Dear Diary #51

Kerstinkopen, pakketjes aan de deur, lekker eten koken, tafel vol kerstsnoeperijen tijdens werk, kerstavond bij opa en oma in Zeeland, toch nog een kerstboom in huis, en een eerste kerstdag met koorts. Dat somt het wel op voor afgelopen week! Kijk mee naar de een na laatste week van het jaar.

MAANDAG

Goedemorgen maandag. In een warme wollen trui lekker op de bank hangen.

Nim hangt aan tafel en zit daar wat te spelen tot ik hoor ‘mamaaaa, kijk tan!’. Gekkerd!

Er word nog een klein stukje van de film Madagaskar gekeken en dan is het toch echt dutjes tijd.

Na nog geen drie kwartier word ik alweer geroepen: ‘mamaaa, ikke heb geslapen. Echt waar!’ Jaja… echt niet šŸ˜‰

Het licht is perfect in Nim zijn kamertje, en de outfit die met Kerst aan gaat ligt al klaar… Het leek me leuk de outfit hier op de blog te delen dus schoten we samen foto’s. Uiteraard, met het nieuwe vest. Het artikel is al te lezen op de blog!

We knabbelen samenĀ lekker rijstwafels met pindakaas weg als middagsnack.

Er moeten boodschapjes gedaan worden voor het avondeten, dus lopen we naar het winkelcentrum. Eenmaal op weg naar huisĀ zien we al het begin van de zonsondergang. Altijd mooi dat goudgele licht! Ook ging er inpakpapier mee naar huis, want er moeten natuurlijk kerstcadeautjes ingepakt onder de boom liggen aan het eind van de week.

‘S avonds rijden we nog even gauw naar de Primark voor een verkleedpakje voor Nim, en voor een vergeten boodschap nog gauw naar de Appie. Nim wilde heel graag naast de hamster in de auto. Vooruit!

Diner! Heerlijk was het!

DINSDAG

Dinsdagochtend zijn de mannen alweer vroeg naar de opvang en werk. Het is mijn vrije dag, en er moeten kerstinkopen gedaan worden… ik wacht tijdens een opkomend zonnetje op de bus, dat is heus niet erg!

Potentiele cadeautjes bij Men at Work.

Verdiende lunch. Poffertjes met roomboter en poedersuiker. Ik ben 3 uur aan het shoppen geweest dus was toe aan wat warms, dus er ging ook een warme chocomelk met slagroom in.

De buit. Bomvolle en loodzware tasjes… Dankzij het betalen voor plastic tasjes neem ik nu altijd een shopper mee, maar het tasje bij de Lush kon ik niet weerstaan, evenals het tasje van Sissy-Boy… wie verzamelt er nog meer mooie papieren tasjes? šŸ˜‰

Time to chill! Fernandes heeft hele foute maar lekkere drankjes. Dit exemplaar met cocos was erg lekker.

Ik ben nog maar net thuis en de pakketbezorger staat voor de deur. Het olifanten hoofd van vilt voor op Nim zijn kamer zit in het pakketje. Oh, zo gaaf is ‘ie! Hij is van Sissy-Boy!

Beetje sfeer met kaarsjes en lampjes in huis voordat de mannen weer thuis komen.

‘MAMAAAAAAAAAA’

Een simpele salade als diner is af en toe best lekker.

Nim mag zijn olifanten hoofd zelf een plekje geven maar begrijpt het niet helemaal. Dus samen besluiten we dat hij hier komt te hangen, en Kay hangt hem dan ook meteen op.

Ik ga aan de inpak! Met alles erop en eraan. Tot 01.00 in de nacht ben ik bezig, totaal niet moe en helemaal enthousiast over mijn eigen inpak kunsten haha.

Een hele berg!

WOENSDAG

Bij Sissy-Boy had ik nog drie leuke hangers voor in het boompje gekocht. Waaronder een olifant. Woensdagochtend moest Nim de Olifant, Vos en Zwaan in de boom toch nog even aanraken en zet heel slim een stoeltje voor de kast om erbij te kunnen.

‘Is niet goed zo!’ Dus meneer hangt de hangers even beter op šŸ˜‰

We maken een wandeling in het zonnetje en halen weer avondeten. En mijn jas, ik wil er in wonen haha… zo’n fijn ding! Alleen nog een toffe sjaal erbij vinden.

Als Nim aan zijn dutje begint, ga ik de ingepakte cadeautjes uitstallen.

En ik maak meteen foto’s voor nog een leuk inspiratie artikel dat afgelopen week online kwam.

Relax modus aan! Even de kalender bijwerken ook šŸ˜‰

Er is er een wakker en mega happy.

Ik begin aan het eten, en maak onder andere een gerechtje uit de allerhande van Appie. Parijse worteltjes in sinaasappelsiroop. Was erg lekker!

VRIJDAG

Donderdag en vrijdag word er gewerkt, en vrijdagmiddag staat de lunchtafel op werk helemaal vol met lekkers! Yum!

Ik werk tot 21.00, en Kay en Nim komen mij met de auto ophalen. Voor Nim een klein beetje laat, dus die valt in de auto in slaap in zijn verkleedpak waar hij mee naar de opvang is geweest die dag. Ze hadden kerstontbijt in verkleedkleding. Hij vond zijn apenpakje superleuk want wilde hem niet meer uitdoen, er werd dus ook in geslapen toen we eenmaal thuiswaren en hem al slapen over konden leggen.

ZATERDAG

Zaterdagochtend is druk. We maken ons allemaal mooi, er worden nog een paar pakketjes ingepakt, doen een laatste boodschap en halen wat te drinken voor in de auto… want we gaan richting Zeeland. Kerstavond vieren we bij Kay zijn familie! De boom met cadeautjes is na het avondeten het middelpunt, en Nim vind het allemaal prachtig en deelt alle cadeautjes uit.

Oma is goed in kerstdecoratie ophangen. Overal hangen gezellige lampjes en aan hetĀ plafond van de serre hangt een enorme tak met lampjes en hangers. Super mooi als het helemaal donker is geworden.

Nog een potje kaarten aan tafel voordat we weer richting huis vertrekken. We zijn pas na 00.00 thuis, maar het was een leuke en gezellige avond en iedereen is goed verwend metĀ cadeautjes en lekkers.

ZONDAG

Een korte nacht verder, is het zondag en dus eerste kerstdag. Op de planning vandaag staat een gezellige dag met mijn familie. Lekker bij ons in het nieuwe huisje! Maar als ik beneden kom nadat ik een uurtje extra mocht blijven liggen in bed, zegt Kay dat Nim ziek is. En jahoor, de rest van de ochtend hangt hij bij me. Spuugt de hele bank en deken onder, en klaagt over pijn. We leggen hem in bed voor nog wat rust voor iedereen er is, lekker in ons bed… want er is niks fijner dan papa en mama’s bed als je ziek bent.

Toen ik vrijdagavond thuis kwam na werk, stond opeens ons nepboompje in de woonkamer. Ik wilde het niet, en Kay deed het toch haha. Met de papieren engeltjes er in en wat lampjes staat het toch best leuk en kunnen de rest van de cadeautjes er ook onder.

Super schattig zo met de engeltjes er in. Less is more haha šŸ˜‰

Nim is wakker, Opa, Oma en Oom Daan zijn er inmiddels en we beginnen gewoon meteen met cadeautjes uitpakken! Hoewel de kleine man niet lekker is, heeft hij toch een beetje plezier in de cadeautjes uitdelen en zelf uitpakken. Hij word enorm verwend, en is blij met elk cadeautje… Ook wij zijn goed verwend met cadeautjes.

Na lekkere hapjes overdag, hamburgers alsĀ avondeten en genoeg kerstkransjes en chocolade zitten we met zijn drietjes weer op de bank. Nim klaagt over hoofdpijn en gloeit van de koorts. Op naar de HAP, want we vinden het maar niks een kind van 3,5 met hoofdpijn die over de gehele dag bijna niks heeft gegeten of gedronken. Gelukkig viel het mee en zal het uitdraaien op een buikgriepje of oorontsteking volgens de dokter.

Als we weer thuis zijn (wederom nabij 00.00) plof ik nog even op de bank. Al Nim zijn nieuwe speelgoed ligt uitgestald op de grond, want hij heeft er toch nog even mee zitten spelen. Ondanks een ziek kind hebben we een leuke eerste kerstdag gehad! Op naar tweede kerstdag die waarschijnlijk in het teken zal staan van thuis zijn, de overige chocolade opeten, en heel veel knuffelen en spelen met Nim.

Hopelijk heeft iedereen een fijne kerst, en genoten van lekkers, cadeautjes en het gezelschap. Fijne nieuwe week!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest