Dear Diary #7

Weer zo een leuke week achter de rug met een super weekend. Ik ging met Nim op pad voor Valentijn chocolade, we zaten in de zon in de tuin, en ik kocht nieuwe schoenen. In het weekend bezochten we de dierentuin met z’n drietjes en werd er thuis creatief en geconcentreerd gespeelt. Kijk mee!

MAANDAG

Maandagochtend starten we langzaam op. Nog eventjes en Nim zal elke ochtend al vroeg naar school gebracht moeten worden, dus we genieten samen nog even van onze luie ochtenden. In de middag gaan we op chocoladecadeautjes jacht voor Valentijn. Het blijkt veel kouder dan we dachten, ik vind mijn handschoenen in mijn tas dus die wil hij wel aan. Geen gezicht haha.

Hoe fijn, de eerste zonnestralen schijnen een beetje naar binnen aan het eind van de middag.

Nim speelt, en ik blader de boekjes van de Dirk door terwijl ik meedoe met Nim zijn rollenspellen.

Vlak voordat Kay thuis komt pakken we de gekochte chocoladecadeautjes in (nadat Nim stiekem al wat chocolade er van gepikt heeft haha), plakt Nim de hartjes lolly op het pakje met veel te veel washi tape en schrijven we samen op het olifanten kaartje wat Nim ook zelf uit zocht. Allemaal voor zijn lieve papa voor Valentijnsdag. Ook al is dat pas morgen, we geven het hem vandaag al, morgen zijn we alle drie van huis en laat thuis door werk. Leuker dus om vandaag al te geven.

‘Mammaaa, ik kus geven. Maak maar met de telefoon!’ Hij bedoelt dat ‘ie zichzelf op het telefoonschermpje wil zien en we er dus foto’s van moeten maken. Ik word beladen met kusjes en daarna kijken we de foto’s samen terug. Dikke pret!

Nim takes over. Hij maakt allemaal wazige foto’s met mijn telefoon. Nu al net zo dol op foto’s maken als mama 😉

DINSDAG

We werken, en na werk halen we Nim samen op van de opvang. Gezellig! Deze wijsneus noemt de haltes al op in de metro, en vind de bus nog spannender dan de metro.

WOENSDAG

Goedemorgen woensdag. Zo starten we de dag. Met wat warms, in wat warms. Onze melkschuimer ging een tijdje terug kapot, en ik kreeg van Kay een nieuwe. Heel blij mee!

Oeps, en deze snoepte ik ook wat verder leeg. Kreeg ik zelf toch ook een chocoladecadeautje voor Valentijn 🙂

De kleine man hoest zo erg dat hij ervan gaat spugen. Na een paar keer is hij het zat en kruipt op de bank, ik word gedwongen om bij hem te liggen. Arme schat! Woensdagen lijken hier wel zieke dagen.

Nim wil slapen, en ik merk dat het best lekker weer is. Een van de openslaande deuren gaat open. Frisse lucht, en een zonnetje in de tuin!

Er is er een wakker, en heeft drie uurtjes heerlijk liggen slapen. Hij komt ook buiten zitten! De tuin moeten we nog helemaal aanpakken deze lente, dus een mooi zicht is het nog niet.

Als de zon weg is is het toch weer wat fris. We verplaatsen weer naar binnen, lekker de bank op.
Ik ben trouwens nog steeds heel blij met het wandmeubel in de woonkamer!

Als Nim gaat douchen of badderen moet er altijd speelgoed mee. Diertjes of Cars auto’s. Hij zoekt altijd dezelfde bij elkaar en af en toe nemen ze een duik in bad. Als ik mijn tanden poets voor het slapen gaan, zie ik ze weer staan.

DONDERDAG

Donderdag is weer een werkdag. Maar wel een op mijn nieuwe schoenen! Na verschillende modellen van Dr. Martens te hebben gepast kwam ik uit op een model uit de kids lijn. Ach waarom niet, ik heb maat 36 dus dat kan net! Ik vind ze heerlijk zitten, en de zachte binnenkant en de handige rits ben ik mega blij mee. Een voordeel als je kleine voetjes hebt en van de kinderlijn iets koopt: ze zijn een stuk goedkoper dat de volwassenen versie 😉

VRIJDAG

Mjam! Een jarige collega. Wij zijn erg dol op taart, dat is denk ik wel duidelijk haha.

ZATERDAG

Nim, ga je mee naar de dierentuin? ‘Wrrraahhhhh JAAAAA!’. Enneh, ik kan dus weer twinnen met Nim, hij heeft ook Dr. Martens… exact hetzelfde model 😉

Beetje onscherp, maar deze rog in het Oceanium van Blijdorp zwom met mij mee toen ik langsliep. Zo grappig!

Prachtig felle kleurtjes.

Dikke olifanten billen. Nog altijd groot favoriet, de olifanten.

<3

Als we weer thuis zijn ruimen we wat op. Ik vouw alle nieuwe kleertjes die vrijdag bezorgt zijn. Bij Next en H&M shopte ik online Nim zijn lente kleding. Vanaf Mei gaat hij naar school, en ik stuur hem niet in zijn mooiste kleertjes naar school… de smeerpoets kan er soms wat van en ik vind dat best zonde van de duurdere kleding. Gelukkig is er genoeg ander leuks te vinden, en heb ik de meest stoere en bij Nim passende items uitgekozen zodat hij het zelf ook leuk vind om te dragen. Hij was zelf erg enthousiast tijdens het uitpakken van alles, dus dat komt helemaal goed.

ZONDAG

We starten rustig op zondagochtend en doen wat huishoudelijke klusjes. Zodra het 12 uur is gaan we boodschapjes halen, en als we thuiskomen lunchen we meteen. Nim mag eventjes IPad tijd na de lunch, als wij beiden boven bezig zijn. Kay hangt luxaflex op en ik verschoon Nim zijn bedje en leg zijn nieuwe kleertjes in de kast. De kleine man is druk bezig met PlayDoh en de IPad, hele verhalen heeft ‘ie en vermaakt zich uitstekend. Een echte zondag is het dus.

Speelgoed troepjes, en luxaflex! Ook hier hangt nu wat voor het raam, heel fijn. En ja, de kozijnen hebben hoognodig een likje verf nodig. Maar eigenlijk willen we die sierlijsten weghalen en de boel strak laten stuken. Lijkt me nog iets mooier.

Na het koken en eten plof ik moe op de bank in het warme omslag dekentje van Little&Pure. Nim is meteen jaloers en komt bij me liggen en wil weer foto’s maken. Gekke bekken trekken is het allerleukste! Papa komt ook even kijken, dikke pret!

Kay haalt de zelfgemaakte tent weer eens tevoorschijn. Groot succes, hij is er de rest van de avond zoet mee. Boekjes hardop lezen, op het potje zitten in de tent, spelen met zijn diertjes, we vergeten de tijd een beetje en pas rond 21:00 ligt hij op bed. Oeps! Gelukkig mogen Nim en ik morgen fijn uitslapen 😉

Fijne nieuwe week!

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest