Dear Diary #8

Ah, eindelijk is deze week voorbij! Niet vervelend bedoeld hoor.. maar dat betekend dat we fijn een weekje vakantie hebben met z’n drietjes! Wat hebben we daar behoefte aan na alle drukke en zieke dagen de afgelopen weken. Maar we blikken eerst nog even terug op afgelopen week. Een week waarin ik het huis eens goed poetste, er ook gewoon gewerkt werd, ik anderhalve dag voor mezelf had, en Nim als de allerliefste aan het spelen is geweest.

MAANDAG

Goedemorgen maandag. Of nouja, goed? Ik ben weer verkouden aan het worden, onwijs vervelend. Ik heb rot geslapen door de zere keel en verstopte neus met hoofdpijn als gevolg. Nim is al erg vroeg wakker door zijn eigen gehoest en we starten dus zo langzaam mogelijk op. Hij in zijn tent met boekjes, en ik onderuit gezakt op de bank.

Als ik wat gegeten en gedronken heb ga ik maar aan de slag in de keuken. Poetsen, boenen en schuiven met spullen. Och, wat wil ik graag een nieuwe keuken. Deze keuken leek ons helemaal prima toen we het kochten, maar als je er dan eenmaal woont ondervind je onhandigheden. Bovendien is de oven niet in gebruik omdat we er echt niet aan durven te zitten zo gammel is ‘ie, en ook de gaskookplaat heeft vervanging nodig. Nog even sparen en dan is de keuken als eerst aan de beurt. Voor nu verzamelen we plaatjes met wat we mooi vinden.

Tijd voor een schaaltje lekkers. Soja yoghurt met een in dunne plakjes gesneden pruim, plakjes banaan en wat cacaopoeder en verkruimelde pistache nootjes. Heb ik mijn portie fruit voor vandaag ook weer binnen. Dat vind ik op deze manier veel lekkerder dan gewoon zo fruit te eten. En, wat een feestje in een schaaltje zo toch?!

Ondertussen is de kleine man heerlijk aan het spelen. Hij heeft tegenwoordig hele rollenspellen en speelt bepaalde situaties na. Hier speelde hij dat hij samen met papa, mama afzette op haar werk. ‘Dag mama, tot vanavond!’ ‘Doei Nim, i love you!’ ‘Love you very much, heel veel!’. Zo, zo, zooo lief om dat aan te horen.

In de middag is er eentje heel erg moe. Vast van de slechte nacht. Hij gaat slapen, maar wel in het grote bed van papa en mama. Fine by me! Ik maak wat lekkers voor mezelf, koffie en oude Rotterdamse kaas, en ga aan de slag voor de blog.

Ik maak het artikel af wat ik in samenwerking met Little&Pure doe. Een tijdje terug ontving ik de nieuwe collectie praatplaten en fotografeerde deze. De platen zijn inmiddels te koop, en het artikel over alle platen kwam dan ook online afgelopen week. Heb je hem gemist? Bekijk hem dan hier, bomvol foto’s en inspiratie.

Het is al half 5 als ik Nim toch maar wakker ga maken. We kijken nog even Nim zijn kamer in. ‘Ooooh mooi nieuw bedje he mama?!’ is wat hij elke keer zegt als hij zijn bed ziet. Zowel het bed als de dekbedovertrek vallen enorm in de smaak. Fijn dat hij blij word van wat ik voor hem doe in zijn kamer, hopelijk mag dat nog lang zo zijn ;). Van papa kreeg hij een gehaakte leeuw cadeau, zie je hem liggen op bed?

We delen een schaaltje lekkers, en zetten een filmpje aan.

DINSDAG

Dinsdag heb ik weer een dagje voor mezelf. Ik heb deze dag bijgehouden met foto’s voor een apart artikel wat afgelopen week al online kwam. Je ziet hier wat ik uitspookte op mijn vrije dag.

Ik ging naar de stad, en paste sweaters en vesten met capuchon bij Weekday. Het licht in de paskamers is vreselijk, en ik vind de kleuren mij ook net niet leuk staan. Er gaat dus niks mee.

Tijd om te luchen. Ik vind dat zo lekker om te doen als ik alleen ben. Ik bestelde bij New Fork een home made eiersalade sandwich en nam een beker melk. Yum!

Thuis! Even lekker de deur open en in de zon de post open maken.

Nieuwe hemdjes ontdoen van kaartjes en stickers zodat ze de was in kunnen. Is dat flanellen pyjamaatje niet te leuk? Alles komt van de zeeman. Altijd tevreden over de kwaliteit van het ondergoed en de pyjamaatjes.

Ik ga aan de slag met foto’s van de kleertjes die ik vorige week bestelde bij Next en H&M voor Nim. Deze week komt er een heuse shoplog met meteen leuke combinaties. Hierna fotografeer ik nog wat leuks voor een artikel. Ik gebruik mijn vrije dinsdagen vaak voor foto’s maken voor de blog. Ik blijf dat zo leuk vinden om te doen 🙂

Zo lekker in bed na een productieve dag. Ik heb nog een uurtje voor mijn mannen weer thuis zijn.

WOENSDAG

Bah, zo mooi als dat het weer dinsdag was… zo slecht is het woensdag. We starten de dag met het overhoop halen van speelgoed, en kijken naar Thomas de Trein. In pyjama.

Oma komt op visite, en Nim wil met oma mee naar huis. Ik zit in de middag dus alleen thuis, en neem het er dan ook even van. Relaxen op de bank onder een dekentje met muziek aan en op zoek naar leuke verjaardagdecoratie spullen voor Nim zijn vierde verjaardagsfeestje.

Ik maak de framboosjes op en maak weer zo een schaaltje bomvol lekkers: Sojayoghurt, banaan, framboos, kokosrasp, cacaopoeder en pistachenootjes.

ZATERDAG

Donderdag en vrijdag waren werkdagen, maar zaterdag hebben we lekker vrij. Ik pak een te gek pakket uit vol MIO&CO SS17 collectie kleding. Binnenkort meer hierover!

Oke, oke… een item dan alvast showen. Een fantastisch gestreept t-shirt! Nim is reuze blij met alle kleertjes weer. Niet alleen een favo merk van mij, maar ook zeker van hem!

In de middag gaan we even de stad in, Kay zoekt een regenjas, en Nim kreeg weer eens een autootje. Hij zit volledig in de monstertruck fase nu.

Na het douchen is het altijd even mama knuffel tijd op de bank <3

Zondag ben ik weer een dag werken, en doen de mannen een boodschapje nadat ze mij hebben afgezet op werk. En na een middag werken is het dan voor mij ook eindelijk vakantie, zo heerlijk! Even niet moeten, en lekker met zijn drietjes zijn.

Fijne vakantie week!

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest