Diary Week 20 //
Back to school

De BlijfThuis Diary’s zijn klaar! Vanaf deze week gaan we door op de gewone diary’s met de daadwerkelijke week van het jaar als aanduiding, gewoon zoals je ze van ons gewend was nog op PSnim.nl. Want ook wij pakken voorzichtig weer het leven op van voor de quarantaine weken. Langzaam komen er versoepelingen in alle maatregelen, en is het niet meer #BlijfThuis maar #HoudAfstand. We gaan nooit graag naar drukke plekken, zoeken graag de rust op, en houden er ook helemaal niet van als vreemde mensen in onze personal space komen (ja die 1,5 meter maatregel voor op straat, in de natuur, supermarkt, winkels etc is voor ons heel heel fijn haha). Afijn, deze week was er een met wat spanning: Nim mocht weer naar school komen. Het voelde voor mij als zijn eerste schooldag toen hij net 4 was geworden, maar hij vond het fantastisch natuurlijk. Verder bezochten we een favoriet plekje, knutselden we traktaties en nog veel meer. Kijk je mee?

11 t/m 17 Mei

MAANDAG

Het is maandagmiddag, Nim en ik zitten na de berg schoolwerk van vanmorgen samen aan tafel te knutselen. Ik ben bezig met een deel van zijn traktatie voor zijn klasgenootjes, en hij zit zelf lekker te kleuren. Heel gezellig zo!

DINSDAG

Ik sta om 7.15 weer een broodtrommeltje te maken. Wat gek opeens! En ik heb zenuwen, alsof het de eerste schooldag groep 1 betreft vandaag. Ik doe een lief briefje in de lunchtrommel met de bedoeling dat hij dat vast fijn vind na alles wat toch best anders zal verlopen vandaag. Maar nee, ’s middags krijg ik te horen dat ik dat maar niet meer moet doen hahaha.

Handen ontsmetten, en een fotootje maken. Moet toch vastgelegd worden, die eerste schooldag na een lockdown van zo’n 2 maanden! Nim is trouwens erg blij dat hij weer naar school mag.

En als Nim dan op school is, keuvel ik lekker rond in huis… alleen! Was dat even heel erg lang geleden. Hoewel, Kay zit wel te werken in het kantoortje boven… maar toch voelt het even zo. Ik loop deze leuke instappertjes in, die ik voor mezelf bij zara bestelde. Heerlijk voor in en om huis!

Na wat huishouden, ga ik lekker aan tafel verder met aquarel werkjes. In alle rust zonder steeds afgeleid of gestoord te worden. Hoe erg ik Nim ook mis, want het is ook heerlijk om hem zoveel thuis te hebben gehad, is het toch wel even fijn weer zo.

De bakfiets heeft eerlijk gezegd al die weken stil gestaan. Ik wilde wel op pad ermee, maar het kwam er gewoon niet van steeds. Toch ook wel fijn om daar weer lekker mee te rijden! Nadat ik Nim heb opgehaald luisteren we naar zijn verhalen van die dag. Ze waren wezen gymmen op een voetbalveld, maar de uitleg van waar dat dan was… die lukte niet helemaal. Kay vroeg of hij het misschien kon tekenen als plattegrond, en dat vond hij een top idee en ging meteen aan de slag. De plattegrond is een soort boven en zijaanzicht geworden, maar we begrepen wel meteen welk voetbalveldje hij bedoelde haha.

De rest van de dag ben ik nog lekker bezig met verf en tekeningen maken.

WOENSDAG

Woensdag is weer een dag thuis. Na alle digitale opdrachten, maakt hij in de middag vaak de creatieve opdrachten. Soms komt hij moeilijk op gang, en dat ziet er dan zo uit als op de foto. Vaak na een suggestie van mij, heeft hij plots idee├źn zat die totaal niet op mijn suggestie lijken.

DONDERDAG

Nadat we woensdag samen de laatste hand aan de traktaties legden, en ze in een kratje stopten, kan de krat donderdag mee naar school! Gelukkig mag het trakteren (alleen fabrieksmatig voorverpakt voedsel) wel doorgaan, en dat was heel fijn na alles rondom zijn verjaardag wat niet door kon gaan. Hij is mega trots, en kan niet wachten tot hij mag uitdelen op school.

Qua traktatie twijfelde hij geen moment. Het moest net als vorig jaar chips zijn, lekker makkelijk dus voor mama. We kochten de uitdeelzakjes Pombeertjes naturel, ik maakte er boekenleggers bij, en stopte het geheel in een zelf gevouwen craft zakje waar we nog een sticker op plakten.

En vandaag heb ik weer even tijd alleen, en ga verder met de Blijf Thuis diary’s hier op de site! Kay zie ik amper, die zit in kantoor te werken. We lunchen wel gezellig samen.

‘S avonds lig ik met hoofdpijn op de bank. Toch een beetje teveel in korte tijd willen proppen. Poes Evi komt echt altijd bij me liggen <3. Niet veel later hoor ik heel hard gehuil uit de badkamer. Nim was gaan staan in bad precies onder de kraan, en had zijn hoofd gestoten. Kay was erbij en heeft natuurlijk getroost, maar ja… daar heb je toch echt je mama voor nodig. We knuffelen terwijl kay een zakje met ijsblokjes maakt en doet er een theedoek om. Er ontstaat een flinke bult al namelijk. Gelukkig gaat het alweer gauw, en doet het nog maar een beetje zeer. Mijn hoofdpijn daarentegen… die is meteen een tandje erger.

VRIJDAG

En toen was het alweer vrijdag! Nim maakt weer digitaal wat lesjes, en ik probeer wat van mijn eigen instagram foto’s na te verven op een restje papier. Toch zonde om weg te gooien dat speciale aquarel papier!

Het buiten spelen word afgewisseld met binnen spelen en bouwen met zijn nieuwe lego. Nu we de meubels wat verschoven hebben, heeft hij ook weer een mooie ruime plek om te spelen.

Ik voel me nog steeds niet helemaal lekker, dus lig vooral plat om de momenten dat Nim even weg is of rustig speelt. Ik wissel binnen en buiten af, want ons plekje in de tuin word ook steeds mooier met al dat groen in bloei. Ook de mini moestuin buiten begint flink groen te worden.

De nieuwe gordijnen zijn ook echt een goede keuze geweest. Ze kleuren zo mooi in de zon! Ik kocht ze bij de Wehkamp van hun eigen merkje. En rechts zie je ons zit hoekje in de tuin. Vorig jaar maakten Kay samen met mijn vader het houten terras, en daar zijn we echt zo blij mee! Echt een upgrade geweest. De oudere tuinmeubelen komen nu ze antraciet zijn ook veel beter tot z’n recht (de kussens heb ik vast opgeborgen, maar die hebben we ook!). Er mist alleen nog een leuk klein tuinkleed en we willen nog graag een soort frame maken boven deze hoek waar we nog wat groen kunnen laten klimmen en een doek in kunnen spannen hoog zomer. Nog genoeg te doen dus ­čśë

In de avond zit ik weer met m ’n verf en kwasten en eigen instagram profiel aan tafel. Ik vind het er leuk uit komen te zien!

ZATERDAG

Zaterdag pakken we de auto weer, en gaan weer een stukje rijden. Ik heb heel veel zin in een rondje Woudrichem. Het is daar altijd zo mooi en rustig! Nim vind het hier ook altijd heerlijk, en geniet voor de volle 100%. Mocht je eens naar Woudrichem gaan, vergeet dan vooral de molen niet te bezoeken, die staat vol lekkere bakmixen en meer.

Bij alles wat we willen, kijken we eerst of het er niet te druk is. Bij de molen waren we de enige, en wandelend door Woudrichem kwamen we amper mensen tegen. Een ijsje zou er wel ingaan, en gelukkig was het ook daar niet druk. Even een plekje zoeken om het ijsje op te eten levert toch eigenlijk mooiere plaatjes op dan als we binnen hadden gaan zitten, wat we altijd deden.

We wandelen door alle knusse straatjes met gezellige huisjes. We komen uit bij het water, de Waal, waar we bij een kraampje een bakje kibbeling bestellen. Jongens, wat een heerlijke middag! Na zoveel weken thuis te hebben doorgebracht, voelt dit echt als een cadeautje.

We plukken onderweg naar de auto nog wat bermbloemen en grassen om thuis te drogen. En dan is het tijd om naar huis te gaan.

Bij de molen nam ik nog drie bakmixen mee. Chocoladecake, red velvet cake en butterscotch koekjes. Yum! En weer dat mooie avondzonnetje dat binnenkomt na het avondeten <3.

In de avond kijken Kay en ik naar de Songfestival uitzending. Zo gek om te bedenken dat deze hele afgelopen week in teken zou hebben gestaan van het songfestival in Rotterdam. Eerlijk gezegd vonden we de uitzending best tegenvallen, het had wat meer muziek mogen zijn in plaats van zoveel geklets.

ZONDAG

De laatste dag van de week alweer. Wat gaat het snel, nu er weer wat ‘gewone’ dagen tussen zitten. Poes Evi geniet van een knuffelmoment met Kay. Je zou het niet zeggen, maar dit pluizige kleine dametje is ruim 12 jaar alweer. We hebben haar opgepikt bij iemand die via Marktplaats adverteerde. Ze was een half jaartje oud toen der tijd, en moest niks weten van knuffelen. Nou is dat even anders haha.

Vorige week zondag was het Moederdag, maar ze (mijn moeder) was aan het werk die dag! We spraken af om de opvolgende zondag even gezellig langs te komen voor een hapje. Dat doen we natuurlijk niet met lege handen. We gaven oma al een bosje bloemen vorige week, dus daarop geïnspireerd verft Nim een kleurplaat van Dille & Kamille (je vind ze hier) met bloemen voor oma. Ik verfde een bloemenkrans, en die stopte ik in een mooie lijst. Het waren geslaagde cadeautjes, en een hele gezellige zondagmiddag nog.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest