Dear Diary #52

De feestweek hebben we ook weer achter de rug. We hebben hele leuke dagen gehad met een hoop lol, gezelligheid, cadeautjes en lekker eten. Nim is goed verwend en heeft een boel nieuw speelgoed om mee te spelen, en een hele nieuwe speelplek in huis. Nieuwsgierig? Kijk maar mee dan!

MAANDAG
31Goedenmorgen Maandag! We hebben een rustige ochtend en zodra Nim op bed ligt doe ik ook mijn benen omhoog. Relaxen na een druk weekend.

30De zon weerkaatst door de ramen van de huizen achter ons zo naar binnen, weliswaar niet direct zonlicht maar evengoed licht… fijn!

29Nadat de kleine man uit bed was gekomen rook ik een onwijze zure lucht, hij had gespuugd. Niet weer dacht ik, we zijn er net allemaal vanaf! Na een warme douche eten we dus samen een appeltje op. Gelukkig gedraagt hij zich niet ziekig.

28Er gaat weer een filmpje aan en Nim kwam aanzetten met Dinokoekies en nam een lekker plekje in beslag op de bank. Hij vind het grappig om zijn oren dicht te drukken, dit beeld zien we dus vaak.

26Hoera, papa is thuis. Samen kijken ze al knuffelend de film af.

DINSDAG
25Ohh bijna kerst al!

24Ook in Rotterdam staat de grote kerstboom te pronken voor het stadhuis. We moeten nog wat kerstcadeautjes kopen dus doen gauw een ommetje door de stad. Nim wilde steeds ‘buute, mee’ dus meteen makkelijk gecombineerd zo.

23Bijna thuis en hij is enorm lief geweest ondanks het niet helemaal fit zijn. De laatste meters mag hij uit de kinderwagen, en ziet dan eerst ijs op een bord op de muur… ‘oehh, lekkah’.

22Dan volgen de appels. Het appeltjesmonster begon meteen te glimmen!

21Iets lekkers voor mijzelf op de bank tijdens Nim zijn dutje, gescoord bij de La Place!

20Zodra we beide wakker zijn van een flinke middagdut duik ik Nim zijn kamertje in om wat aan te rommelen. Hij vind het maar wat interessant en komt op bed zitten. Er zitten flink wat gaten en butsen in de muur en ik wijs Nim een gaatje aan. ‘Kijk Nim, een gaatje in de muur!’, waarop hij droog antwoord ‘Halloooooo’. De grapjas.

19Nogal niet klaar met cadeautjes. We proberen het bij de Intratuin ’s avonds nog eens. Een praktisch lege winkel, en met lege handen naar huis. Maar gezellig was het wel!

WOENSDAG
18Woensdag last Kay nog een vrije dag in. Oh oh, cadeautjes stress. Als je precies weet wat je moet hebben maar je kan het niet vinden… mega irritant. Maar we maken er een gezellig ochtendje van in Den Haag. Eindelijk geneusd bij Sostrene Grene, wat een heerlijke winkel. Doe mij alles maar van daar… in een nieuw huis dan ;).

17Bij de Bijenkorf halen we nog iets en Nim krijgt dit te leuke gouden boekje in samenwerking met De Bijenkorf. Hoe lief is dat?!

16Op de terugweg naar huis valt Nim in de auto in slaap 5 minuten voor we thuis zijn (like always). Eenmaal thuis wil hij niet meer slapen en ik besluit de mannen op boodschappenjacht te sturen voor de feestdagen, zo kan ik mooi foto’s gaan maken van een geweldig pakketje wat ik binnen had gekregen voor m’n blog. Helaas lukte het helemaal niet en bleken de foto’s op de laptop nog lelijker dan op mijn camera scherm… Zomer, kom terug… I need your light!

14Ik had mijn collega’s beloofd zo’n pavlova roll te maken voor Kerst. ‘S avonds laat ging ik dus nog aan de bak, maar wat ziet het er toch telkens heerlijk uit als het eiwit en suikermengsel uit de oven komt.

13Nog even een stukje testen, en anders pastte hij ook niet in het bakblik, goed excuus dus 😉

DONDERDAG
12Yes, i did it again. We ontbijten op werk uiteraard met taart! Een hele drukke dag zo voor Kerst op werk maar het was wel erg gezellig, en taart en zoetigheid is natuurlijk altijd feest!

VRIJDAG
11Eindelijk, eerste Kerstdag. Rust! Alhoewel… Ik sta al voor 9 uur behang weg te trekken en de eerste baan zit er dan om 8.55 al op. Fanatiek!

10Kay verzorgt het kerstontbijt. Kaiser broodjes met appelstroop, brie en warme appel. Heerlijk!

8Vlak voor Nim naar bed gaat voor zijn middag dut ben ik klaar met behangen. Het betrof nog niet zoveel werk, maar dan heb ik maar vast een deel gedaan. Zodra de andere muur gestukt is word die ook nog behangen. Op naar een stoer, fris en clean kamertje! Na het behangen komt altijd het leukste, opnieuw alles neerzetten.

9In de middag bouwt Kay een speelbureau voor Nim. Mijn ontwerp en zijn klusskills. Nim vind dat allemaal reuze interessant en komt met zijn auto’s erbij spelen, niet handig maar we proberen hem er gewoon bij te betrekken.

6Ook Nim vind het mooi wat mama heeft gedaan en gaat ’s avonds dik tevreden naar bed. Elke middag en avond hebben we hetzelfde bedritueel.
Na een heleboel kusjes volgt dit:
Ik: ‘hou van jou’
Nim: ‘hou va jou’
Ik: ‘echt?’
Nim: ‘Jaaaaa’ (enorm overtuigend en ja knikkend)
tegelijk: ‘Yesss’

ZATERDAG
5Zaterdag, het is tweede Kerstdag! Ik start met een heerlijk ontbijt van Griekse yoghurt met gehalveerde druiven, amandelschaafsel, hazelnoten, havervlokken en agavesiroop. Lekker dat dat is!

4Zodra Nim op bed gaat vertrek in alleen naar de stad, Kay blijft lekker thuis. Wat neuzen bij de Zara Home uitverkoop waar ik dit te gekke kussenhoesje kocht, nog meer cadeautjes kopen (nee voor elkaar doen we geen cadeautjes dit jaar, tot ik erachter kom dat Kay toch wel iets voor mij heeft… je snapt, ik wilde ook wat terug geven dan), en ik moest nog frambozen hebben.

3‘S middags is het dan zover. We stappen in de auto naar Hilversum. We gaan naar Thomas de trein in het theater. Het was echt te gek! De eerste paar minuten was het wat moeilijk voor hem, en kroop ‘ie weg op schoot. Maar toen daar het fluitje van Thomas te horen was was het al over, toen ging het doek omhoog en jahoor… Een en al enthousiasme en gelach. Hij heeft de hele show (een uur lang) fanatiek meegedaan. We hebben er echt van genoten, vooral van Nim 😉

2Zo, na alle cadeautjes dan op het nippertje verzameld te hebben moet ik alles nog inpakken! Ojee! Pas tegen 23.30 was ik klaar! Ik kan dat dan natuurlijk niet gewoon zomaar inpakken, dat moet leuk en met labeltjes en touwtjes.

ZONDAG
32Zondag staan we weer vroeg op, ik maak de pavlova rol nog een keer en bereid alvast een appel crumble voor. Daarna moet ik nog een paar uurtjes werken voordat we dan eindelijk Kerst gaan vieren bij mijn broertje en vriendin thuis met een boel gezelligheid, lichtjes, snoeperijen, eten, cadeautjes en lol.

33Nim is goed verwend en kan er weer even tegenaan met zijn nieuwe speelgoed. Hij heeft de hele avond met zijn nieuwe speelgoed gespeeld.

Het was een lange maar gezellige week. Aankomende week vieren we alweer dat er een heel jaar voorbij is en een nieuwe aanbreekt. We hebben niets gepland en blijven lekker thuis. Reuze benieuwd hoe Nim dit keer zal reageren op het vuurwerk en de knallen.

Fijne Jaarwisseling!

Volg de-ontdekkers nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook om niks meer te missen! Papa Kay is ook te volgen op Instagram.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest