Diary Week 21 //
We kochten een Airco

Deze week waren we vooral in de tuin en schuur bezig. De schuur hebben we flink opgeruimd en een hoop weg gedaan of via Marktplaats kunnen verkopen/weggeven. Kay kocht wat gezellige plantjes in het tuincentrum om weer wat meer kleur aan de tuin te geven. Ook schaften we een mobiele airco aan, zodat Kay de komende maanden niet smelt als hij boven aan het werk is. Kijk mee naar week 21 in foto’s!

18 t/m 24 Mei

MAANDAG

Goedemorgen maandag! Om 9:00 zit Nim weer netjes schoolwerk te maken op de laptop. Onze laptop heeft touch screen, wat het in sommige opdrachten een stuk makkelijker maakt voor Nim om met de laptop te werken. Heel fijn! En terwijl hij aan het rekenen is, maak ik voor mezelf ontbijt: rijstwafels met barbecue kruiden en lactose vrije roomkaas. Erg lekker!

Het gaat goed met het groen in de tuin. Het bamboe groeit maar door, en de passiebloem klimplant word steeds langer en kronkelt overal heen. We moeten nog een beter klimsysteem aan de muur maken, want de gespannen lijnen zakken nu door. Bij een andere bamboe plant in pot verzamelen we mooie steentjes die we meenemen als we ergens op pad geweest zijn. Deze namen we mee uit Woudrichem afgelopen weekend!

Nim heeft het koud, hij kroop al vroeg in mijn vest om aan tafel schoolwerk te maken. Als hij even pauze mag nemen, loopt hij er nog steeds in rond… zit toch het lekkerst he, mama’s warme vesten ;). Poes Evi vind de ruimte onder het vest ook erg interessant en wil er onder kruipen, dat kan Nim iets minder waarderen haha.

Moe, geen zin in schoolwerk, mist z’n vriendjes uit de klas… knuffeltijd dus!

Tijd voor een kopje koffie buiten in de zon! Toen wij hier net kwamen wonen, stond er in de tuin van de buren een heel leuk boompje. De boom blokkeerde de doorkijk tussen de huizen door, en gaf heel veel sfeer en groen. Het huis werd verkocht, en er kwam een klussende buurman, die knalde al het groen de tuin uit inclusief die mooie boom (evenals een mooie appelboom die vlak achter onze perenboom stond), en maakte een kale lege tuin. Super jammer!
Wij houden wel heel erg van groen. En ons kleine tuintje staat dan ook lekker vol ermee. Aan het begin van de quarantaine zijn we een mini moestuintje begonnen, en dat groeit goed nu buiten! Ben heel benieuwd wanneer we wat kunnen gaan eten ervan.

Over eten gesproken, om 17:00 kan ik weer een Too Good To Go box ophalen bij de bakker in ons wijkje. Ik heb een beetje door hoe laat ze de boxen op de app zetten, dus ik probeer 1 maal per week een box te bestellen. Voor 3,99 is het altijd een goed gevulde tas! Nim loopt gezellig met me mee in zijn zelf gestylde (blauwe!) outfit, inclusief hoog opgetrokken sokken… Thuis pakken we de zware tas uit, en zien een slagroomtaart. Oeiii dat eten wij niet ivm het niet eten van zuivel. Altijd buikpijn na het eten ervan, vandaar! Dus de taart gaat naar Opa en Oma, dat vinden ze natuurlijk helemaal niet erg. De rest gaat in de komende dagen lekker op!

Ik spit Nim zijn takenlijstje door en er moet nog 1 ding gemaakt worden, een geheim taal opdrachtje. Vond ‘ie natuurlijk heel leuk om te maken!

Iets voor 20:00 sta ik sokken van het terras af te rapen. Onze droger begaf het een paar weken geleden, en we hebben besloten nog even geen nieuwe te kopen. Er ging wel heel veel kapot in korte tijd wat we wel hadden vervangen, en er moesten wat nodige dingen voor het thuiswerken aangeschaft worden waardoor een droger even geen prioriteit heeft. De ondergoed en sokken was doen is nu niet zo leuk, want het ophangen ervan duurt zooooo lang… en niet alles past om m’n droog rekje. Ik gooide de sokken dus op het terras in de zon om te drogen haha. Daarna lekker languit op de bank met de nieuwe serie ‘Dertigers’ die ik via de NPO app kijk. Een aanrader!

DINSDAG

Dinsdagmiddag, het is alweer tijd om Nim op te gaan halen. Ik heb deze ochtend mijn kledingkast helemaal leeg getrokken en een heleboel weg gedaan. Dan zie je opeens weer leuke combinaties! Deze broek (Pull&Bear) en blouse (Mango) heb ik beide vaak aan. Omdat m’n geknipte pony/lok te lang is geworden probeer ik weer haarbanden uit, staat altijd leuk maar ze zakken bij mij altijd af naar achter helaas. De spiegel maakte ik schoon, maar ik kan dat soort dingen dus echt niet… ramen of spiegels, je ziet altijd vlekken en strepen.

Als we thuiskomen zitten er weer nieuwe gelaserde kleurplaten op karton in de brievenbus van Opa voor Nim! Altijd feest! In de avond zitten we weer te kijken naar een persconferentie, ik heb de premier nog nooit zo vaak op tv gezien… überhaupt heb ik nog nooit zo vaak een persconferentie gevolgd. Tegen de tijd dat de journalisten vragen mogen stellen zetten we het uit, wat kunnen daar soms domme en pushende vragen tussen zitten. Mateloos irritant!

WOENSDAG

Woensdag eind van de ochtend hebben Nim en ik zin in chocolade cake. We gaan de bakmix gebruiken die we bij de molen vorig weekend kochten!

Tijdens het wachten maakt Nim nog wat schoolwerk, en zit ik in de zon van de tuin te genieten. Na bijna een uur is de cake klaar en ruikt het heerlijk in huis! De eerste paar warme plakjes waren erg lekker, maar eenmaal afgekoeld werd de cake veel te droog om te eten. Jammer!

In de middag speelt Nim lekker in de tuin, en ben ik begonnen met de schuur opruimen. Kay is begonnen met een klein hekwerk voor de groeiende bamboe, want die hing wel erg ver over het pad! Een beetje in dezelfde stijl als de rest van de tuin natuurlijk.

‘S avonds bestellen we pizza, en kijken we iets voor onszelf. Ik begin aan The Bachelorette, en dacht eigenlijk dat ik het niks zou vinden… maar stiekem is het toch best wel leuk!

De mannen eindigen de avond met Lego, en de hele vloer ligt onder de lego blokjes!

DONDERDAG

Donderdag (Hemelvaartsdag) begin ik de dag weer lekker in de tuin met koffie en ontbijt! Daarna gaan we verder met de schuur opruimen en ik kom de schommel weer tegen. Dat wil Nim natuurlijk wel, dus de hangstoel gaat aan de kant en we hangen de schommel op. Instant plezier!

Het is zo warm, en de hooikoorts kickt opeens in. Ik plof op de tuinbank neer met een nat washandje op m’n ogen tegen de jeuk en poes Evi die meteen op me komt liggen… maakt haar niet uit hoe warm het is haha.

VRIJDAG

Ook vrijdag zijn we in de schuur bezig. Kay doet nog een rondje tuincentrum in zijn eentje (helaas, want ik had wel graag mee gewild) en komt met wat leuke plantjes thuis. Bijna alles wat we vorig jaar aan kleur in de tuin hebben geplant is opgevreten door slakken helaas. We mistte de kleur nu wel, dus proberen we het gewoon nog een keer maar dan met andere plantjes.

ZATERDAG

Zaterdag zitten we erg lang in een warme auto te wachten op Kay die in de rij staat bij Coolblue voor een mobiele airco. Hij werkt natuurlijk thuis, boven.. en op de warme dagen werd het daar wel heel heel erg warm. Dat is niet vol te houden de hele zomer, want tot aan September zit hij nog wel thuis. Nim heeft zijn verrekijker mee en bespied mensen vanuit de auto, je moet wat om je bezig te houden toch?! 😉

Als de airco ingeladen is, gaan we een rondje rijden door de Hoeksche Waard. Toch even weg van huis, maar niet de auto uit vanwege de heftige hooikoorts van mij. We hebben wat mooie plekjes gespot om een volgende keer te gaan ontdekken buiten de auto.

ZONDAG

De gekochte airco! We testen hem zondag beneden even uit. Nu hopen dat het ook gaat werken. Nim helpt Kay ’s avonds met bloemkool bodem pizza’s beleggen, en doet er altijd vega balletjes op. Hij mag de laatste tijd vaker helpen met snijden, zodat hij dat ook een beetje leert. Soms vind hij het leuk, en soms ook niet.

En dat was week 21 alweer, we zijn bijna helemaal bij met de diary’s! Zodat we over kunnen gaan naar 1 diary per week. Een stuk recenter, en zo kunnen we ook andere artikelen gaan maken voor erbij!

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest