Dear Diary #5

De weken vliegen voorbij als je het mij vraagt. De eerste dagen van Februari hebben we alweer achter de rug, en mijn goede voornemens om meer artikelen te maken dan alleen de wekelijkse diary lukken ook nog niet echt. Ik ga er deze week werk van maken, echt! Voor nu weer een terugblik op afgelopen week. Sinds eeuwen hadden Kay en ik een weekend dag samen, en maakten een tripje naar Antwerpen. Zo fijn! Kijk je mee?, want ik deel een paar van onze favoriete spots uit Antwerpen.

MAANDAG

Huishouden x 100, dat was zo’n beetje de maandag. Wel word ik in de middag getrakteerd op me time, Nim was best moe en zei dat hij ging slapen als hij na het slapen een chocolaatje mocht, en een filmpje mocht kijken. Eh… OKE!!! Om half 5 ben ik hem maar wakker gaan maken, want er moet ’s avonds ook nog wel een normale bedtijd gehanteerd worden. Maar echt, die twee uurtjes stilte beneden waren een cadeautje!

WOENSDAG

Dinsdag ben ik weer eens werken, maar woensdag hebben Nim en ik weer een dagje thuis. Wederom bomvol huishouden, maar ik las om 12.00 een pauze in om te lunchen samen aan tafel en ik zoek stiekem even de nieuwe collectie van Mingo op. Oh zulke mooie kleurtjes en nieuwe items! Maar ik koop niks.

We halen een frisse neus, en Nim wil graag nog spelen in het winkelcentrum bij de game vloer. Hij hoopt daarnaast ook altijd dat ik een centje wil doen in die speelauto’s, maar nee… daar trap ik niet in 😉

Wat is het freezing koud! Als we weer thuis zijn gaat de kachel aan en bouwen we een mooie treinbaan.

Spot Nim. Als hij er zo bij ligt, is hij geconcentreerd aan het spelen.

Kan ik er zelf even zo bij gaan liggen 😉

Vast gezellig de kaarsjes aan want inmiddels begint het al te schemeren. Helemaal blij met de nieuwe kandelaren van H&M Home.

‘S avonds komt Opa even op Nim passen, zodat Kay en ik naar de informatie avond van Nim zijn toekomstige basisschooltje kunnen. We maken kennis met zijn juf, en zien het klaslokaal waar hij komt te zitten. We horen meer over de lesmethodes en dagindelingen van de peuters. Oef wat is de tijd hard gegaan, nog even en hij gaat elke dag naar school! Spannend en leuk tegelijk!

ZATERDAG

Donderdag en vrijdag word er keihard gewerkt, en heeft Nim het naar zijn zin bij Opa & Oma en op de opvang. Zaterdagochtend gaan we bij mijn vader op zijn school kijken, er is open dag en hij heeft zijn lokaal vol gezet met de leukste projecten van de leerlingen. Daarna droppen we Nim af bij zijn Oma, en gaan wij richting Antwerpen. Yes! Date-dag! We trappen af met wat warms bij ‘Wasbar’, leuk zaakje om wat te eten en drinken en eventueel je was te doen.

Altijd tof, muurschilderingen! Je kan hier een strip muurschilderingen route afleggen, hebben we niet gedaan door de regen maar doen we volgende keer zeker wel!

Een must-visit in Antwerpen: Play by Rewind! Vol met de leukste kids merkjes. Wonder boven wonder gaan we met lege handen weer naar buiten.

We wandelen door de straten met de leukste shops. Ook ‘Moose in the city’ is een grote favoriet.

Het was niet de bedoeling om op de grote winkelstraat de Meir terecht te komen, maar uiteindelijk maar goed dat dat wel gebeurde want we ontdekten een nieuwe winkel. JUTTU heeft een onwijs gaaf assortiment!

Niet alleen badproducten maar ook kleding, plantjes, woonaccessoires, food producten… echt vanalles. Zowel eigen merk als andere merkjes. En je ziet ook veel van deze toffe ingerichte wandjes en hoekjes. Als je op de Meir in Antwerpen bent, sla deze winkel dan echt niet over!

Na een flinke zoektocht vinden we het straatje waar ‘LocalStore 2000’ zit. 1,5 jaar terug hebben we hier tijdens een weekend Antwerpen heerlijk gezeten en gegeten maar we wisten niet meer hoe het heette. Onwijs blij dat we het toch vonden, en toevallig was het ook echt tijd voor drinken en een goede lunch!

Aanrader hoor, het was heerlijk! In het winkeltje zelf kun je ook plantjes kopen, food producten, en vele hebbe dingen. Ik vergeet een foto te maken van de winkel, want we hebben nog een uurtje voor we weer in de auto moeten zitten richting huis en er stonden nog 3 adresjes op de planning! Bovendien regende het en was zo donker en grijs, dat de telefoon in de zak bleef zitten.

We kopen niet veel, maar dat was dan ook niet perse de bedoeling. Gewoon even samen weg zonder oponthoud van een peuter. Ondanks de regen hebben we heerlijk gewandeld en de leukste winkeltjes bezocht voor inspiratie. Maar gauw eens overdoen!

ZONDAG

Zondag gaan we gezellig op visite. Dit uitzicht vroeg om een foto. Nim draagt zijn eigen tasje met speelgoed mee. Super schattig!

In de middag zijn Nim en ik allebei behoorlijk moe, en crashen lekker op de bank onder wollige dekentjes terwijl Kay wat kleine klusjes in huis doet. In de avond heb ik niet echt honger en heb geen zin in de ravioli die de mannen eten. Ik maak gewoon een ontbijtje klaar voor mezelf: Soja yoghurt met perzik en banaan, en toppings van kokosrasp, pistache nootjes en cacaopoeder. Dit was dus echt heerlijk! Kan heus eens, ontbijt als avondeten 😉

Dat was onze week alweer. Fijne nieuwe week!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest