Dear Diary #5

Het is even wennen dat Kay weer vijf dagen werkt in plaats van 4, en dat Nim 3 dagen van huis is elke week. We lopen een beetje spaak met boodschappen doen en het huishouden komt nu door de weeks meer op mij aan of we zijn onze tijd samen er aan kwijt in het weekend. Een klein opstandig peutertje erbij en je kan het haast wel raden… we zijn een beetje moe. Maar ik denk dat dat ook komt door de kou, het gesnotter, de donkere dagen. Heel veel hebben we niet ondernomen, maar dat komt wel weer. We hebben het druk met opknappen van dingen in huis en merken dat daar meer tijd in gaat zitten dan je hoopt. Toch heb ik weer van een paar dagen afgelopen week wat leuke momenten vast gelegd! Want dat gaat natuurlijk gewoon door.

MAANDAG
19Maandagmiddag lunch. Heerlijk!

18Daarna duik ik op de bank en komt m’n kleine kroelkip niet veel later zijn bed uit om met mama te knuffelen <3

17Ik heb veel gedaan aan huishouden en al het avondeten gemaakt. Tijd voor een lekkere aardbeien smoothie en even relaxen op de bank tot Kay thuis komt dus!

16Time to eat!

15Zelfs een toetje gemaakt, appel crumble. Lekkere verwennerij!

DINSDAG
8Dinsdag word er gewerkt en gaat Nim weer gezellig naar de opvang. Op de blog het ik weer een leuke webshoptip klaarstaan over Kids Boetiek. Je kunt hem hier lezen. Lucie van Kids Boetiek wilde graag een speelkoffer bus weg geven d.m.v een tag & winactie op Instagram. Als je naar mijn Instagram account gaat (@de-ontdekkers), en onder de juiste voorwaarden meedoet kun je kans maken op de leuke blauwe speelkoffer bus zoals op deze foto! De winactie loopt van 8-2-2016 t/m 15-2-2016. Good luck!

WOENSDAG
14Woensdagochtend hebben we weer dat mooie glas in lood licht in huis. Dit maal in de keuken.

13Nim speelt vaak in dit hoekje. Plek zat in zijn eigen speelhoek maar dat is natuurlijk niet leuk, spelen waar er plek voor je is gemaakt ;). Het kussenhoesje kochten we bij H&M Home trouwens, ik vind hem super leuk!

12Die smoothie van gister was goed bevallen. Ik maak er weer een maar dan met gemixt rood fruit!

11Na een boodschapje komen we thuis en wil Nim na het uitdoen van zijn jas meteen zijn jas weer aan, en wijst naar de tuin. Hij mag nog even buiten spelen van me voor hij aan zijn middagdut begint.

10Ik tracht ondertussen om zelf hummus met paprika te maken. Het resultaat was teleurstellend, helaas! Volgende keer met meer aandacht ervoor proberen.

9Helaas, de ‘NEE!’ fase is nu dan echt echt aangebroken. Op bijna alle vragen krijgen we een keiharde ‘NEE!’ terug, en hij weigert dan ook echt. Het werd deze middag geen rust voor mama, want Nim ging echt niet slapen. Met poging drie had ik gauw een Ikea kaneelbroodje de oven in gedaan om nog op te kunnen eten voordat Nim wel weer klaar was met zingen, roepen, tellen en babbelen in bed. Want anders had ik moeten delen haha.

8Niet alleen niet willen slapen, maar ook een bui waar je u tegen zegt. Ik stel aan Nim voor samen koekjes te bakken van deze pot met chocolate chip cookies mix die we voor Kerst cadeau kregen. Eerst stemt hij in, maar al gauw is het ‘NEE!’ en verlaat hij me voor zijn speelgoed.

7De mix was al open en de boter al gesmolten, dus ik maakte de koekjes toch. Gelukkig zo klaar! Het resultaat wilde hij dan weer wel deel van uitmaken, goh ;). We snoepen allebei een koek.

ZATERDAG
1Donderdag en vrijdag word er ook gewerkt. Zaterdagochtend gaan we met Nim naar de kapper, hij vind dat echt tien keer niks en het was dan ook huilen en tegenstribbelen tot en met. Geen telefoon in de aanslag dus haha. We rijden daarna rondjes door Zwijndrecht, misschien een potentiele nieuwe woonplaats? We weten het nog niet! Eenmaal thuis speelt Nim nog wat en daarna gaat hij (gelukkig vandaag weer wel) slapen. We treffen zijn autootjes allemaal op de kop aan, dat doet hij dus altijd!

2In de middag gebeurt er niet veel, we zijn behoorlijk moe! De laatste tijd mag ik Nim mutsen op doen en hij laat ze zowaar zitten. Als hij dus lief op de bank zit te spelen met zijn drie nieuwe auto’s schiet ik wat foto’s met de Nikon. Zodra hij het door krijgt moet die muts natuurlijk meteen af ;).

ZONDAG
6De kleine man is al vroeg op, 6:00! Ik kom met een zere keel en hoofd uit bed en ook Kay komt er maar meteen uit. De wasmachine ging gisteravond stuk, en hij heeft meteen een nieuwe besteld die maandag al geleverd word. Zonder wasmachine kun je niet als je een kind hebt namelijk. Maar met een nieuwe wasmachine willen we het ‘washok’ dan ook maar meteen opknappen, is dat ook maar meteen gedaan. Er is dus genoeg te doen vandaag, want het huis is ontploft, en ook Nim zijn kamertje is nog niet af helaas. Tussen de bedrijven door werk ik alvast aan deze diary, in sloeber kleding ja ;).

5In de middag verf ik dan eindelijk de letter die mijn vader een hele tijd terug voor Nim zijn kamertje maakte. Hij is super gaaf geworden!

4Na Nim zijn middagdut vertrekken we naar Brasserie Waalhalen aan het vliegveld in Rotterdam. Geen vliegtuig gespot maar het schommelen was mega grappig, en die patatjes waren ook niet verkeerd 😉

3En na heel vaak het veld naast de landingsbaan heen en weer te zijn gerend voor tikkertje gaan we weer gauw naar huis, het is koud!

20Kay maakt ’s avonds aardappel anders. Nim had het te eten gekregen bij de opvang en er werd gezegd dat hij er heerlijk van had gegeten. Dus dat bracht ons weer op een kook idee ;).

 

Fijne week!

Volg de-ontdekkers nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook om niks meer te missen! Papa Kay is ook te volgen op Instagram.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest