Diary Week 27 //
Proef kamperen

Afgelopen week werd er hier in huis heel erg veel getekend. Nim had de smaak flink te pakken en maakte het ene na het andere A4’tje vol. Verder stonden we een middag op een dag camping, bakte ik in het weekend weer wat lekkers, en we schaften we iets ontzettend tofs aan. Kijk mee naar onze week 27!

29 Juni t/m 5 Juli

MAANDAG

Het is weer maandag. Kay heeft Nim naar school gebracht en ook opgehaald, alleen ging hij met een vriendje mee naar huis. Iets meer rust voor mij dus. Ik voel me al een aantal dagen niet zo lekker. Ik begin weer eens met thee drinken, in de hoop dat dat wat snot los stoomt.

Via Instagram verkoop ik nog wat items, van mezelf dit keer. We hebben nog 80 euro te verdienen voordat we een eigen kano kunnen kopen. De afgelopen maanden hebben we veel opgeruimd thuis en dingen verkocht via Marktplaats, wat we allemaal opgespaard hebben. Van die opbrengst willen we dus een kano met alle toebehoren aanschaffen.
Ik haal het bedrag precies op! Hoe is het mogelijk! Dus Kay krijgt groen licht om de kano en peddels te bestellen. Ik pak alle verkochte items per pakketje in en stop er een bedank kaartjes bij, en ’s avonds gaat alles meteen naar het PostNL punt. Heel blij dat ik op deze manier weer wat verdient heb en een ander blij heb kunnen maken met leuke items voor een klein bedrag.

DINSDAG

Ook dinsdag voel ik me niet zo lekker. Ik lig vooral op de bank of zit wat te schilderen. Poes Evi doet lekker lui mee en verstopt zich zelfs. Ook arriveert de kano! Zooo leuk, we kunnen niet wachten om hem mee te nemen op vakantie!

Ook voor Nim kwam er een pakketje binnen. Hij moest nog sandalen hebben, dus gingen we eens voor Teva’s. Hij is er helemaal blij mee en heeft de kleur zelf gekozen.

Kay heeft Nim weer uit school gehaald, en als hij thuis is gaat hij zitten tekenen op de grond. Raketten en space shuttels worden er nagetekend. Ik ga aan tafel zitten met mijn spullen, zit toch wat lekkerder ;).

Stoeien, kieteldood, grapjes, ze kunnen er wat van samen. Als ze weer eens liggen te rollen op de grond maak ik gauw een foto.

Ik probeer elke avond wat minder schermtijd en wat meer te lezen. De hoofdpijn, migraines en slechte nachten zijn alweer een tijdje aan de gang… dus ik probeer weer wat dingen uit in de hoop dat het helpt.

WOENSDAG

Woensdag is een rotdag voor mij. Ik sta op met migraine, en het is dit keer een hele heftige met alle nare bijkomstigheden. Ik kan helemaal niks, en de pijnmedicatie doet ook niks. Gelukkig kan Nim na school weer bij zijn vriendje komen spelen, en als Kay hem daar weer ophaalt gaan ze gezellig samen bij de Mac eten.

DONDERDAG

Donderdag voel ik me ontzettend slap en leeg en doe dan ook wederom vrij weinig. Bijkomen en herstellen, zodat ik weer wat energie krijg is het belangrijkst. Op dit soort momenten ben ik heel blij dat ik geen stress meer om werk heb hoor. Want steeds ziek melden hierdoor word steeds rotter. Kay brengt en haalt Nim deze hele week, wat een geluk dat hij nu dus thuis werkt en dit kan regelen. Als Nim weer thuis is gaat hij weer tekenen. Zo heerlijk om naar te kijken!

Uren achter elkaar is hij druk met tekenen. Tussendoor word de ipad erbij gepakt omdat hij graag dingen natekent en dus soms beeld wil bij wat hij wil maken. Het is al bijna half 9 en dus allang bed tijd, maar hij is niet moe en wil zijn tekening afmaken. Als de trol (die in de Happy Meal zat) eindelijk af is… gaat hij met moeite naar bed. Echt, het is tijd voor vakantie hier!

VRIJDAG

Vrijdag alweer, de week is voorbij gevlogen voor mijn gevoel. Ik voel me al wat fitter, en doe een rondje door de tuin langs alle mooie bloeiende bloemen. Kay en zijn slakkentang en pot hebben effect, er word minder opgegeten door die krengen. Nog nooit is het gelukt om dahlia’s heel te houden, en dit keer blijft de nieuw gekochte plant maar bloeien!

Ook de hortensia staat vol in bloei, wat een grote bollen zijn het geworden. De insecten vinden het fantastisch. Rechts zie je Zeeuwse Knoopjes. Een van mijn favorieten. Ook die word bijna elk jaar opgegeten, en staat er nu dus nog erg mooi bij!

De appels groeien ook met de dag groter! Ze beginnen nu langzaam wat rood te verkleuren.

Eind van de middag als Kay klaar is met werk, gaan we met onze tent richting een dag camping. Vorig jaar Juni, toen we onze tent net hadden gekocht, stonden we op precies dezelfde plek om de tent even te checken. Het waait alleen wel flink, waardoor we de nieuwe voor luifel niet kunnen opzetten helaas. Nim vermaakt zich ook prima met andere kids, en komt af en toe even een koekje eten en in de stoel hangen.

Ik had in de middag thuis pasta met vega balletjes gemaakt wat we ’s avonds met het campingkookstel opwarmen. Dat smaakte goed, zo in de buitenlucht. Het beplakte tafeltje staat er ook mooi bij, en ik ben blij dat ik hem beplakt heb vorige week. Het ziet er zo leuk uit. Onze blauwe tent is iets wat ooit ook nog word vervangen, maar voor nu is ‘ie nog prima. De blauwe kleur is niet helemaal ons ding alleen haha.

Als we ’s avonds weer thuis zijn, gaat Kay boodschapjes doen en zit Nim aan tafel weer te tekenen. Mijn energie is er weer een beetje doorheen na deze middag en ik plof dus languit op de bank neer. Evi grijpt meteen haar kans, ze heeft me vast gemist na alle uren samen op de bank afgelopen week ;).

ZATERDAG

Zaterdagochtend, de kleine man is alweer vroeg op dreef. Het is een week vol tekeningen. Ook vinden we in zijn tas zijn alternatieve rapport. En wat hij in heeft gevuld bij de vraag hoe zijn dag er meestal uitzag tijdens corona, is ‘met papa en mama knuffelen’. Nahh, hoe lief. En zo waar! 🙂 Ook staat erbij dat hij naar groep 4 gaat, zo trots op hem!

Kay en Nim gaan in de middag naar de Decathlon om zwemvesten te kopen voor in de kano als we op dieper water gaan varen. Ik verkocht nog wat spullen, en we kregen nog een hele lieve donatie van mijn ouders waardoor we ook dus zwemvesten dus konden gaan halen. Terwijl de mannen weg zijn, bak ik met een restje kersen kersenflappen. Zo lekker!

In de avond pakt Kay de kano uit, en gaat hem op pompen om te kijken of alles oke is. Dat was het gelukkig, alleen… hoe vouw je hem nou weer op? Oeps! Het heeft even wat tijd gekost voor hij weer in de opbergtas pastte,

Als ik in de avond naar de wc ga, ligt er een plasje water op de grond en loopt er een straaltje water van het plafond naar beneden. Neeeee, na alles wat al kapot ging dit jaar komt er ook nog lekkage bij. Wat een jaar, 2020. Het is waar, als er eenmaal iets kapot gaat… volgt er meer. Ook in de keuken begint het te druppen uit het plafond. Kay staat tot bijna middernacht op het uitbouw dakje om te kijken of hij het kan afdekken/dichten. Er blijken scherven dakpannen van het dak van de buren op ons dakje terecht te zijn gekomen wat waarschijnlijk gaten heeft gemaakt…

ZONDAG

Zondagochtend staan we al om 10.00 in de Action. We hebben nog wat spullen nodig voor de vakantie. Nim kiest wat uit van HotWheels als cadeautje omdat hij over is naar groep vier. En dan gauw naar huis, want jeetje wat een slecht weer en wat waait het hard.

We ruimen op, maken schoon, en chillen. De lekkage is gelukkig gestopt, maar ik ben bang dat dat komt omdat het niet meer zo hard regent. Ik haal drie gedroogde bloemen tussen boeken uit en stop ze in de glazen lijst bij de bloem die ik vorige week vond. Staat superleuk zo!

Kay en Nim brengen ook al het glas naar de glasbak. We hebben beschamend veel staan. Omdat er in onze buurt geen glasbak staat, loop je er niet even heen om het weg te brengen… en ja dan stapelt het zich op.

De rest van de dag verloopt ongeveer zo. Kay en Nim spelen met Nim zijn nieuwe HotWheels aanwinsten, en Evi en ik hangen op de bank. Zij slaapt tegen me aan, en ik lees. Prima zondag.

Heel veel knuffeltijd hebben we vandaag!

De week is weer voorbij, en ik voel me gelukkig alweer een stuk beter. Nog twee weekjes school, en dan hebben we fijn vakantie. We kunnen haast niet meer wachten!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest