieuwe gaan halen. Ook duik in de Kruidvat in voor Vitamine C, een tijd terug slikte ik dat trouw elke dag en had ik minder hoofdpijn en meer energie… dus dat ga ik weer eens proberen.

Kay is weer klaar voor een nieuwe werkweek. Vorige week ontving hij een leenstoel van zijn werk. Echt top geregeld! Ondertussen ziet het kantoor er zo uit, gedurende de weken werd het steeds meer een leuk klein kantoortje voor hem, ondanks dat de wanden etc. nog niet aangepakt zijn is het er toch knus en gezellig.

Als ik Nim van school haal gaat zijn vriendje weer mee met ons. Die twee hebben sinds de start van elke dag met alle kindjes weer naar school om de dag speeldates samen. De ene keer hier en de andere keer daar. Heel erg leuk dat ze elkaar zo gevonden hebben. Terwijl de jongens Lego bouwen maak ik een lunch voor mezelf, en bekijk hoe ik zelf mondkapjes kan maken middels een patroon van Twig&Tale.

Gelukt! Het blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn om te maken als je een beetje recht toe recht aan kan naaien met de naaimachine. Heel fijn! Ik maak voor ons alle drie twee passende mondkapjes per persoon. Waarschijnlijk niet nodig, maar toch voor de zekerheid maar gemaakt. Bovendien kijk ik ernaar uit om weer eens even alleen naar de stad te gaan. Ik heb geen rijbewijs dus ben op het OV aangewezen. En nu je weer gebruik mag maken van het OV, ook zonder cruciaal beroep, maar wel met mondkapje, had ik er sowieso een nodig. Trots dat ik ze zelf heb kunnen maken ook 🙂

DINSDAG

Dinsdag als Nim weer op school zit, ga ik verder met het naaien van mondkapjes. Ik heb nog wat kleine lapjes stof liggen om genoeg exemplaren te maken om ook aan m’n familie te geven.

Van m’n ouders kregen we een nieuwe droger cadeau. Ontzettend fijn en lief! Ik maak wat moois voor ze als bedankje, een geschilderde letter. En voor allebei een mondkapje natuurlijk.

De kleine man is weer thuis en is moe, dus wil bankhangen met de ipad. Ik ben de afgelopen twee dagen misschien iets te fanatiek bezig geweest met dingen maken, en er komt dus even niks meer uit dan bankhangen. Poes Evi is sowieso lui, en duikt meteen bovenop me zodra ik op de bank lig met Nim. Een flinke gaap net als ik een fotootje maak, wat een lucky shot haha!

En uiteindelijk eindigen we zo. Het is echt tijd voor vakantie hier. De afgelopen maanden hebben er flink ingehakt. Het terug naar ‘normaal’ kost ons alle drie veel energie. We zijn vooral moe, energieloos, en hebben pijntjes hier en daar.

WOENSDAG

Woensdag is het weer raak bij mij. Ontzettende hoofdpijn met opstaan, wat niet wegtrekt. Vaak gaat dat over naar migraine, ondanks innemen van ibuprofen of paracetamol. Ik kocht bij Action zo’n stenen gezichtsroller die je in de koelkast bewaard, zodat je na aanbrengen van je dagcrème je huid masseert voor betere doorbloeding. Is door de kou dus ook heel fijn om je slapen mee te masseren als je hoofdpijn hebt. Ik voer vrij weinig uit woensdag, Kay haalt Nim van school maar die is met zijn vriendje mee naar huis.

Eind van de middag ben ik de migraine pijnen helemaal zat. Ik neem toch weer eens zo’n aanvalsmedicatie pilletje in, en binnen een half uur ben ik pijnvrij en heb alleen wat last van medicatie bijwerkingen. Kay haalde bij de bakker weer een Magic Box via de TooGoodToGo app op en daar zaten twee tompoezen in. Eigenlijk moet ik dat niet eten vanwege de zuivel die er in zit, maar ik heb er zo’n zin in dat ik toch een halve opeet. Zo lekker!

DONDERDAG

Donderdag ben ik de hele ochtend met de was bezig en opruimen en schoonmaken in huis. Als Nim in de middag thuis is duikt hij de bank weer op met Ipad. Na school mag dat altijd voor een uurtje, en daarna gaat hij vaak lekker spelen of tekenen.

En terwijl hij dat doet, maak ik voor Nim zijn juf een bedank cadeautje. Geschilderde bloemenletters en een mondmasker. De mondmaskers voor mijn broertje en vriendin zijn ook af, en samen met geschilderde letters en een geschilderde kaart en een reep chocola heb ik voor hun ook een cadeautje. Ook voor m’n ouders heb ik lekkers gehaald voor bij het bedank cadeautje. Ik vind cadeautjes maken altijd superleuk om te doen, dus vind het heerlijk om hier al een paar dagen mee bezig te zijn.

VRIJDAG

Het is alweer vrijdag. Wat gaat het snel! Ik ben weer druk in de weer met was vouwen en ander huishoudelijk gedoe. Ik heb er best een hekel aan eerlijk gezegd, maar ja… het is wel grotendeels mijn taak thuis haha.

Nim gaat vanavond logeren bij Opa en Oma. Al maanden wilde hij het graag, en vandaag mocht het dan eindelijk weer. Ik pak zijn spulletjes in terwijl hij weer met zijn vriendje mee ging na school om te spelen.

Er komt nog een pakketje van Zara binnen. Ik bestelde nog een plaid uit de sale. Deze gaat mee op vakantie, en past zo leuk qua kleur bij alle spulletjes die we al hebben dat ik het niet kon laten. Ik ben een echte koukleum, en zag het niet zitten om ’s avonds buiten de tent steeds in m’n slaapzak te moeten zitten. Nu heb ik deze leukerd voor om me heen <3. Ook probeer ik een foto na te schilderen van onze vakantie vorig jaar in Frankrijk. Best leuk geworden voor een eerste keer, volgende keer eerst schetsen en beter op perspectief letten.

Avondje samen, nu Nim uit logeren is. We kijken wat afleveringen van de serie ‘Down to Earth’ op Netflix. Interessant en leerzaam!

ZATERDAG

Zaterdag gaan Kay en ik naar Utrecht. Wauw, was het even lang geleden dat we in een stad liepen! We gaan naar de nieuwe Sostrene Grene daar voor wat nodige spulletjes, en wandelen dan lekker door Utrecht. De grachten hier zou ook leuk zijn om eens doorheen te kanoën met onze eigen kano!

Zo mooi al die stokrozen die overal groeien!
Bij Dunkin’ Donuts nemen we een doos donuts mee voor als toetje ’s avonds als m ’n ouders en broertje blijven eten. Ik had nog een koffiecadeaukaart die ik daar kon gebruiken!

ZONDAG

Zondag ochtend knuffels. Evi knuffelt niet alleen met mij, ook met Kay hoor! Ligt ze een beetje verliefd te knipperen met de oogjes naar hem terwijl ze er zo bij ligt.

Het is zover! Het is mooi weer, dus tijd om de kano uit te testen voordat we ‘m meenemen op vakantie! We rijden naar een stijger vlakbij huis en pompen de boot op. Spannend!

De kleine man, helemaal blij en zenuwachtig <3

Yes! Ready to go! Hoe leuk dit?! Nim mag voorin, wat hij heel graag wilde. Hij heeft zoveel ruimte dat hij languit kan gaan liggen. Living the life!

De Krimpenerwaard heeft heus ook prachtige plekjes. En vanaf het water ziet de natuur er ook heel anders uit weer!

De kano bevalt goed! Toch best spannend als je zo’n grote aankoop doet wat je niet kan testen. Nim geniet ervan, net als wij!

We maken een rondje en doen er zo’n twee uur over. Kay peddelt, op een gewoon tempo.

Halverwege hebben we nog wel even een kleine tussenstop om de benen te strekken en wat te eten en drinken.

Als we bijna terug zijn bij de stijger waar de auto staat, zien we mijn moeder op de brug staan! Die was een rondje gaan fietsen en zag ons varen. Nog een paar fotootjes vanaf de brug dus! Hoe leuk?!

Eind middag zijn we weer thuis. Best wel moe! Tijd voor wat lekkers. Uit Utrecht namen we een reep chocolade mee bij Stach vandaan. Ze hebben daar altijd gekke smaakjes. Dit keer was melkchocola, drop, karamel zeezout wel het interessantst. En eerlijk? Ik vind hem echt heel lekker!

Wat een fijne week was het. Ondanks de vermoeidheid, gaat de tijd toch best snel. Inmiddels tellen we de laatste dagen af tot we samen drie weken vakantie hebben. Tijdens de vakantie zullen er geen diary’s zijn, want de laptop neem ik niet mee. Zodra we weer terug zijn maak ik de gemiste weken goed!

Fijne vakantie en tot snel!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest