Dear Diary #47

Een volle diary weer! We hadden het druk deze week, en hielden het weekend dan ook bewust een stuk rustiger. Helaas had ik weer migraine, en hebben we alle drie wat last van gesnotter, buikpijn en vermoeidheid. De tv was dan ook onze beste vriend terwijl we knuffelend op de bank onder een dekentje lagen. Heus niet verkeerd. Natuurlijk zijn we wel nog even op pad geweest, we belandden in Dordrecht in het Sinterklaashuis, en liepen rond in de stad. Kijk mee naar onze week in foto’s!

MAANDAG

Goedemorgen maandag. Ik heb zo geen zin in de week, was het nog maar weekend!

Ik begin meteen aan de diary, soms krijg ik het wel af op zondag, en soms niet. Ik bewerk de foto’s, en ben gelukkig gauw klaar omdat ik de tekstjes al wel had getypt.

M’n kleine vriendje heb ik weer opgepikt van school. Hij voelde zich verdrietig, want hij hoopte dat zijn beste vriend bij hem thuis kon komen spelen, maar die moest met Oma mee. Zieligheid ten top. Maar i don’t mind, hij knuffelt me namelijk plat ;).

Tijdens het avondeten geef ik Nim een stift en 3 speelgoedboekjes, een van Intertoys, een van Schleich en een van Playmobil. Het is tijd om een verlanglijstje te maken.

DINSDAG

Maandag kreeg ik al de eerste Pre Black Friday Sales mails binnen. Ik zwicht voor kleding voor Nim, maar dat betekend dat het uitgegeven bedrag (deels) terug verdiend moet worden. Dinsdagochtend begin ik dus meteen met foto’s maken voor ons verkoop instagram account (shop_de-ontdekkers).

Na de zwemles komen zowel Nim als ik verkleumd en koud thuis. Die fietstochtjes op de dinsdag vallen niet mee met deze kou. Ik moet 6 keer op en neer in totaal voor school en zwemles. We steken de kaarsjes aan, Nim krijgt warme melk en ik neem cafeïne vrije koffie (want zo laat op de dag nog cafeïne is geen goed idee voor mij), en we wachten tot papa thuis komt zodat we lekker kunnen gaan eten.

WOENSDAG

Woensdag is poets dag. Ik doe de ramen, de vloeren, plinten, heel de keuken, alle plankjes en randjes… grote schoonmaak beneden dus.

Yes, de bestelde kleertjes voor Nim zijn bezorgd. Er worden nog wat verkochte items opgehaald, en ik maak gauw de grote poetsbeurt af. En vergeet dus helemaal foto’s te maken van de nieuwe kleertjes… oeps!

Om 13.00 word ik al op school verwacht vandaag. Tweemaal per jaar organiseert school talentlessen voor de kinderen. Ze doen dan een paar weken werken aan een ’talent’, en bij de laatste les hoort dan ook een presentatie. Voor de kleuters zijn het vrij simpele lessen, het moet wel leuk blijven natuurlijk. Nim koos voor de talent les van zijn eigen juf, namelijk werken met de app MindMap op de Ipad. Apetrots was hij dat ik kwam kijken, en samen met zijn werkmaatje lieten ze zien hoe het allemaal in zijn werk ging. Leuk om ze zo bezig te zien!

Daarna wacht ik buiten even, tot de klasjes naar buiten komen. Nim en zijn vriendje komen hand in hand aanlopen, allebei mega blij want ze hebben eindelijk de speeldate voor elkaar voor vanmiddag. Daar gaan we!

Ze hadden een klasgenootje die de stoomboot had geknutseld en mee naar school had genomen, dat wilden zij ook wel. Nim vertelde zijn vriendje dat zijn mama dat allemaal wel kon maken, dus dat ze dan allebei een stoomboot zouden knutselen samen met mij. Voor mij totaal onvoorbereid, maar ik houd van knutselen en creatief bezig zijn. Als ik het had geweten had ik voor een leuker eindresultaat gezorgd… maar hey, in mum van tijd had ik twee zoet schilderende kids die trots waren op hun stoomboten. Helemaal leuk!

Als alles in huis weer rustig is, het vriendje naar huis is, en Opa Nim heeft opgepikt voor een logeerpartijtje, begin ik maar meteen aan het avondeten voordat ik ga zitten… ik ben doodmoe van de drukke dag, maar als ik eerst ga zitten en dan pas eten ga maken dan krijg ik mezelf niet meer vooruit en zal het patat zijn geworden haha.

Een makkelijke pasta! Altijd goed hier. Ik ga vast eten, ook al is Kay nog niet thuis. Ik rammel van de honger.

In plaats van ieder ons eigen ding doen in de avond, doen we een filmpje kijken samen. Dunkirk werd het.

DONDERDAG

Donderdagochtend heb ik opeens zeeën van tijd. Heerlijk! Zo was het dus in de ochtend, toen we nog kindloos waren ;).

Op werk heb ik last van mijn onderrug. Onwijs vervelend, want ik moet nog wel even door. Na werk hebben we werkoverleg tot 20.00. Ik heb altijd tijgerbalsem bij me, fijn bij pijnen en bij migraine op komst.

VRIJDAG

Vrijdag heb ik weer een halve dag gewerkt. Ik ga met beginnende migraine naar huis, oh no! Eenmaal thuis kruipt deze knuffelkont meteen bij me in mijn vest, dat deed hij al als baby, en dat gebeurt nog regelmatig. Oma maakt er een foto van.

‘S avonds voer ik Nim zijn eten om een langdurige zit te voorkomen, terwijl Kay weer Marktplaats vondsten aan het ophalen is. Nim kreeg van Kay een Sint pak toen ze in de middag nog lekker een zakje kibbeling zijn wezen halen na de eerste logopedie behandeling. Hij houd het de hele avond aan. Toch wel verkleed na zijn stelligheid van vorig weekend om gewoon graag zichzelf te willen zijn ;). Zodra Kay thuis is, ga ik direct naar bed met een vreselijke migraine. Bah! Nooit leuk als je dag zo moet eindigen.

ZATERDAG

Zaterdag is de migraine gelukkig weg, maar ik voel me helemaal niet ok. Slap van een dag amper eten, en ook mijn buik doet zeer. Kay is niet fit, en Nim zegt dat hij moe is en graag thuis wil spelen vandaag. En dat is dus ook wat we doen…

Langzaam weer opbouwen met wat eten.

Op Videoland vind ik een nieuwe Sint serie die we binge watchen.

En zo liggen we er een groot deel van de dag bij. Heerlijk!

In de avond kijken we The Voice of Holland terug. Nim blijkt het mega leuk te vinden! Hij zegt dat ik ook mee moet doen en hij en papa dan achter het raam gaan zwaaien en kloppen. Als ik vertel dat ik niet zo mooi kan zingen, zegt hij ‘Jawel, je kan toch Harry Styles goed zingen!’. Toch schattig!

De schoen mag weer gezet worden vanavond. Dit keer op een andere plek, anders valt Piet over zijn gebouwde treinbaan volgens Nim. Hij vroeg zich ook af of we niet even de kast weg konden halen en een gat konden boren voor een schoorsteen, want dan kon Piet makkelijker naar binnen. Alleen dan wel een zonder vuur want dat is wel gevaarlijk. Ik hou van die kleuterpraat en gedachtes hoor! Maar dat gelieg rondom Sint vind ik toch wel lastig…

ZONDAG

Zondagochtend net na 7.00 is er eentje wakker. Hij gaat alweer gluren beneden of er wat in zijn schoen zit en komt dan naar ons toe. We spreken af om nog 10 minuutjes in bed te liggen, en daarna allemaal naar beneden te gaan. Het geklets en de oplossingen rondom Sint kwesties gaat vrolijk door, terwijl wij wakker worden. Eenmaal beneden moet ik foto’s van hem maken met het cadeautje, de brief van Sint en de pepernoten en chocolademuntjes.

Het cadeautje dit keer? Poppetjes van zijn favo film Coco… je kan het al raden, de film moest ook meteen aan. Helemaal in zijn sas met de poppetjes, de Sint weet maar al te goed wat Nim mooi vind ;).
We starten rustig op, en maken ons eind van de ochtend klaar om weer op pad te gaan.

Na een lekkere lunch bij Coffeelicious in Dordrecht wandelen we door de stad.

Altijd leuk, deze plekjes in Dordrecht.

We wandelen en wandelen…

En komen aan bij onze bestemming. Het Sinterklaashuis!

Maar ons angsthaas Pietje gaat er in een snelvaart tempo doorheen, durft nergens binnen te kijken en gluurt door een spleet in de deur naar de Sint.

Eenmaal buiten (in nog geen 10 minuten stonden we alweer buiten), ziet hij Sinterklaas door het raam:’Zo kan ik ‘m ook zien he?!’.

We zijn weer thuis! Dit Mingo longsleeve shirt, en jogger broekje zaten in het bestelde pakje van afgelopen week trouwens! Het broekje bestelde ik ook in het donkerbruin! Op de schoen zet foto hier ergens boven zie je dat setje trouwens!

Ik maak meteen nog even een foto van het shirtje, deze is van Tiny Cottons.

De rest van de zondag werk ik vast aan de diary, haalt Kay boodschapjes en heeft Nim het druk met zijn nieuwe speelgoedpopjes van de film Coco.

 

Fijne nieuwe week!

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest