Dear Diary #6

Afgelopen week was geen topweek. Nim werd ’s nachts steeds wakker, en ging niet gauw terug slapen. We waren allemaal weer flink snotterig, zaten vol slijm en voelden ons niet lekker. Moe en bankhangen en binnen spelen omschrijft de week wel zo ongeveer… Uiteraard, met af en toe wat lekkers 😉

MAANDAG
21
Maandag hebben we een lastige start, slechte nacht met Nim, allemaal verstopte neuzen en last van slijm en een nare hoest. Bah! Als ontbijt neem ik een schaaltje yoghurt met muesli, druiven en agavesiroop en plof op de bank. Nim die komt af en toe aanhollen om mee te happen ervan.

20Nim slaapt naast de woonkamer, en meestal als hij slaapt dan ben ik heel stilletjes op de laptop bezig, of rust ook lekker uit… als het maar stil is en geen geluid maakt haha. Nu maakte ik per ongeluk geluid, en jahoor… hij word er wakker van. Dik overstuur en mega boos omdat hij nog niet wakker wilde worden (jaja, na een middagdut van al ruim 2,5 uur). Hij komt dus bij op de bank met een dekentje en een filmpje, voelt zich zichtbaar niet lekker en is zelfs wat warm. Oh no, not again!

DINSDAG
19
Dinsdag heb ik weer een dag voor mezelf thuis, en zodra Kay en Nim de deur uit zijn begin ik met een slaapje op de bank. Wederom een slechte nacht gehad, en meer bij Nim gezeten dan in bed gelegen. Met enorme hoofdpijn word ik laat in de ochtend wakker en maak een goed ontbijtje in de hoop dat dat wat helpt. De rommel van Nim ligt nog all over the place, maar ik doe net alsof ik het niet zie.

18Dat doet het gelukkig en ik begin aan onze monsterlijke was die is blijven liggen omdat de wasmachine kapot was gegaan afgelopen weekend. De hele dag door draait de nieuwe wasmachine en ook de droger maakt overuren. Ik vouw alles meteen op en leg het op de juiste plek.

17In de middag neem ik een break van de was, en vermaak een 1 persoons dekbedovertrekje naar een junior formaatje voor Nim.

16Lang geleden dat ik hierachter zat, jammer want ik vind het zo leuk!

14Vouwen en series kijken. Eigenlijk had ik mijn vrije dag alleen thuis anders voorgesteld, maar ach… wel fijn dat dit straks ook weg is.

15Ik maak Nim zijn bedje op met het verkleinde dekbedovertrekje. Helemaal tevreden en het past nu perfect!

13Koffie met een boel melk en laagje karamel siroop. Ik begin het steeds lekkerder te vinden. Vlak voor de mannen thuis komen drink ik dit dus nog even in alle rust op met de benen languit op de bank.

WOENSDAG
12En ja hoor, wederom een hele slechte nacht. Nim is ziekjes en hangt de hele dag aan me, ik mag hem geen moment alleen laten. We blijven dus wederom thuis en spelen wat met auto’s en treinen, kijken filmpjes, eten een boel fruit en lassen beide af en toe even me-time in.

11Ik kook steeds vaker, en wil graag wat nieuwe (gezondere) dingen uitproberen. Ik sneed zoete aardappel, rode ui, wortel, paprika en tomaat klein en mengde dat met wat komijnpoeder, paprikapoeder en olijfolie op de bakplaat en dat ging de oven in.

10En samen met een paar gehaktballen en een sausje van yoghurt, knoflook, peterselie, peper en zout serveerde ik het in een mooie schaal. We hebben echt heerlijk gegeten! Dat geeft een goed gevoel om vaker nieuwe dingen te proberen en te maken.

9Zo af en toe krijg ik mooie bosjes bloemen, gewoon zomaar. Deze kreeg ik van Kay nadat hij een snelle boodschap was wezen doen 🙂

8En het is alweer raak, Nim wil niet slapen. Als ik vraag of hij met mama in bed wel gaat slapen gaat hij gauw naar ons bed toe en vraagt om warme melk. Ik kruip erbij en binnen mum van tijd slaapt hij. Please snot, slijm, verkoudheid en kou… ga weg! Dan kunnen we weer gewoon lange slapende avonden en nachten maken, en zijn we wat minder prikkelbaar allemaal.

VRIJDAG
3
Elke vrijdagavond komen de mannen mij van werk ophalen samen. Nim komt dan net van de opvang en Kay ook net uit werk. Mega gezellig vind ik het, een soort nieuwe traditie ofzo ;). Dit keer stond er opeens een klein tijgertje voor me neus, hoe leuk is dat?! Ze waren geschminkt op de opvang, een keer in de maand doen ze dat.

7Met ons tijgertje haalden we een patatje bij de Bram, de lekkerste van Rotterdam! Nim heeft altijd al gegeten als hij opgehaald word, onze kans om te zondigen dus op vrijdagavond ;). Natuurlijk pikt hij wel een patatje of twee haha.

6Ik had via Instagram iets leuk gewonnen, onwijs mooi ingepakt kwam het uit de verzendzak. Alleen al van zulke leuke ingepakte pakjes word ik blij! Het is een super stoere haaientas voor Nim. Ik won hem bij littleledgends.nl. Hopelijk volgende week een aan foto als de kleine man weer naar de opvang gaat.

ZATERDAG
5Zaterdag doen we buitenom een kleine boodschap helemaal niks. Moe, lui, snotterig en een opstandig peutertje zijn de redenen. Nim wilde ineens stickeren en achteraf vond ik dit… Allemaal insectjes op de speelplank geplakt!

ZONDAG
4Valentijnsdag! Ik mag uitslapen, krijg aardbeien uit een hartjesdoosje en heb de ochtend voor mezelf. De mannen zijn namelijk naar de bioscoop om naar de Woezel & Pip film te kijken. Klinkt vast gek, maar het was precies wat even fijn was. Tijd voor mezelf. Voordat ik de deur uit moet neem ik nog een veel te zoete koffie met heel veel melk en een paar Valentijns chocolaatjes die ik van Nim (oma) kreeg :).

1De middag moet ik werken. De mannen zorgen voor het huishouden, Nim kan al stofzuigen! Goeie hulp in de huishouding 😉

2Als ik ’s avonds thuis kom eten we pannekoeken en kijken we een leuke animatiefilm erbij.

Fijne week!

Volg de-ontdekkers nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook om niks meer te missen! Papa Kay is ook te volgen op Instagram.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest