Diary Week 22 //
Kleren verkopen op Marktplaats

Week 22 was een fijne en zonnige week. Ik kookte een boel lekkers, had een hele berg kleding te verkopen, en pakte naald en draad op om broeken in te korten voor mezelf en voor Nim. Kay en Nim hebben het ook druk gehad met werk, school en klusjes in huis en tuin. Kijk maar mee!

25 t/m 31 Mei

MAANDAG

Maandagochtend, half 8… met z’n alle bovenop papa voordat hij weer de hele dag boven zit te werken.

Om 9 uur is het voor Nim weer tijd om aan zijn thuisopdrachten te beginnen. Ik zet alles klaar op de laptop zodat hij aan de slag kan, geef hem wat te eten erbij en dan maak ik een ontbijtje voor mezelf voordat ik aan huishoudelijke klusjes begin.

Voor de lunch probeer ik eens wat anders uit. Voor Kay maak ik dan meeste dagen van de week wel een uitgebreide lekkere lunch klaar maar voor mezelf niet. Ik probeer een gevulde omelet te maken, die ik aftop met wat geraspte geitenkaas en drupjes chilisaus. Het was lekker maar niet zo fluffy als ik had gehoopt!

Tijd voor een wandeling naar de IJssel. We komen precies op tijd aan, want de brug gaat open en er komen bootjes langs.

Ik maak een foto van Nim, en hij wil er ook eentje van mij maken. We zitten hier ongeveer een kwartiertje/20 minuten en dan wandelen we weer terug naar huis.

DINSDAG

Dinsdagmiddag doe ik weer mijn best voor een lunch voor Kay. Broodje ei en een broodje vega frikandel. Het werd goed ontvangen hoor 😉

Aan het eind van de middag wil Nim nog een klusje doen om een centje te verdienen. De bakfiets heeft hoognodig een poetsbeurt nodig, dus laat ik hem dat doen. Heel veel beter is het er niet van geworden, maar hij is toch lekker even bezig geweest haha.

Na een warme dag lusten de plantjes in de tuin wel wat water natuurlijk. Kay sproeit alles grondig, en na afloop komen er overal druppels vanaf zetten. Dat vraagt om een natuur douche hahaha. En terwijl Nim de ene kreet na de andere slaakt, ligt Poes Evi schattig te wezen binnen op de bank ver weg van alle nattigheid ;).

WOENSDAG

Woensdagmiddag heb ik weer een Too Good To Go box te pakken bij de bakker in de wijk. Ik wandel even lekker in mijn eentje erheen, en die leuke ‘huis en tuin’ schoentjes die ik kocht vorige week gaan toch wat verder dan alleen huis en tuin haha. Ze zitten erg lekker. Bij open maken van de gebaksdoos, vinden we deze lekkere dingen! Kay eet het puddingbroodje (ik durf het niet ivm buikpijn na zuivel) en ik eet een stuk van het koffiebroodje op. Mjam!

De beste buit tot nu toe, want in de tas zitten ook nog 10 witte puntjes, 4 haver krentenbollen, een zakje met 3 pistoletjes en een heel bruin brood. Ik ga vaker proberen de woensdagmiddag te reserveren haha ;).

Nim is druk geweest met de opdracht van school om een stripverhaal te tekenen. Wederom was op gang komen een dingetje want hij zei steeds ‘ik kan het niet mam, ik weet het niet hoe dat moet!’. Maar na een paar suggesties van wat hij zou kunnen tekenen, heeft hij opeens een idee (wederom niet wat ik als suggestie gaf haha) en heeft een ontzettend leuk stripverhaal getekend en geschreven. Trots op hem!

Na al het schoolwerk is het speeltijd.

Wederom vergat ik weer eens een school taakje wat op de planning voor de dag stond. Oh Oh! Nim niet, want hij keek uit naar het doen van deze opdracht. Het was namelijk de bedoeling dat het geknutselde schatkistje wat van school mee naar huis kwam verstopt werd ergens met een schat erin. Er moest dan een schatkaart getekend worden zodat iemand de schat kon gaan zoeken. Nim maakt nog steeds plattegronden met voor en bovenaanzichten haha, maar ze zijn wel duidelijk! Toen papa klaar was met werken werd hij natuurlijk meteen gestrikt om te gaan zoeken met de schatkaart erbij.

Via NPO Zapp bestelde ik een gratis zakje bloembommen. Een actie om de bij te redden. Daar doen wij maar al te graag aan mee. We plantte natuurlijk al een aantal nieuwe planten in de tuin waar bijen en vlinders dol op zijn, en die zijn er dan ook al gretig op af gekomen. Wat extra bloemen erbij is alleen maar mooi! Help jij ook om de bij te redden? Hier vind je de aanvraag voor een gratis zakje bloembommen! Je kan ze natuurlijk ook in een pot zaaien, of in je wijk in een plantenbak of in de berm. #nospon gewoon heel begaan met dit onderwerp 🙂

Dit bijtje hangt al in de tuin rond sinds Kay nieuwe plantjes heeft geplant vorige week. En met hem nog wat bijtjes en andere beestjes.

Al maanden liggen er uitgezochte kleertjes van Nim in een papieren zak te wachten tot ze verkocht kunnen worden. Een paar weken terug zocht ik ook zijn zomer kleertjes en schoenen ook uit en dat kwam er nog bij in de zakken. Mijn eigen kleding zocht ik vorige week uit en daarvan wil ik ook wat items verkopen. Woensdag was dan eindelijk de dag dat ik eraan ben begonnen! Maar dan alleen met het deel van Nim, want het blijkt wel belachelijk veel werk te zijn weer. Dat herinner ik me steeds pas als ik ermee bezig ben. Ik heb van alles foto’s gemaakt en besluit om donderdag pas alles op instagram te zetten zodat ik alles direct kan afhandelen in 1 dag.

Het is weer gelukt om wat anders in het weekmenu te stoppen deze week. Pitabroodjes met vega wokreepjes die gekruid zijn met gyroskruiden. Gebakken samen met wat paprikablokjes in de pan. Ik maakte van haver fraîche een sausje door er wat knoflook, paprika en kerrie poeder aan toe te voegen. Stukjes komkommer erbij in het broodje bij gebrek aan sla, het was erg lekker!!

DONDERDAG

Donderdag ben ik echt de hele ochtend en middag ben ik bezig met de te verkopen kleding van Nim. Ik zet dit altijd te koop via mijn instagram verkoop account (@de_ontdekhoek). Ik houd het gelijk bij en maak stapels omdat de meeste kopers meerdere items over willen nemen. Ook wil ik er in 1 dag klaar mee zijn, anders kost het zoveel van je tijd. Die tijd ben ik liever op 1 dag kwijt eraan. Ik weet nog net een moment te vinden voor een kopje koffie en een boterham in de middag haha.

Kay print leuke kaartjes voor me uit met mijn zelf geverfde kompas die ik voor deze site maakte. Achterop schrijf ik voor elke koper een persoonlijk berichtje erop, en ik pak de items leuk in in vloeipapier. Via de Tikkie app gaat alles erg snel met betalingen en ’s avonds lukt het Kay zelfs om op 1 na alle pakketten al weg te brengen naar het PostNL punt. Nim heeft een mooi bedrag ermee verdient waarvan we nieuwe lunch spullen voor school besteld hebben en ook een paar nieuwe kledingstukken.

En terwijl Kay de pakketjes weg brengt, begin ik aan het avondeten. Vanavond wel weer ‘gewoon’ een pastaatje! Dat eten we elke week wel een keer, echt ons favoriet! Als toetje krijg ik van Kay een stuk watermeloen met schijfje geitenkaas. Hij sneed het weer in zo’n leuk hart <3

VRIJDAG

Vrijdag zit Nim weer wat uurtjes op school, en benut ik de tijd met het korter maken van een flared legging. Ik heb de legging al wat maanden in huis, maar kon hem niet aan doordat hij te lang was. Met mijn 1 meter 57 is het lastig om dit soort items meteen op maat te vinden haha. Ik doe het met hand naaiwerk omdat de naaimachine mij in dit soort gevallen veel te snel gaat. Werkt prima! M’n grote vriendin vind het altijd mega interessant als ik met naald en draad bezig ben, dus die zit er knusjes bij naast me. Elke keer als mijn hand de draad vast trekt, geeft ze mijn hand een kopje haha. Gezellig wel!!

Ik ga ook nog even door met broekjes voor Nim. Ik maak broekjes met gaten korter voor hem. Scheelt korte broeken kopen want verder zijn ze nog helemaal goed en leuk namelijk.

Nim is in de middag weer fijn thuis en heeft zijn kleurpotloden alweer erbij gepakt. Hij gooit er de ene na de andere tekening uit. Als ik op een gegeven moment plakband afgescheurd hoor worden, ga ik even kijken… hij plakt zijn net getekende tekeningen op de verwarming haha. In elk geval wel een mooier zicht dan die lelijke radiator die we graag willen vervangen. Ontertussen staat Kay buiten het kozijn te schuren, want alle kozijnen buiten hebben hoog nodig een laklaag nodig.

‘S avonds zit Nim opeens nog te tekenen, verven, knippen en plakken in het avondzonnetje wat naar binnen schijnt. Hij wilde heel graag iets maken wat hij ook op YouTube had gezien en dat kon niet wachten. Ook in een ander shirt dan overdag opeens zie ik nu haha… geen idee wat daar gebeurd is.

ZATERDAG

Eindelijk weekend! Zaterdag maken we ons al vroeg klaar, zodat we vroeg op pad kunnen om drukte te vermijden. We staan om 8:10 al buiten! Nim gaat nergers heen zonder een of twee knuffelvriendjes… Dit keer gaan er ongezien opeens wel erg veel mee, dat zie ik pas als ik een foto van hem wil maken. Kleine boef! Maar tegen zo’n knuffels knuffelend kind zeg je toch geen nee?!

Daar waar we naartoe gingen, bleek afgesloten te zijn omdat de 1,5 meter op sommige plekken niet aangehouden kan worden. Flink balen, want op de website stond het niet gemeld. We rijden een stukje verder in de hoop dat we even over het strand kunnen wandelen zodat de rit niet voor niets is geweest. We parkeren de auto en zien achter een hoge asfalt berg dit uitzicht!

We vinden een heleboel dode krabbetjes! Nim vind het heel interessant allemaal.

Omdat het nog steeds vroeg is, rijden we toch nog een toeristisch rondje door Ouddorp en komen langs de parkeerplaats van het strand. Bijna geen auto’s dus we gaan eruit! We smikkelen onze zelf gemaakte lunch op die we meenamen van huis en chillen op het strand. Zo fijn, toch weer even een klein geniet momentje buiten de deur. Op de terugweg naar de auto gaan de mannen de uitkijktoren in, en Nim heeft sinds kort toch een soort hoogtevrees gekregen… Opeens vind hij hoogtes erg spannend, eng en vooral voor grote mensen. Maar, toch gedaan samen met papa!

ZONDAG

Zondag was zo’n typische dag van ‘geen idee meer wat we hebben gedaan’.

Het zelf gemaakte hek word nog even vastgezet met schroeven en de te lange palen zaagt Kay af. Helemaal leuk geworden in dezelfde look als de rest van de tuin! Nim mocht papa natuurlijk helpen met boren, kun je niet jong genoeg mee beginnen!

Dat was hem weer! Aanstaande dinsdag komt onze week 23 online, en dit is dan de meest recente week. Vanaf dan kun je elke dinsdag onze wekelijkse avonturen lezen hier op De Ontdekkers. Tot snel!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest