Dear Diary #51

Een iets latere Diary deze week. Het was hoog nodig om even heel erg te niksen de afgelopen dagen. Het is zo een drukke week geweest voor ons! Ik heb genoeg foto’s te delen over afgelopen week, want er waren een hoop leuke momenten. Kijk je mee?

MAANDAG

Het is al maandagmiddag, vlak voor ik Nim van school ga halen. De postNL app laat me weten dat er een pakketje in de brievenbus ligt, en als ik die uitpak zit dit heerlijke vestje er in voor Nim. Ik kocht het bij Dailybrat.nl. Fijne aanvulling voor de koudere dagen over een mooie basic longsleeve!

Tijd om de deur uit te gaan. Ik doe mijn nieuwe jas (Sissy-Boy) aan, hij is zo leuk! En ook mijn nieuwe tas mee die ik met Sinterklaas van mijn moeder kreeg.

Na school fietsen we door naar logopedie, we zijn een half uur te vroeg… maar eerst naar huis fietsen was geen optie want dat was een hele andere kant op. Nim vermaakt zich gelukkig wel, en ik zit wat te scrollen op Insta 😉

Na logopedie moeten we weer terug naar school, ik heb een gesprekje met de juf. Het wachten op de gang duurt alleen wat langer dan ik had verwacht… wederom vermaakt Nim zich gelukkig prima. (Beide foto’s zwart/wit… want teveel lelijke kleuren samen op 1 foto is niet te doen haha).

Daarna fietsen we naar een pakket ophaalpunt van bezorgdienst UPS. Ze kwamen blijkbaar aan de deur vanmorgen terwijl ik gewoon thuis was, maar toch zat er een briefje in de brievenbus met dat ik er niet was en mijn pakket naar het ophaalpunt zou gaan. De bel doet het en ik heb de woonkamer niet verlaten, ook de muziek stond niet zo hard dat ik de bel niet zou horen… interesting…  Ik heb dit te vaak met UPS. Anyway, we halen gauw het pakketje op… en Nim is er een beetje klaar mee voor vandaag!

Back home! Wat een drukke middag, daar houden we helemaal niet van op de maandag! We duiken de bank op met de tv aan en wachten op Kay die zo thuis komt.

Maar, die komt maar niet… overwerk helaas. Wij beginnen samen maar aan de pannenkoeken… Ik ben geen goede pannenkoeken bakster, dus ik kan niet zeggen dat ze erg lekker waren haha.

Nim zijn wiebelteentjes in een warm bad met een Lush product wat mega veel sop maakt. En dan is het bedtijd!

DINSDAG

Nim is naar school, en ik lig languit op de bank. Pijn in mijn armen, benen, en vooral mijn gewrichten. Ouch! Altijd met het natte koude weer komt die pijn in mijn gewrichten. Ik heb nog een lange dag te gaan, dus besluit dan ook om helemaal niks te doen tot ik Nim van school moet halen. Netflix, Videoland, Film 1, NPO, genoeg keus om een filmpje of serie aan te zetten 😉

Oke, helemaal niks doen blijkt moeilijk. Ik pak twee cadeautjes in, want ik heb vanavond een Sint dobbelspel avond met mijn collega’s. En hoe leuk is dit inpakpapier van IKEA?!

Ook haal ik alle kaartjes van de kleding af die we gister ophaalden bij het UPS ophaalpunt. We deden een grote bestelling bij Popupshop voor Nim, de kortingen waren hoog… en Popupshop is een erg fijn merkje!

Ik besluit meteen nog om wat foto’s te maken van de kleertjes voor in deze diary. Hier een baggy jogger broekje en een capuchon trui. Zo’n lekker chill setje ontbrak nog in Nim zijn kast! Maar los van elkaar ook leuk te dragen natuurlijk.

Het broekje bestelde ik ook in het rood. Deze broekjes passen mooi bij smalle kids, en de stof is heerlijk zacht!

Dan, nog een winterjas. Stiekem vast voor volgend jaar herfst/winter. De afgelopen 4 jaar hebben we 2 jassen in het groen gehad van dit merk. Twee winters met 1 jas, en hij bevalt zo goed dat we ‘m gewoon weer wilden voor komende twee winters. Hij is lekker gevoerd, wind en waterdicht, en was nu afgeprijsd van ongeveer 120 euro, naar zo’n 45 euro. Echt een koopje voor zo een top jas.

Binkie is weer thuis. Hij wilde zijn nieuwe shirt ook nog wel showen, ook van Popupshop! Alles bij elkaar was ik 110 euro kwijt en waren de verzendkosten gratis. De levering was binnen een week. Het enige minpunt is dus de levering via bezorgdienst UPS. Ik raad het zeker aan eens een kijkje te nemen bij Popupshop als je van fijne basics houd, maar ze hebben er ook te gekke printjes!

Eigenlijk moest ik in de middag weer de fiets op om naar zwemles te gaan met Nim. Maar gezien ik in de avond nog tot laat weg zou zijn, en toch best een drukke volle week heb, kwam Kay wat eerder thuis om de zwemles van me over te nemen. Fijn! Ik geniet met een bonbons uit de adventskalender van een uurtje alleen thuis.

De Sint dobbelavond was onwijs gezellig. Om 22.00 vind ik het welletjes geweest, ik wordt door mijn broertje ophaalt in Rotterdam. Heel fijn, anders had ik zeker nog een uur onderweg geweest naar huis in het donker, en dat vind ik niet prettig!

WOENSDAG

Nim zit op school, en ik heb nog gauw een boodschapje gedaan. Ik nam een blikje tonijn mee en maak tonijnsalade voor op een broodje. Dit keer met appelstukjes erdoor i.p.v rode ui. Superlekker!

Mijn buit van de vorige avond? Deze ecoffeecup met anti lek deksel.

En eco was schillen! We namen allen twee cadeaus mee, 1 gekocht duurzaam product en 1 item dat je zelf niet (meer) gebruikt. Dat laatste mocht een gek/grappig/stom iets zijn. Zelf nam ik een kookboekje mee van Yvette van Boven die we van de Postcode loterij kregen, en ik had wasschillen gekocht van het merkje Seepje. Ik kwam naar huis met drie gekochte producten want ik had ook nog thee en chocola gewonnen, lucky me!!

Nim is weer thuis. Hij had zijn boekentasje mee met biebboeken van school om in de vakantie te lezen. Enthousiast als hij is over zijn boekkeuze’s gaat hij meteen plat op de grond om te ‘lezen’ (lees: plaatjes kijken en zelf een verhaal verzinnen/korte versie van het door de juf vertelde verhaal vertellen)

In de middag maken we met z’n drietjes mini pizza’s in hartvorm. De keuze van drie opties die we de kindjes in de klas hadden gegeven om te maken voor het kerstdiner op school. Nim is helemaal happy dat hij vanavond kerstdiner heeft, en dat hij pizza mee mag nemen.

Outfitje voor kerst bij gebrek aan een nette blousjes of shirts met een kerstig tintje. Best een leuke outfit toch?!

We droppen hem af, en worden na drie keer zwaaien weg gewuift door de kleine man. De boodschap was duidelijk: Wegwezen papa en mama!

Zelf eten we een frietje bij de snackbar, en ruim een uur later halen we hem weer op. Een jaar geleden vond hij alles reuze spannend, at niets, en huilde toen hij ons weer zag. Wat een verschil met nu! Ze groeien zoveel in een korte tijd! Hij had het fantastisch leuk gehad. Het zelf gemaakte kaarshoudertje wilde hij meteen mee naar huis nemen.

Later op de avond krijgen we via de ouder klassen app nog wat foto’s van het kerstdiner op school. Nim had het zo te zien echt heel leuk gehad.

VRIJDAG

Donderdag heb ik een mega drukke werkdag, Nim logeert lekker bij Opa en Oma dus wij hoeven even helemaal niks. We kijken de finale van Expeditie Robinson, yay voor Jan! Ik hoopte al dat hij zou winnen ;).
Vrijdag werk ik voor de verandering eens de hele dag (is dat even wennen, als je altijd om 14.00 naar huis gaat). Na werk duik ik de Monki en H&M nog even in voor een feestelijke outfit voor het kerstfeestje van zaterdag. Dit glittershirt van Monki gaat mee, bij H&M scoor ik een wit kabelvest voor erbij. De leatherlook broek die ik aanheb had ik al, en doe ik morgen er ook bij aan. Goed geslaagd dus!

ZATERDAG

Zaterdagochtend sta ik al om 9 uur op de werkvloer, ik werk 3 uurtjes extra om te helpen de boel te vullen voor de allerdrukste dag van het jaar. Het is gekkenhuis als ik om 12.00 weg ga, poeh! Kay en Nim halen mij op van werk, en we rijden meteen door naar Zeeland naar de familie van Kay. Onderweg vraagt Nim of hij zijn oogjes dicht mag doen. Maar natuurlijk! Even rusten voor er een mega lange dag op je wacht. Hij slaapt al gauw.

Oma heeft bakken vol Playmobil, Nim duikt meteen op de mega speelgoedkast af en is een tijd zoet.

Alle jongste kids bij elkaar. Nim heeft een heleboel kleine nichtjes (4!) en nog een grote neef en nicht! Het is dus een drukke gezellige boel bij elkaar. Kay bakt voor de kleintjes pannenkoeken, en ze zitten enorm te smullen ervan! Het was even 10 minuutjes stil, want ze kunnen een hele hoop herrie maken tijdens het spelen met elkaar. (gekke blurry gezichtjes, maar dat heb ik zelf zo gephotoshopt ;))

Tijd voor de cadeautjes!
Rond half 11 ’s avonds stappen we in de auto naar huis. En rond half 12 zijn we thuis. Oh oh oh, ik ben verschrikkelijk moe van deze lange drukke maar leuke dag!

ZONDAG

We hebben het nodig om even uit te slapen. Als Nim zich ’s morgens aan ons bed meld mag hij de iPad beneden halen en in zijn eigen bedje kruipen ermee. Als ik rond 9 uur uit bed ga, zie ik hem er zo bij liggen. Nog in zijn kleding van de dag ervoor want een slapend slap kind in pyjama hijsen is niet te doen ;).

Onze zondag bestaat uit bankhangen, niksen, tv kijken en lekkers snoepen. Heerlijk zo na al die drukke dagen afgelopen week!

In de avond pak ik nog een paar cadeautjes in die ik voor ons drietjes kocht. Het is niet veel, maar ik wilde toch iets onder de boom doen voor kerst.

Ik hoop dat iedereen fijne dagen heeft gehad! Tot volgende week!

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest