Diary Week 23 //
Ouderwets dagje weg

Afgelopen week begon de maand Juni, en hadden we een extra vrije dag met z’n drietjes. Pinkstermaandag stond in het teken van het heropenen van de restaurants en terrasjes. Onbedoeld belandde we op een terrasje, helemaal als vanouds, en ontzettend genoten van de verrassende dag. Nim werkte voor de laatste keer thuis aan schoolopdrachtjes deze week, en met het nieuwe thema (kunst!) kwam een hoop creativiteit kijken. Verder maakten we nog siroop en hadden we een grijs en nat weekend! Kijk mee!

1 t/m 7 Juni

MAANDAG

Maandag is het tweede Pinksterdag. Het is prachtig weer, dus we smeren boterhammetjes en vullen flesjes water en rijden richting de Utrechtse Heuvelrug voor een leuke autorit. De navigatie werkt niet mee, en wil ons steeds over militair oefenterrein sturen. Uiteindelijk belanden we in Austerlitz ergens op een hele drukke parkeerplaats. We zien verder geen mensen, dus waar die gebleven zijn geen idee, we wagen de gok en gaan de auto uit. Rennen door de bossen, en geen mens te bekennen!

In Austerlitz heb je de Pyramide van Austerlitz staan. Stond al een tijd op Kay zijn to do lijstje om eens te gaan bekijken. Helaas konden we het terrein en de toren niet op, dus maakten we een wandeling eromheen.

De pyramide is gebouwd in 1804 als eerbetoon aan Keizer Napoleon Bonaparte, die persoonlijk de naam Pyramide van Austerlitz eraan gaf . De Pyramide van Gizeh in Egypte diende als voorbeeld voor dit ongelooflijk indrukwekkende bouwwerk.
Je zou denken dat het een strategische uitkijk post geweest moet zijn ofzo, maar in werkelijkheid is het gebouwd om te voorkomen dat gestationeerde soldaten zich gingen vervelen.

Wat fijn om weer even in de natuur te wandelen! Helaas heb ik wel erg last van hooikoorts de afgelopen dagen, ik probeer het te trotseren met een hele grote zonnebril en een sjaaltje voor mijn neus zodra het wat begint te waaien. Het lijkt te helpen vandaag gelukkig. In Corona tijden is last hebben van hooikoorts helemaal geen pretje namelijk!

Na de wandeling rondom de toren komen we weer terug bij de parkeerplaats. We halen een ijsje en daarna maken we een foto in dit leuke hokje! Ook spot Nim een boom met ogen, neus en mond haha!

Er blijkt een speelterrein te zitten met een buiten terras waar het totaal niet druk is. Ja, en als je het dan zo gemist hebt, Nim een grote speeltuin ziet om te spelen, en het er rustig is, dan kun je toch niet omkeren en naar huis gaan! Zitten we toch nog op een terrasje op de eerste dag dat het weer kan, ondanks dat we zeiden het niet te doen haha.

En Nim, die leeft zich helemaal uit in de speeltuin. Wat hebben we dagen zoals dit gemist zeg!

DINSDAG

Als ik Nim dinsdag weer van school ophaal, maken we een extra ommetje. Ik wil graag wat vlierbloesem plukken om een recept uit te proberen. Gelukkig is de kleine man overal voor in, en vind het een goed en leuk idee. Ik pluk, en hij houd het tasje voor me open in de bakfiets!

Prachtig zo met het warme zonnetje door de groene bladeren en witte bloemschermen!

Poes Evi leeft een luizenleven. Bovendien gaat zij overal waar ik ga, en als ik dan stil zit komt ze meteen bij me liggen en daagt me uit om te aaien.
Het handdoeken rekje in de keuken dient ook meteen als bloemen droog rekje! Er hangt altijd wel iets te drogen 🙂

WOENSDAG

Woensdag ochtend, terwijl Nim online lesjes maakt, vouw ik de was op en doe wat huishouden. Wat ga ik hem missen zeg, als hij weer elke dag op school zit!

Dat bijenhotel aan de schutting bij opa en oma was wel erg leuk, dat willen wij ook! We hadden wel een klein bijenkastje hangen, maar wilden wat groters. Wat blikjes, schroeven, een plankje, en bamboe stokken in gelijke stukjes zagen en je hebt al een bijenhotel. Nu is het wachten op gasten 😉

Elke dag spiek ik even bij de mini moestuin. Kijk de radijsjes eens, ze geven zelfs paarse bloemetjes. De rucola is ook bijna klaar om te gaan eten.

Het nieuwe thema in de klas is kunst! Dat ligt ons wel. Een van de opdrachten is om zelf kunst te maken, maakt niet uit wat of hoe. We proberen eens met waterverf en een papieren rietje wat te maken! Erg leuk om te doen.

Zo is het geworden! Helemaal leuk en vrolijk.

DONDERDAG

Donderdag na school gaan we samen door de stromende regen weer eens langs de snoepjeswinkel. ‘Ik word niet nat mama! Dat is fijn’. Jep, wrijf het er maar in jongen. Eenmaal thuis word er voor het eerst suikerspin uitgeprobeerd, dat wilde hij al zo lang eens proeven. Eindconclusie: 3 mini hapjes was lekker, toen moest de pot dicht en in de la…

Voor zijn verjaardag begin Mei stond schoolvriendje Teun voor de deur met een briefje en cadeautje. Het was het spel regenwormen in kind uitvoering. De mannen gaan er vanavond eens goed voor zitten om te kijken hoe dat nou werkt!

VRIJDAG

Vrijdag is de allerlaatste schooldag thuis aan de keukentafel. Nim heeft alle weken ontzettend zijn best gedaan voor school. Met ups en met downs is het gegaan, er is veel geleerd, gelachen, gehuild en gepraat. Mama is duidelijk geen juf, en is blij dat de juf de lessen weer volledig overneemt. Maar ik (Kay ook, maar die moest zelf elke dag werken waardoor hij er iets minder bij betrokken was) ben wel heel dankbaar voor alle opdrachten van de juf en de creatieve dagen die voorbij zijn gekomen. En het vele samen zijn heeft ons drieën goed gedaan!
Corona heeft Nim vooral creatieve vrijheid en creatieve zekerheid gebracht, en daar zijn we ontzettend trots op! Een klein stukje van zijn eigen persoontje is naar boven gekomen dankzij een bizarre situatie.

Er worden flink wat boterhammen gegeten hier per dag, echt in de groei dus. Volgens mij zijn er ook wat meer centimeters van Nim bij gekomen de afgelopen weken. En dan heb ik het niet alleen over haarlengte haha. Na het boterhammen feest gaan we weer een creatieve opdracht maken. Het is de bedoeling om een Piet Mondriaan kunstwerk te maken. We plakken vlakjes af met washi tape en Nim gaat met waterverf aan de slag.

Uiteindelijk is dit het resultaat geworden! Hij is er lekker mee bezig geweest en is zelf heel blij met het resultaat. Ik heb ook mee gedaan met het verven van een Mondriaan, maar dan met mijn aquarelverf en niet in de bekende kleuren. Ook een heel gezellig plaatje geworden.

Ik ben bijna helemaal bij met alle weken diary’s die ingehaald moesten worden voor op de site. Wat een werk, maar ook wel heel leuk om al die foto’s weer te zien en opnieuw te genieten van de kleine momenten in en om huis. Zoals Kay zo mooi heeft geschreven bovenaan de site: ‘Een leven vol grote en kleine avonturen is dichterbij dan je denkt’.

Weekend!!! Kay is zo moe, dat hij na de werkdag in slaap valt op de bank. Poes Evi maakt daar gretig gebruik van en ploft meteen bij hem neer.

ZATERDAG

Zaterdagmiddag rijden we na een mega regenachtige ochtend naar voorschoten. We hebben via Marktplaats een gloednieuwe tentluifel gekocht en gaan hem ophalen. Als we terugkomen bij de brug naar krimpen staat hij wagenwijd open. Er komt een prachtig schip doorheen varen, heel jammer dat we hem niet zo goed konden zien. Het leek wel een piratenschip. Oke, voor een keer was het niet erg dat we voor een open brug moesten wachten haha. In de middag speur ik de site Lekker&Simpel af voor wat nieuwe recepten voor avondeten en maken we meteen een boodschappenlijstje.

De rest van de zaterdag gebeurt er niet zo heel veel. Nim is helemaal fan van Harry Styles en zet op de tv via YouTube continu live muziek filmpjes met hem aan. Stiekem vind ik dat heel leuk, want hoe leuk als we over een tijdje misschien met hem naar een concert zouden kunnen? Sowieso geniet Nim van muziek die wij zelf draai(d)en (vroeger): Five (kenje ze nog?), McFly, Busted, The Offspring, Sum41, Bloodhound Gang, ‘N Sync, One Direction, Harry Styles, Taylor Swift. We hebben soms van die nostalgische buien en zoeken oude videoclips op, en hij pikt daar altijd wel wat tussenuit waar hij dan helemaal hooked aan is.
En terwijl Nim het maar druk heeft met zijn grote vriend Harry, zit ik wederom aan de site te werken. Het is een beetje een saai weekend, maar wel nodig. Allemaal moe, allemaal snotterig van de hooikoorts, en allemaal koud en geen zin in kou of nattigheid.

ZONDAG

Zondag lijkt een beetje op de zaterdag. Het is druilerig weer, nat en koud. Kay word door Nim gedwongen om eindelijk eens alle kapotte dingen van hem te lijmen, want hij heeft nogal wat gesloopt en bij elkaar verzameld haha.

De mannen kijken een filmpje op Netflix, en gaan dan de auto aan de binnenkant schoonmaken. Dat is wel een leuk klusje vind Nim, en als ik ga kijken zie ik hem zo in de achterbak staan.

En niet alleen de grote auto krijgt een opfrisbeurt, ook alle speelgoedauto’s mogen weer eens gewassen worden vandaag!

We eindigen het weekend met een colaatje in de hand, en een yogabroek en dikke sokken aan op de bank. Van 13 Reasons Why is seizoen 4 te kijken, dus dat zetten we aan.

En zo is afgelopen week verlopen. We zijn helemaal bij met de diary’s en dit is dus de meest recente week geweest. Kom je elke dinsdag even kijken naar onze nieuwste foto diary? Dat zouden we gezellig vinden! Ook gaan we aan de slag met andere artikelen tussendoor, gewoon dingen die ons bezig houden, D.I.Y’s, receptjes, tips, make-overs, het kan van alles zijn!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest