Dear Diary #48

Ik bracht afgelopen week weer eens een bezoekje aan de kapper, het was flink wat maanden geleden dat dat gebeurde! Verder aten we zomaar op een doordeweekse avond spontaan bij de MacDonald, en ook waren Kay en ik er even 3 uurtjes alleen tussenuit om de Ikea leeg te shoppen. Kijk mee naar weer een week van ons in foto’s!

MAANDAG

Het is weer maandag. Na de schoolrun duik ik de bank op om te ontbijten met een serie erbij. Daarna maak ik de Diary van week 47 af.

Als Nim weer thuis is, stel ik voor een cake te maken. Hij heeft geen zin, maar ik wel dus maak het dan maar alleen. Een marmer sinaasappel chocolade cake. Stiekem het lekkerst als het nog warm is dus ik neem meteen een stukje als hij uit de oven komt.

Nim speelt ondertussen op de grond.

Tekenen op het raam is hier een grote hit. Hij probeert woorden te schrijven, maar dat gaat nog niet helemaal goed.. Toch knap dat hij van de woorden die hij wil schrijven een aantal letters wel kloppen. Ik kocht trouwens een witte en rode krijt stift bij Wibra voor 1 euro p.st. Ze zijn echt heel prettig om mee te tekenen op het raam!

DINSDAG

Dinsdag doe ik een hoop huishouden. Een uurtje voordat ik Nim moet ophalen, haal ik ook nog even boodschapjes. De tijd vliegt als je boodschapjes doet, het uur was zo snel om dat ik al gauw weer bij de fiets stond.

Ik kocht boekjes voor mezelf, nam de allerhande mee en ging aan tafel lezen met appel met wat kaneel en een glas water. Het eten staat op, en binnen een half uur is het alweer tijd om de deur uit te gaan voor zwemles. Even een momentje rust dus.

En de zwemles zit er weer op. Ik was echt mega trots op Nim. Hij blijft het spannend vinden, en onder water met zijn gezichtje blijft iets wat hij maar niks vind. Toch heeft hij vandaag echt gedoken, zonder zwemhesje, en ook meteen na de sprong zo een ring onder water door. Kleine bikkel! Hij was zelf ook best wel trots achteraf!

WOENSDAG

Woensdagochtend ga ik weer eens naar de kapper. De laatste keer was in Mei, veel te lang geleden dus. Ik maak nog even gauw een ‘voor’ foto.

En hier is de ‘na’. Er is zo’n 10 cm af, flink in laagjes geknipt en de kapster heeft er krullen in gemaakt. Ik ga veel te weinig denk ik achteraf altijd! Ik ben onwijs blij met de leuke kapsalon hier (letterlijk) om de hoek, en zou net iets vaker zo een me-momentje moeten inplannen.

Tijd voor lunch! Ik heb mega trek in een tuna melt panini. Ik maak zelf de tonijnsalade, en ik heb de smelt geitenkaas plakjes ontdekt bij Appie die er heerlijk mee samen gaat.

Mijn moeder komt me ophalen zodat we Nim even met de auto kunnen halen. Super fijn, want het was regenachtig! Eenmaal thuis trekt Nim meteen zijn tas leeg om zijn Pietenplaatjes te laten zien. Helemaal trots verteld hij dat ze die hadden gekregen en dat hij al had geruild.

School knutsels! Met wat appel met kaneel, een kopje koffie, en voor Nim water en een appeltje, bekijken we alles en verteld hij over elk werkje trots wat hij heeft gemaakt.

Knuffelmomentjes! <3

Tijd om wat te kleuren.

Laat in de middag rijden we naar het Alexandrium, Nim heeft weer 5 zwemlessen achter de rug en zijn stickerrijtje zat vol. Hij mag dan een cadeautje uitzoeken van ons om hem een beetje gestimuleerd te houden. Het werkt best goed. Ik ga niet mee de speelgoed winkel in maar duik de winkel Casa in. Ik zie leuks, en ook veel goedkope troep. Maar ach! Toch leuk om af en toe eens rond te struinen.

Oeps! Het is iets over 17u, maar we hebben honger. Een keertje McDonalds dan! Deze Mac is pas verbouwd, en niet alleen het restaurant ziet er beter uit, de broodjes zijn ook een stuk beter. Toch eet ik niet heel graag hier, achteraf toch altijd lichtelijk misselijk ervan.

VRIJDAG

Vrijdagochtend staan we al vroeg op school, en er is complete chaos onder de kids. De Rommelpiet is geweest en heeft naast het vullen van schoentjes een extreme bende achtergelaten op de gang en in de klassen. Echt overal lagen legoblokjes, treinbanen, en kruidnootjes. Gillende kids als gevolg natuurlijk. Lichte paniek brak uit toen bleek dat de schoentjes weg waren, maar na beter kijken waren ze aan het prikbord gehangen. (Beetje gekke foto wel, ik heb de kindergezichtjes een beetje onzichtbaar gemaakt namelijk;) )

Normaal als ik Nim afzet op school om 8.20 ben ik om 8.25 al op weg naar huis. Nu was ik pas 8.40 weg, en moest dus nog naar werk toe. Dat word te laat komen… Gelukkig stap ik 9.25 binnen op werk, net gered dus! Maar poeh wat een gehaast en ik heb ook nog niets gegeten.

In de middag komt ik thuis bij een zielig hoopje op de bank. Oma heeft hem in een coconnetje gestopt in een trui van mij en een wollen dekentje.

‘S avonds zet ik The Voice weer aan.

ZONDAG

Zaterdag ben ik de hele dag aan het werk. Zondag mag Nim even naar Opa toe, terwijl wij naar Ikea gaan. De drukke zaterdag op werk heeft er flink ingehakt bij me en ik voel me niet oke. Het word een iets minder gezellig shoprondje met z’n twee dan de bedoeling was helaas. Ook slagen we niet waar we voor kwamen; Velours gordijnen. Maarja, je komt de Ikea ook niet uit zonder spullen haha.

We halen Nim weer op die heerlijk zit te spelen en Buurman&Buurman kijkt samen met zijn Opa en Oom. Een mannenmiddag dus 😉

Ik nam de Ikea advents kalender mee. En wat een tof ding! Je installeert een App erbij op je telefoon, waarmee je de kalender tot leven maakt. Nim was er wel even zoet mee. De inhoud van de kalender is ook niet mis, er zit sowieso 10,- aan cadeaubonnen in (de kalender is 10,95 dus uiteindelijk maar 0,95), maar dat kan meer zijn. Ook de chocolaatjes zijn allemaal verschillende bonbonnetjes.

De mannen draaien gehaktballen voor het avondeten.

Nim gaat op tijd naar bed, en ik hang op de bank nog steeds niet helemaal ok. Vooral erge keelpijn en hoofdpijn. De week zit er weer op, en er komt nog een flink drukke week aan. Erg leuk allemaal maar stiekem houd ik niet zo van alle drukte in November en December, hoe gezellig het ook is… doe mij maar de ‘normale’ dagen en weken. Wie heeft dat ook?

Tot volgende week!

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest