Diary Week 24 //
Tweede tand eruit

Vorige week was weer een drukke schoolweek! Was dat even wennen. En niet alleen de ‘normale’ schooldagen waren terug, ook de speeldates kwamen weer aan bod. Ik had een beetje een hoofdpijndipje deze week, maar hield me wel veel bezig met mijn aquarel verf. Toch fijn, weer wat meer tijd alleen zonder de hele dag te hoeven zorgen. Ook konden we eindelijk weer bij de kringloop neuzen, en kwamen we weer met pareltjes thuis! Kijk mee…

8 t/m 14 Juni

MAANDAG

Maandagochtend was het dan zover, de eerste maandag sinds maanden weer naar school voor Nim met de hele klas aanwezig. Als ik na een ochtend vol werk voor de site Nim op ga halen, kom ik thuis met schooltassen en zonder kind. Hij is meteen met zijn vriendje mee naar huis die hij heel erg lang niet had gezien.

En terwijl ik onverwacht nog meer stilte in huis heb, maak ik de diary van vorige week af. Als Nim eindelijk weer thuis is, heeft hij ons toch wel heel erg gemist na zo’n lange dag van huis. Maar ook ontzettend blij dat hij weer heeft kunnen spelen.

Deze leuke muis en poes uitgesneden van een eierdoos schilderde Nim, en ik maakte de ovalen ophang plaatjes en schilderde er leuke kaders op. Hoe leuk is dit geworden?! De Juf van Nim heeft gevraagd om allerlei vormen van kunst mee te nemen naar school om de klas op te leuken voor het nieuwe thema.

DINSDAG

Dinsdag houd ik even een bankhang ochtend. Na een paar weken amper hoofdpijn, is het deze week weer keihard aanwezig helaas. Er komt wel nog een leuk pakketje binnen voor Nim. Na alle verkochte kleertjes, hadden we een leuk bedrag om een paar duurzame nieuwe items aan te schaffen. Nim word steeds kieskeuriger qua kleding, dus hebben we het samen uitgezocht.

Hij vond deze twee t-shirtjes mooi van Mini Rodini. Helemaal fan van octopussen op het moment, dus de print op het rechter shirt vind hij helemaal leuk.

Hij wilde stiekem alles van deze serie wel hebben. Maar dat kan niet natuurlijk. Broekjes gaan snel kapot hier, dus dat werd ‘m niet met die prijs. Uiteindelijk koos hij nog deze twee truien uit, voor de frisse zomeravonden/ -ochtenden en alvast voor de herfst/winter. Beide Mini Rodini.

In de sale stond deze leukerd nog, dus die deden we er ook bij. Helemaal voorzien van sweaters komende maanden dus :).

Daar is ‘ie weer! Op school is het nieuwe thema dus ‘Kunst’, nou dat ligt ons wel ;). Nim heeft al hele verhalen erover en wil graag samen aan tafel kunst maken. We gaan de letters van Nim zijn naam versieren met verf. Ik maak er bloemetjes van en Nim een raket en de maan.

WOENSDAG

Woensdag alweer. Die ochtenden alleen zijn best wel wennen opeens. Ook heb ik nog steeds aanhoudende hoofdpijn waardoor ik ook weinig energie heb. Kay heeft twee hele drukke werkdagen (nog altijd thuis), en vraagt een extra lekkere lunch. Nou, ik dacht dat pancakes met fruit, agave siroop en hagelslag dat vast wel zou zijn. Zelf eet ik een wrap, zo’n suikerbom als dit eten als je hoofdpijn hebt is echt geen goed idee.

De rest van de woensdag gaat voorbij zonder foto’s. Ik heb niet alleen hoofdpijn, mijn telefoon ook haha. Het geheugen zit echt ram vol en hij wil niks meer…

DONDERDAG

Donderdagochtend zit ik tussen een paar regendruppels in de tuin een koffietje te drinken. Hoofdpijn still going strong, dus ik hoopte dat wat extra frisse lucht zou helpen… maar helaas.
In de middag ga ik verder met bloemetjes en blaadjes letters, het bedachte kunstprojectje wat ik met Nim deed eerder deze week gaf me een idee namelijk. Het is een fijn ontspannen werkje om te doen, en ik zet er wat muziek bij aan. Elke letter lukt beter, dus dat is helemaal motiverend om door te gaan.
(de foto’s hebben een afwijkende maat, omdat ze met instagram stories camera zijn gemaakt… dat lukte nog wel met het volle geheugen van mijn telefoon haha)

Als ik Nim op ga halen van school, komt hij met de allergrootste glimlach aanlopen. De kleine man trok na aanmoediging van een klasgenootje gewoon zijn wiebeltand eruit! De tweede tand die er uit is, waar we wederom niet bij waren… Het gat valt ook dit keer mee, want de nieuwe tand zat al een tijdje erachter te duwen.

VRIJDAG

Vrijdag heeft Kay een vrije dag, wat er op neerkomt dat we opeens een ochtend met z’n tweetjes hebben. We rijden naar de Decathlon om voor wat aanvullende kampeerspullen te kijken, en daarna hangen we vooral de hele middag thuis. Nim is weer bij zijn vriendje spelen, en ik lig inmiddels met migraine op de bank. Het is gelukkig niet heftig, en ik zoek wat afleiding door de serie ‘Dertigers’ op de NPO app te kijken.
Als Nim ’s avonds naar bed gaat, staat de kaart van Harry Styles op zijn nachtkastje. Hij is helemaal fan, en wil echt urenlang zijn muziek aan. Ik vind het stiekem wel erg leuk haha.

ZATERDAG

Ook zaterdag gaan we nog even langs een paar winkels voor kampeer spullen. Nim is dit keer gezellig mee. We zijn er al bij openingstijd, dus druk is het niet! Als we thuiskomen vind ik een enveloppe in de brievenbus met vier aquarel verfkleurtjes die ik bestelde. Ik miste toch wel wat kleurtjes die ik niet kon mengen met de kleuren die ik al had, ik bestelde oranje/rood, lichtgroen, diepzwart en een roestbruine kleur. Natuurlijk testte ik ze meteen uit!

Nim doet gezellig mee aan tafel, en gaat een mooie tekening maken voor Opa die morgen zijn verjaardag viert.

Vrijdagmiddag haalden we weer een Too Good To Go box op bij de bakker in de wijk, dit keer wederom goed gevuld met zelfs 2 taartjes erin. Een van de taartjes eet Kay op met een kopje koffie erbij nadat we zaterdagmiddag terug zijn van een rondje kringloop winkel. Kay vind deze echte bialetti (6 cups) in de kringloopwinkel, als nieuw voor 5 euro, wat een geluk want hij zat zelfs al in een virtueel winkelmandje! Helemaal happy met de vondst!

Naast het koffiepotje namen we nog een rieten koffertje met magneetsluiting en voering mee en een rieten kransje waar ik zelf gedroogde bloemen in wil gaan steken. Ook slaagde ik bij de kleding afdeling voor een korte tuinbroek (al tijdje naar opzoek geweest!) en een tof shirt. Ik heb het snuffelen in de kringloop echt gemist, en ben blij dat de kringlopen hier eindelijk weer open zijn.

Met een heerlijk zonnetje door de gordijnen, schilder ik een kaartje voor mijn vader zijn verjaardag. Ik zet het bloemetjes en blaadjes thema ook door in cijfertjes!

Daarna maak ik nog een begin aan een extra kaartje voor bij het cadeau. Raad je al wat het cadeau was?

ZONDAG

Zondagochtend starten we lekker rustig op. We hebben muziek aan op de tv (Nim bedient de afstandsbediening en zet alle Harry Styles filmpjes aan die hij ziet via YouTube haha), en zitten nog wat te tekenen en verven voor Opa’s cadeau.

Ik maak het kaartje nog af wat bij het cadeau voor mijn vader hoort. Nim word ondertussen opgepikt door Opa zodat hij wat eerder daar is dan wij, en we nog even wat tijd samen hebben. We hebben hele plannen gehad om ergens te gaan lunchen, maar ik beland wederom op de bank met koppijn en een gevoel van beginnende migraine. Bah! Gelukkig is knuffelpoes Eef altijd in de buurt om me warm te houden en non-stop kopjes te geven als ik ook maar iets beweeg haha.

Het cadeautje staat klaar, en we zijn in de middag gezellig bij mijn ouders op visite. Nim word altijd onwijs druk als iedereen samen is en dan moet er gewoon een ipad moment ingelast worden. Nim heeft aan mijn kant van de familie (nog) geen neefjes of nichtjes om mee te spelen. Helemaal weggezakt in de stoel met koptelefoon op komt hij (en wij haha) even tot rust.

En dat was de week! Flink wennen weer al die ochtenden (en paar middagen) zonder Nim thuis. Maar ergens ook wel fijn dat hij weer elke dag les krijgt van zijn juf, en echt al zijn vriendjes weer in de klas heeft! Het gaf mij toch ook wel weer wat ruimte om dingen voor mezelf te doen en dat had ik best wel gemist.

Kom je volgende week weer kijken naar onze week in foto’s? Tot dan!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest