Dear Diary #52

De laatste volle week van het jaar zit erop! We hebben rustige, maar fijne kerstdagen gehad. We hadden nog een paar cadeautjes voor onder de boom. En natuurlijk smikkelden we van een hoop lekkers de afgelopen week! Mijn laatste werkdagen van 2018 waren drukke en energie slurpende dagen, waardoor mijn zondag een Netflix dag werd. Niks mis mee, want ik ontdekte een hele spannende nieuwe serie. Kijk mee naar onze laatste dagen van 2018!

MAANDAG

Het is Maandagochtend. De dag van Kerstavond. Nim is al vroeg wakker, en vraagt of hij mag kijken of er cadeautjes onder de boom liggen. En ja, die had ik zondagavond er natuurlijk onder gelegd. We zijn dus al vroeg beneden, en ik krijg hem nog net zover dat ik wat foto’s mag maken van hem naast de kerstboom met cadeautjes. De bedoeling was helemaal niet om al uit te pakken, maar zijn geduld is een beetje op deze drukke maand. We pakken uit, en dan hebben we alle cadeau gekte maar achter de rug!

Een van de cadeautjes is een zaklamp met inzetbare schijfjes waar dierenplaatjes mee geprojecteerd kunnen worden. Een grote hit! Hij is er de hele ochtend zoet mee.

De kat pesten met het lampje is ook leuk blijkbaar.

Tijd voor ontbijt! En ik pak mijn eReader er lekker bij.

Ik kreeg (kocht zelf) deze ultrasone luchtbevochtiger/geurolie diffuser. Heel erg blij mee, en met wat drupjes geurolie erin ruikt het heerlijk in huis.

We doen nog gauw boodschappen, op een mega druk winkelcentrum, in een nog drukkere Appie. Wat een chaos creëren mensen op deze dagen zeg… niet te doen!

De diffuser zetten we niet de hele dag aan, maar af en toe. De rand kun je van kleur laten veranderen, of een kleur kiezen die vast blijft staan. Super gezellig!

DINSDAG

Het is eerste Kerstdag! We starten lui en moe op. Nim speelt, en haalt echt alles uit de kast.

We maken het allerlaatste vakje van de Ikea Adventskalender open. Een mega lang chocolaatje zit er in, en de tweede cadeaukaart. We komen in de winkel pas te weten wat er op staat, dus dat word binnenkort een verrassing als we weer een bezoekje aan Ikea brengen.

We vragen Nim wat hij wil gaan doen, en hij kiest voor de dierentuin. We vinden het ook een goed idee, en zijn rond half 1 in de dierentuin. Zoals altijd, duiken we eerst het Oceanium in om de visjes te bekijken. Na maanden opbouw, is eindelijk het levende koraal aquarium klaar. Heel mooi!

Favo plekje, bij de roggen en grote zilveren vissen. Het is zo leuk dat de roggen je volgen als je met je hand over het glas gaat.

‘Papaaaa, Mammaaa, maak nou een foto!’. Bij deze… 😉

Heeey, hallo! Bij de prairiehondjes (Wat zijn die beestjes leuk he?!), kan Nim vanuit het midden ook de beestjes bekijken, maar ook zijn papa en mama.

De zon komt lekker door, en we zijn bij Nim zijn allerlievelings (his words) dier. De olifant natuurlijk, voor wie dat nog niet wist ;).

De olifanten mogen om 15u hun binnenverblijf in om te eten. We hebben een uur te overbruggen tot die tijd, dus gaan naar de speelhal voor een koffie, thee, appelsap en wat te eten. Op de terugweg halen we bij een krampje een warme stroopwafel en lopen terug naar de olifanten. We zien amper dieren, want Nim is echt te dol op de olifanten haha.

Gefascineerd kijkt hij er naar.

Ons avondeten bestaat uit mega kleine burgers van bietjes in plaats van vlees. Ik was wat huiverig ervoor, maar het was echt heel erg lekker!

Tijd om de cakejes te bakken en versieren.

WOENSDAG

Tweede kerstdag, het chillpakkie gaat weer aan! Dit is dat setje wat ik bij Popupshop bestelde.

In de middag zijn we bij mijn ouders met een heleboel lekker eten. ‘S avonds zijn we kindloos thuis, Nim blijft twee nachtjes logeren want wij moeten de komende twee dagen werken. We kijken de film The Lost City of Z op Film1. Onwijs mooie film vond ik het.

DONDERDAG

Kay blijft ziek thuis donderdag, dus ik moet toch met de bus naar de metro in plaats van dat ik met de auto mee kan naar de metro. Het was een prachtige ochtend met een brandend opkomend zonnetje en roze bewolking. Moeilijk vast te leggen alleen helaas.

VRIJDAG

Vrijdag ligt Kay nog ziek in bed, als ik ruim een uur voordat ik de deur uit moet naar werk al helemaal klaar ben. Nim is er niet, en dat geeft en zeeën van tijd voor mezelf in de ochtend. Ik duik de bank op, met ontbijt, koffie en mijn eReader. Wat een luxe! Ontbijten lukt me thuis nooit in de ochtend…

Ik ben te vroeg bij werk, en besluit dan maar de Hema even in de gaan voor een vers croissantje. Bij de kassa liggen drie chocolade repen met aanlokkelijke verpakkingen. Het is natuurlijk een beetje Tony Chocolonely afkijkerij, maar ik kan het toch niet laten om deze mee te nemen. Witte chocolade, met discodip, knettersuiker en ijshoorntjeswafel.

ZATERDAG

Zaterdag heb ik mijn laatste werkdag van 2018. De mannen zijn samen thuis, en doen boodschappen en spelen spelletjes. Stratego, een spel van logopedie, het apenboom spelletje, het maakt niet uit wat voor spel je doet… als hij maar wint…

ZONDAG

Zondag hebben we in de middag een verjaardag. Ik besluit op het laatste moment dat ik thuis blijf. Ik ben een beetje uitgeblust van de drukte op werk, en zit misselijk en met hoofdpijn op de bank. Nim en Kay hebben een hele gezellige middag, en ik heb zelf gemaakte warme chocomelk van sojamelk en gesmolten chocola en kijk in één dag het hele seizoen af van de serie ‘YOU’ op Netflix.

Ik kan het maar niet uitzetten, het is zo zo zo spannend, en ik wil zo graag weten hoe het afloopt. Ik startte ergens in de middag met kijken, en ’s avonds iets over tienen is de laatste aflevering afgelopen. Oeps!! Maar hey, moet kunnen soms! Ik raad de serie in ieder geval aan!

Tot volgende week!

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest