Dear Diary #49

Ziek, dutjes doen en bankhangen beschrijft mijn week wel. Gelukkig beleefde Nim een heleboel leuke momenten afgelopen week. Hij is op pakjesavond weer vreselijk verwend, en dagen erna nog altijd zoet aan het spelen met al zijn aanwinsten. Na pakjesavond mag de kerstsfeer er in, dus ook bij ons! Kijk je weer mee?

MAANDAG

Maandagochtend ontbijt.

Aan het eind van de ochtend lig ik languit op de bank, met keelpijn. We hebben nog een beetje Alpro ijs, en dat stilt de pijn wat. Best gek, in de ochtend een beetje ijs eten ;).

Bij Ikea kochten we de zondag hiervoor anti slip kleed voor onder wat kleedjes in huis. Wat een hels karwei, het plakt zo erg aan elkaar! Na twee kleedjes voorzien van anti slip eronder houd ik het voor gezien.

Ik zoek vast wat kerst spul uit, voor in de kerstboom. Vorig jaar hing alles wat we hadden door elkaar door de boom (de mannen tuigden de boom op terwijl ik er niet was), not very pretty! Dus dat wil ik dit jaar voor zijn. Zwart, wit, goud, hout en een beetje rood worden de kleuren.

Tijd om Nim op te halen. Dikke sjaal om, want oh ik heb zo’n keelpijn.

De mini man is thuis, en we openen meteen een vakje van de adventskalender. Het chocolaatje lusten we beide niet (met sinaasappelsmaak) dus die bewaren we voor papa.

Het ijs is op, dus ik probeer thee tegen keelpijn.

Langzaam komt er steeds meer kerstsfeer in huis. Het glazen boxje kocht ik bij Casa, de boompjes komen overal en nergens vandaan en haalde ik uit de krat kerstspullen van voorgaande jaren. Best gezellig zo.

Lekker spelen.

Hij voelt zich ook niet zo lekker.

Tijd om eten te maken. Vis met rode bietjes stamppot staat er op het menu voor vanavond.

DINSDAG

De nacht van maandag op dinsdag verloopt niet zo lekker, ik word zieker en zieker. Dinsdagochtend meld ik me ziek op werk, en kruip de bank op onder een wollen dekentje met thee erbij. Later op de ochtend doe ik de gordijnen eens open, en er is een felgekleurde regenboog te zien. Altijd mooi.

Ziek thuis maar toch nog dingen te doen die ik niet kan laten liggen… want die Sint cadeautjes moeten nog ingepakt worden, Nim rekent op pakjesavond en dat de Sint zijn huisje niet overslaat. Na een dosis aspirientjes teken ik wat Sint figuurtjes op stevig papier, geïnspireerd op de Sint illustraties van Hema.  Want ik had eigenlijk deze ochtend voor ik naar werk zou gaan langs de hema gemoeten voor Sint inpak papier… maarja dat ging niet door. Het uiteindelijke resultaat is nog best leuk geworden al zeg ik het zelf.

Opa en Oma zijn na school met Nim naar zwemles, en Kay is pas laat thuis. Ik lig, buiten het cadeautjes inpakken om, de rest van de dag plat in bed of op de bank. Gelukkig genoeg rust.

Pietje Nim is er weer. Hij is moe van een hele dag Sint en Piet activiteiten op school en de zwemles erna. IPad tijd dus.

WOENSDAG

Woensdag voel ik me nog zieker dan dinsdag. Bah! Gezien je pakjesavond niet echt kan verschuiven als je zoon er op rekent en te enthousiast is, en iedereen wat eerder weg van werk heeft geregeld zal ik toch wat dingetjes klaar moeten maken voor het gezellige avondje. Gelukkig had ik het mezelf al erg gemakkelijk gemaakt door alle boodschappen te laten bezorgen. Deze plaatpizza is in 5 min voorbereid.

Nim is er weer, en heeft een super leuke schooldag gehad met de Sint die op bezoek kwam. Hij praat honderduit over alles, en vraagt ook wel honderd keer wanneer de zak cadeautjes van pakjesavond komt. Op tv staat een Sinterklaas film aan.

Verse gember, citroen en heel veel honing tegen de keelpijn.

Daar is de kalender weer!

In 5 minuten maak ik uit een kant en klaar ‘alleen water toevoegen’ pakje nog een brownie mix. Het toetje na het eten vanavond.

Kay is op tijd thuis om het echte avondeten te maken, en ik kan nog even een beetje wegdutten. Wat een slechte timing om ziek te zijn.
De zak cadeautjes, en een mega cadeau staan na het eten plots in de achtertuin.. Nim is door het dolle heen, pakjesavond kan beginnen 😉

Scheuren, scheuren en scheuren. Een beetje tweedehands, en een beetje nieuw, en een heleboel verwend. Hij is met alles even blij!

Ik ben toe aan mijn bed. En Nim is ook heel moe. De drukte rondom sint is toch best veel spanning voor de kleintjes! Maar voor papa is het nog geen bedtijd, die mag de lego in elkaar zetten.

DONDERDAG

Ik hoopte dat ik me ok genoeg zou voelen vandaag, mee nee. Niks verbeterd. Ik lig hier weer.

Slapen lukt niet, ik heb zoveel last van slijm en verstopte neus als ik ga liggen dat ik steeds bijna er in stik. Tv kijken is ook niks, want ik heb hoofdpijn. Ik besluit mijn doosje vilt erbij te pakken en maanpopjes te maken voor decoratie in de kerstboom.

Nim gaat normaal naar opa en oma op donderdag na school, maar hij wilde zo zo zo graag naar huis om met zijn speelgoed te spelen wat hij gisteravond kreeg… dat snap ik wel. Dus komt hij naar huis na school. Gelukkig is hij zo geconcentreerd en druk met spelen dat ik uiteindelijk toch een beetje weg lig te dommelen op de bank.

Als ik wakker schrik, zit meneer lekker bij me met zijn iPad en een fles water. ‘Ga maar slapen mama, ik ben goed zo bezig’. Heerlijk kind <3. Zie zijn lego op de bankrand, stiekem verzameld naast ‘m haha.

VRIJDAG

Het wordt vast saai, dit zelfde beeld al de hele week… maar ook vrijdag ben ik ziek en lig hier. Kay werkt thuis zodat hij Nim naar school kan brengen, en met hem naar logopedie kan erna. Ik tuk op de bank, en doe helemaal niks.

Eind van de middag moeten we met z’n drietjes naar de tandarts. Naar een nieuwe praktijk voor ons alle drie. Ik ben vreselijk zenuwachtig, maar alles blijkt gewoon weer goed te zijn. Ook Nim heeft het goed gedaan ondanks zijn traantjes en zenuwen vooraf, en zijn tandjes zien er goed uit. Als we weer thuis zijn kan hij niet wachten om ons nepboompje op te tuigen. Gelukkig had ik maandag alle decoratie al verzameld dus kon hij zo alles in de boom hangen terwijl ik toekeek 😉

Hij wil niet naar bed maar bij mama blijven, en op de bank in slaap vallen. We kijken een klein stukje van the voice, en Nim is al snel in slaap gevallen, ik ga ook gelijk naar bed.

ZONDAG

Zaterdag vergeet ik foto’s te maken. We doen helemaal niks tot een uur of 3. Dan gaan we naar mijn ouders om mijn moeder haar verjaardag te vieren met het gezin. In plaats van thuis op de bank hangen, hang ik daar in een stoel en krijgen we lekker een warm prakkie voorgeschoteld voor we weer naar huis gaan.

Zondag voel ik me nog wat gammel, maar op zich wel wat beter. Nim wil al weken lang graag naar de film De Grinch. Nu de Sint eindelijk terug naar Spanje is, waren we er klaar voor ;). We hebben de middag voorstelling, dus in de ochtend doen we wederom helemaal niks.

Om drie uur zijn we weer thuis, de film was heel leuk! Kay en Nim spelen met de lego en ik start met deze diary.

Tot volgende week!

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest