Diary Week 25 //
Kanoën in het Loetbos

Ietsje later deze keer dan de geplande dinsdag, maar hier is ‘ie dan. Week 25! Een leuke en volle week was het. Ik ruimde weer eens op in huis en verdiende wat geld met spullen verkopen via Marktplaats. Ik bezocht voor het eerst in bijna 3 maanden tijd een supermarkt, en ging weer eens als vanouds een grote ronde fietsen na de schoolrun. In het weekend waren we bij Fort Rhijnauwen te vinden op het terras, en in een kano op het water in het Loetbos. Kijk maar mee!

15 t/m 21 Juni

MAANDAG

Maandagochtend doe ik voor het allereerst boodschappen in de supermarkt sinds alle corona maatregelen. dus dat is ruim 3 maanden geleden. De Lidl is verbouwt en kreeg een nieuw pand, lekker ruim en groot opgezet dus het ging helemaal prima met afstand houden gelukkig. Daarna fiets ik via de dijk met een grote omweg naar huis, als ik over ons wijkje kijk vanaf de dijk word ik toch altijd instant blij… zoveel leuke karakteristieke huisjes!

Thuis ga ik aan de slag met de diary van vorige week, en poes Evi probeert me de hele tijd af te leiden door heel schattig op de bank zich op te krullen.

Ik heb best wel wat nieuwe kleding nodig, veel items heb ik al jaren en zijn aan vervanging toe. Na een mislukte bestelling bij Asos (meer dan de helft van m’n bestelling klopte niet…), probeer ik het bij Mango. De sale was gestart dus ik heb wat leuke items besteld waaronder deze top. Zit heerlijk, en helemaal mij!

Ja, Kay word nog altijd verwend met een lunch gemaakt door mij. Ik probeer zo veel mogelijk variatie uit. Dit keer weer eens een dik belegde boterham vol lekkers. In de middag haalt Kay alle kampeer spullen uit de schuur, eens even inventariseren wat we hebben en wat we nog missen. Het is alweer bijna vakantie namelijk, het gaat zo snel opeens!

Nim is na het avond eten gezellig aan het lego-en. Opa had een tekening gemaakt van een Thunderbirds ding (sorry, geen idee wie wat waar… zo niet mijn straatje haha) en Nim bouwt het met lego plat na. Ook komt er nog een wit huis wat een beetje lijkt op ons eigen huis. Lekker bezig!

DINSDAG

‘Nimmie, wakker worden, je moet zo naar school!’. Hij heeft het er maar moeilijk mee in de ochtend. Rond 6.00 kruipt hij naast mij in bed en tukt dan nog lekker verder.

Als Nim op school zit, en Kay weer op zijn kantoortje boven aan het werk is ga ik kastjes een beetje uitzoeken en sorteren. Ik kom wat dingen tegen die ik ga verkopen, en zet het allemaal meteen op Marktplaats. De leuke blokken van Design Letters onder andere, nooit gebruikt en zwart/wit past gewoon niet zo bij ons. Ik raak al meteen een heleboel items kwijt, heel fijn!
De lunch voor Kay is vandaag een goed gevulde wrap met ei, kaas, roomkaas, komkommer en ketchup. Ik ben zelf niet zo van dit soort lunches, maar vind het wel leuk om te maken.

Wanneer Nim na school zijn tas leegt komt dit er uit. Hoe ontzettend leuk. De kleine man is ZO fan van Harry Styles dat hij hem getekend heeft precies zoals in een optreden filmpje van YouTube. Watermelon sugar staat er onder in geheimschrift haha, is ook best lastig engels schrijven ;). En gelukkig houd hij ook nog steeds van olifanten, die liefde is nog lang niet bekoeld.

WOENSDAG

Woensdag maak ik niet zoveel foto’s. Ik weet niet meer zo goed wat ik heb gedaan ’s morgens, maar in de middag na school komt er weer een vriendje mee naar huis die fijn samen met de lego spelen en later gaan knutselen aan tafel. Dat was heel gezellig. In de tuin zie ik dat er heel wat passiebloemen uit zijn gekomen. Pretty! De insecten zijn daar ook erg blij mee 😉

DONDERDAG

Donderdag ga ik weer even alleen op pad. Het vest wat ik aan trok had ik ook bij Mango besteld, zo lekker zacht is ‘ie en nog net nodig op de fiets omdat dat toch nog best fris was. Ik ga langs de kringloopwinkel en de bouwmarkt (die liggen naast mekaar). Bij de bouwmarkt bekijk ik het hout even, omdat we een radiator ombouw willen maken. Ik neem niks mee, want in de bakfiets is dat heel onhandig natuurlijk.

Ik fiets de hele dijk af en weer terug. Als je goed kijkt, zijn er hier en daar best mooie plekjes en doorkijkjes in Krimpen.

Als Nim thuis is, maakt hij een tekening voor Vaderdag. Ik kwam met allemaal knutsel en verf opties maar hij maakte zich snel uit de voeten met een stift tekening. Hij wilde veel liever lego bouwen en had op school al geknutseld voor Vaderdag haha. Maar toch een mooie tekening geworden met lieve tekst achterop voor papa.

De buit bij de kringloop was o.a dit sleutelkastje. Daar was ik al een tijdje naar opzoek. Ik ga hem schuren en verven en dan kunnen alle sleutels eindelijk uit het zicht gehangen worden. Ziet er zo rommelig uit elke keer.
En oh oh, kijk je even twee tellen niet… haalt de kleine man weer trucjes uit waarvan we heel vaak herhalen dat het niet mag (spingen, lopen, staan op de bank binnen en buiten). Hij zakt door de tuinbank heen, gelukkig niks ernstigs en hij houd er een blauwe plek en een schrammetje op zijn scheenbeen aan over… Maar baal natuurlijk wel van de kapotte bank.

Terror naaktslakken hebben wij in de tuin. Ze vreten alles op wat mooi is. Als er een flinke plensbui valt, gaat Kay met paraplu, tang en een pot met gaten in de deksel naar buiten en plukt ze tussen de planten vandaan. Bij nattigheid komen ze massaal tevoorschijn blijkbaar. Je wil niet weten hoe vies dat potje met slakken is, en vooral hoeveel het er zijn. Ja het is misschien wel zielig, maar altijd aangevreten of opgevreten planten en een kale tuin is ook niet leuk.

VRIJDAG

Nim komt vrijdags uit bed met een vervelend hoestje en zichtbare snotneus. Dat word dus geen school vandaag. Hij maakt in de ochtend wat schoolwerk op de laptop en terwijl hij dat doet verwissel ik de vloerkleden in de zithoek. Het kleed wat ik neer heb gelegd kochten we toen we hier kwamen wonen bijna 4 jaar terug en verhuisde na een jaar of 2 naar onze slaapkamer. Ik had zin om hem weer in de woonkamer te leggen en eerlijk gezegt past het veel beter bij de sfeer nu dan het roze wollige kleed.

Als Kay klaar is met werk rijd hij met Nim even naar de speeltuin bij de Surfplas. Ondertussen maak ik vast avondeten zodat als ze thuiskomen we meteen kunnen eten. En even alleen thuis is ook wel weer eens fijn.

De zonnestalen in huis aan het eind van de middag. Schijnen zo mooi door de natuurvezel rolgordijnen heen! De airco staat ’s avonds aan voor we naar bed gaan en haalt inderdaad de ergste warme lucht uit de kamer weg. Heel fijn!

ZATERDAG

Zaterdag willen we op pad. We gaan richtling Fort Rhijnauwen in de Amelisweerd. We nemen eerst plaats bij Theehuis Rhijnauwen op het terras en Nim wil in de speeltuin spelen. Hadden we laatst wel onze eerste keer terras sinds lange tijd, zaterdag aten we ook daadwerkelijk een lunch weer op het terras. We zaten op een prachtige plek aan het water, en de pannenkoekenbakker stond keihard te werken in het huisje wat je achter Kay ziet. Zo fijn om dit weer te kunnen doen. We zaten onder een hele mooie grote boom trouwens, die hield de felle zon goed tegen.

Aan de wandel! Nim pikt de camera in en maakt van vanalles foto’s Kleine fotograaf in de dop.

Tijd om naar huis te gaan, de hoofdpijn die ik al de hele dag heb slaat over naar migraine helaas. Gelukkig hebben we wel wat uurtjes gespendeerd hier, volgende keer de andere paden!

En terwijl ik met migraine op de bank lig, zitten deze twee in de deuropening weer te lego-en samen. Leuk om naar te kijken.

ZONDAG

Zondag is het Vaderdag! Nim en ik gaan vroeg uit bed om croissantjes te maken die we stiekem gekocht en verstopt hadden zodat hij niet zou weten wat hij zou krijgen. Tekening en cadeautjes erbij en op naar boven om papa te verwennen met al dit lekkers en leuks. <3

Rond half 11 komen we aan in het Loetbos, waar we vlakbij wonen. Papa’s Vaderdag cadeau is een kanotocht! Hij zou heel graag een eigen opblaasbare kano willen zodat als we op vakantie gaan dat we overal lekker kunnen dobberen en peddelen. Eerst maar eens proberen voordat we voor the real deal gaan. Nim is ook helemaal enthousiast en peddelt (roert zoals hij het zegt) goed mee!

We hebben de kano voor de hele dag gehuurd zodat we er ook af kunnen voor een picknick aan de kant. Ik heb allemaal lekkere broodjes gesmeerd en lekkers ingepakt namelijk. Het bevalt heel goed het kanoën, voor ons alle drie en de kano routes zijn ook erg groen en mooi.

Ja, ik was ook mee hoor haha. Helemaal voorin zat ik. Ik moet zeggen dat de mannen het meest hebben gepeddeld, want ik vond het soms best zwaar en heb vaak last van mijn rug en schouder aan mijn rechter kant. Dat helpt dan niet mee natuurlijk. Maar lucky me, ze deden het samen super en het gaf niet dat ik wat vaker peddel pauze had ;).

Dat was onze week alweer! Op de migraine na toch een hele fijne week geweest. Tot volgende week!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest