Diary Week 26 //
Jungle expeditie

Een zonnige en erg warme week was het vorige week. We wandelden om af te koelen, gingen op avontuur in het Vloedbos, en we zaten veel in de tuin. Ook bakte ik weer eens koekjes, en schilderde een aantal bloemenletters die ik misschien wil gaan verkopen. We bereidde ons voor op onze komende zomervakantie kampeeravontuur door wat kampeer items een metamorfose te geven, zodat we een rustige omgeving kunnen creƫren. Kijk mee!

22 t/m 28 Juni

MAANDAG

Maandag avond na het eten hebben we wat beweging nodig, allemaal een beetje moe en chagerijnig dus we zoeken groen op. Worden we alle drie blij van. We gaan weer eens naar het Vloedbos in de Stormpolder en wat we daar aantreffen… een overwoekerd bos! We wisten dat het niet werd onderhouden en dat de natuur zijn gang hier mag gaan maar wow, vergeleken met een paar weken geleden herken je het niet terug en kun je amper de paden over. De avondwandeling werd opeens een avontuur!

Nim voorop, ik erachter, en Kay achteraan. We banen ons een weg door alles heen. Beetje spannend, maar stiekem ook heel leuk. Nim roept de hele tijd dat de takjes en blaadjes lasers zijn, en dat als we het aanraken de vloed komt (ja, onze eerste ervaring met het vloedbos liep af met natte voeten haha).

Zoek Nimmie! De keuze was kruipend eronderdoor, of erdoorheen banjeren haha. De bladeren waren ook echt enorm!
Na de avontuurlijke avondwandeling nemen we een douche, je weet maar nooit of je toch nare beestjes met je mee hebt genomen.

DINSDAG

Dinsdag beloofd een warme dag te worden, Nim is thuis van school omdat hij nog steeds een hoestje heeft. Meerdere kinderen in de klas zijn ziek, dus we wachten even met school tot hij niet meer hoest. Uiteindelijk blijkt het allemaal mee te vallen in de loop van de ochtend, dus we gaan samen even een heel stuk wandelen. We zijn 1,5 uur onderweg geweest en sloten af met een bakje kibbeling.

Eenmaal thuis is Nim lekker aan het spelen, en waag ik een poging om de diary van vorige week te maken. Ik ben wat laat ermee omdat Nim nu de laptop nodig heeft voor thuis opdrachten van school. Alleen begin ik zelf met een beetje gesnotter en keelpijn, dus ik houd het niet vol achter de laptop. Ik maak een soepje in de middag, alvast voor de avond zodat dat maar klaar is!

We maken ’s avonds nog een late avondwandeling. Zo heerlijk als het dan iets afgekoeld is, en je geen mens tegenkomt! We vinden weer een fijn plekje aan het water, waar we nog niet eerder waren geweest.

Even afkoelen in een briesje boven het water. Die warmte van vorige week is niet zo aan ons besteed eerlijk gezegd.

Het is al bijna 21.00. Nim heeft de volgende dag studiedag, dus mag wat later naar bed. Nog even schommelen dus, voordat we naar huis lopen. Langs de weg pluk ik wat mooie bermbloemen om te drogen en om tussen een bloemen pers te doen!

Eenmaal thuis is het tijd om alle plantjes in de tuin water te geven, maar ook zien we dat de radijsjes de grond uit mogen. Dat vind Nim wel wat! Zo leuk om dit nu helemaal van zaadje naar eetbare groente te hebben meegemaakt!

Ons huisje <3. Klein, maar fijn. Half vrijstaand, maar eerlijk… alleen de lage keuken/toilet/douche/gang aanbouw zit tegen onze buren aan. Het ‘huisje’ zelf niet. Het heeft nog wat opknapwerk nodig, maar daar zijn we mee bezig. Na de zomer hopen we eindelijk een nieuwe voordeur te hebben en wat dingen te hebben vervangen die kapot zijn en we niet zelf kunnen maken.

WOENSDAG

Woensdag heeft Nim een vrije schooldag. We starten rustig op dus. Ik word flink verkouden wakker ook en besef dat ik dus ook thuis moet blijven. Zo sneu voor Nim, want die had graag naar het strandje gegaan vandaag. We doen de tuin hitteproof maken, geven nog wat water aan de fruitbomen, en zien dat de hortensia’s flink bloeien ook. Juni/Juli zijn toch wel de mooiste maanden in de tuin altijd!

We hebben geen zwembadje, want daar gaat Nim toch nooit in. We vullen deze teil met water zodat hij daar fijn mee kan spelen. Helemaal goed gekeurd! Ook haal ik onze hangmat met standaard weer uit de schuur, zo’n fijn ding is het. We hebben ‘m al flink wat jaren.

In de middag bak ik met Nim butterscotch koekjes. Jam! Avond eten met het warme weer is altijd lastig vind ik, ik ga voor vega wokreepjes met gyros kruiden en wat meegebakken ui die we in pita broodjes stoppen. Daarbij een kleine salade. Was erg lekker en snel klaar ook.

DONDERDAG

Donderdag voel ik me ook niet zo lekker. Erg last van de hooikoorts, en heel veel hoofdpijn en snot. Bah! Ik hang het grootste deel van de dag in de hangmat in de tuin die ik steeds in de schaduw zet. Als Nim thuis is van school, komt hij in de zandbak spelen vlak naast me. Hij bouwt een dino park!

VRIJDAG

Vrijdag ben ik wat aan het opruimen in huis. Steeds meer ontspullen! En terwijl ik wat boeken vind, zit er in 1 van de boeken een keukenpapiertje met deze bloem er in! Wat een vondst. Die zit al zeker een jaar of 4 in dat boek verstopt haha.

Onze oude vuurkachel is Poes Evi haar slaapplek. Zo schattig als ze daar dan helemaal opgekruld in ligt.
Ik krijg een bloemen pers cadeau van m’n ouders. Hoe leuk. Deze is van Sostrene Grene, en ik doe er meteen wat bloemen in die we uit de tuin halen.

We hebben het allemaal zo warm. Nim heeft het allerleukste speelgoed ooit (zijn woorden) ontdekt. Een stofdoek en de ventilator dus hahaha. Heel lang zoet mee geweest. En Evi word steeds langer als ze op de bank ligt te slapen, ook zij heeft het warm.

De gedroogde bloem heeft een plekje gekregen in een glazen lijstje.

ZATERDAG

Na een slechte nacht, begin ik zaterdag ochtend al vroeg met schilderen. Het ontspant en laat me soms de hoofdpijn even vergeten. Ik heb m’n nieuwe blouse van Mango aan gedaan die ook vol mooie bloemen staat!

Kay en Nim gaan zaterdag ochtend samen even op pad voor mij om nieuw aquarel papier te halen. Alvast wat voor de vakantie om mee te nemen, en omdat ik plannen heb om wat van die bloemen letters te gaan maken en verkopen. In de Flying Tiger vind Nim een wel erg grappig petje, dat vraagt om een foto. Stiekem moet ik wel lachen als Kay deze mij appt, het staat ‘m nog ook haha.

We verplaatsen de eettafel even om wat foto’s te maken van dingen die we weer willen verkopen. Nim loopt flink in de weg en als ik voorstel om even te komen tekenen aan tafel, maakt hij in mum van tijd een hele stapel tekeningen. Trots verteld hij dan elke keer wat ‘ie gemaakt heeft.

ZONDAG

Zondagochtend haalt Opa Nim op. Het was alweer een tijd geleden, en hij wilde dolgraag weer een dag naar Opa en Oma toe. Kay en ik hakken de knoop door wat vakantie betreft, en bekijken wat we nog nodig hebben qua kampeer spullen. In de middag rijden we naar Karwei en Intratuin. Bij Karwei halen we plakfolie, bij Intratuin een buitenkleed voor bij de tent. Ik heb zo’n hekel aan al die lelijk standaard kampeer spullen, zo onrustig en niet bij elkaar passend. Dus daar ga ik wat aan doen. Ik hoef echt niet stylish te kamperen, maar een rustige omgeving ontspant veel meer dan een omgeving met onrustige kleuren toch?!

Ik beplak het kleine bijzet tafeltje van Nim, en uiteindelijk ook onze klein eettafel, en de tafel/zak lamp. Stukken rustiger en ineens veel leukere items haha. De rol was zo’n 6 euro geloof ik, helemaal budget proof.

De kleine man is er weer! Samen met papa print hij nog wat foto’s, die we/hij zelf maakte van dieren, uit voor het nieuwe thema op school. Kiezen is lastig!
En terwijl de mannen dat doen, kijk ik naar het tweede seizoen van Papadag op NPO plus. Heerlijke serie!

Week 26 zit er al weer op, het was een fijne week ondanks de dagen dat we niet helemaal lekker voelden. Nog even volhouden en we hebben vakantie, can’t wait!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest