Dear Diary #46

Ziek, alweer. Ik begon met gesnotter, gevolgd door Nim. We hadden beide koorts en daarna sloot Kay zich ook aan. We spendeerden dus eigenlijk bijna de hele week in huis en op de bank. Wel had Nim nog voor hij ziek werd zijn eerste lange dag bij de opvang. Dat was enorm spannend!

MAANDAG
1Maandagochtend is het weer tijd voor een paar wenuurtjes bij de opvang. Dit keer moet ik Nim brengen en halen, oef! Met weggaan vind hij het allemaal leuk… mama kom nou! Maar eenmaal op het pleintje bij de opvang is het al huilen geblazen, ik ga na afscheid gauw weg en mijn plannen om even door de stad te struinen gaan niet door. Ik was uit ellende al thuis voor ik erg had in mijn bedachte plannen haha.

2Thuis plof ik op de bank neer, en probeer wat te eten en struin webshops af op de iPad. Maar ik koop niks, het is heerlijk om virtueel je mandje vol te laden af en toe toch?!

3Wat kunnen 3 uurtjes lang duren, ik zet een optreden van mijn meest favoriete bandje nog maar eens aan via YouTube op de tv. Het optreden duurt 2 uur, genoeg afleiding dus. Hun live optredens zitten vol humor en enorm veel energie, ik hoop dat ze gauw weer eens naar Nederland zullen komen.

Mocht je interesse hebben, het is Hanson (jaja, na al die jaren ben ik nog steeds groot fan) en hier kun je het optreden vinden mocht je nieuwsgierig zijn naar wat ze nu dan wel niet maken qua muziek. En ja Mmmbop spelen ze na al die jaren ook nog steeds bij elke live show ;).

4Nadat ik Nim weer heb opgehaald en we thuis komen duikt hij zelf meteen zijn bed in. Toch best een moeilijke ochtend gehad dit keer. Ik duik de bank op met mijn lunch want ik voel me niet zo lekker, hoofdpijn snotterig en keelpijn. Daarna dut ik maar lekker mee.

5Nat van het zweet en huilend komt de kleine man uit bed na zijn dutje, hij kruipt bij me op de bank en ook poes Evi heeft een plekje op de bank gevonden. We dutten verder en houden het de rest van de dag rustig. Wat een impact kan zo een verandering hebben op een kleintje.

DINSDAG
6Goedemorgen. Dinsdag is dan de dag voor Nim, een hele dag opvang staat hem voor de boeg. Kay brengt hem al vroeg weg en gaat zelf ook door naar zijn werk. Ik ben thuis mocht er iets zijn dus dat is wel een fijn idee. Ik begin mijn ochtend met… Hanson haha. Helpt bij de zenuwen.

7Ik voel me helemaal niet lekker, aan de pillen en aan het water dus. Wederom gaan mijn plannen voor de vrije dinsdag niet door, ik blijf de hele dag thuis en wissel wat huishouden doen af met liggen op de bank. Ookal is Nim er niet en doet hij thuis geen middag dut, ik houd de middag dut er voor mezelf maar gewoon in.

8De kleine man heeft het de hele dag uitgehouden op de opvang, wij vonden dat hij daar wel iets voor had verdiend. Ik pakte een cadeautje in (altijd wat cadeautjes achter de hand hier haha) vlak voor de mannen weer thuis zouden komen.

9Jaa, daar zijn ze! Uitpakken! Hij kreeg een tractor uit de film Cars. Zijn verzameling word steeds completer. Nim was er mega mega blij mee en is met de tractor in de hand gaan slapen.

WOENSDAG
10Woensdag zijn we beide goed ziek. Koorts, pijn, slap en doodmoe. Zo niet leuk! Om de dag wat vrolijkheid mee te geven krijgt Nim zijn nieuwe broek van Bobo Choses aan en een mooi groen shirt van Popupshop. Beide reuze comfortabel om ziek in te zijn overigens 😉

11Op een klei kwartiertje na liggen we voornamelijk niet lekker te zijn in bed en op de bank.

DONDERDAG
12En ook donderdag ziek thuis, ik ga niet werken en Nim gaat niet naar Opa en Oma. De nacht was kort gezegd vreselijk, een kind met hoge koorts bij je in bed midden in de nacht geeft nogal wat zorgen. En als je dan zelf ook ziek bent word het er al helemaal niet leuker op. Ook Kay komt naar huis van werk. Het hele gezin gevelt!

13Eten wil Nim niet echt dus probeer ik hem dingen te geven die hij echt lekker vind, zoals warme afgebakken broodjes.

14‘S avonds begint hij weer te gloeien, normaal zit of ligt Nim geen twee tellen stil maar nu lag hij stilletjes op de bank onder zijn zelf gepakte dekentje van zijn bedje. Zo zo sneu, kon je het dan maar overnemen.

15Ik had enorme trek in wat warms en zoets, door de verkoudheid en keelpijn proef ik al dagen bijna niks. Toch flans ik in een paar minuutjes een appelcrumble in elkaar. Smaakte vast niet zo lekker als wanneer je smaak papillen wel goed werken, maar het ging er goed in!

VRIJDAG
16Ook vrijdag is een rotdag. Om hem toch warm en cosy af te sluiten maak ik die appelcrumble nog een keer. In 5 minuutjes gemaakt en zeker wel de moeite waard als je weinig energie hebt om ook maar iets te doen, en toch trek hebt in wat warms en lekkers. Pluspunt: In huis ruikt het ook meteen wat lekkerder.

ZATERDAG
17Goedemorgen! Zaterdagnacht hebben we weer vreselijk geslapen, weer een klein ventje in ons bed en dan slaap je gewoon bijna niet. Goed uitzieken en rusten is zo best moeilijk! Ik ben dus ook nog steeds thuis van werk. Nim gaat gelukkig weer een beetje spelen alleen en lijkt wat aan de betere hand.

5En net als vele andere mensen staan ook wij op met het vreselijke nieuws vanuit Parijs, met stomheid geslagen en met veel woede bekijken we eigenlijk de hele ochtend de nieuwszenders op tv. Afgelopen zomer zijn we een dag in Parijs geweest, we kunnen dan ook haast niet geloven wat zich daar heeft afgespeeld vrijdagavond… Om ook ons medeleven te betuigen aan Frankrijk posten we beide op Instagram deze foto van Nim die afgelopen zomer in Parijs vol verwondering naar de Eiffeltoren keek. #ParisIsAboutLife

18 Natuurlijk werd wel de sinterklaasintocht bekeken op tv, Nim lag weliswaar allang weer te slapen dus die heeft er niks van meegekregen. Maar na alle ellende waren we toe aan blije snoetjes. Hoewel we sinterklaas niet echt vieren, want Nim heeft geen flauw benul ervan, blijft het toch iets nostalgisch hebben.

Maar erna schakelen we toch weer terug naar de nieuwszender. Premier Rutte is net begonnen aan de persconferentie over welke maatregelen Nederland gaat nemen na de gebeurtenissen in Parijs. Maar daarna gaat de tv echt uit.

19Ik vind het tijd voor een traktatie, omdat we al de hele week ziek zijn en omdat de smaakpapillen weer wat beter werken. Taart is dan even het magische woord (voor mij dan). Plus na alle narigheid op het nieuws zijn we toe aan iets fijns, gewoon ook omdat het kan.

20En ’s avonds weer een ziek ventje bij me op de bank, hij hoest zich helemaal suf en kan er niet van slapen. We vallen van het een in het ander. Hij zoekt ook veel troost bij mij samen met zijn knuffies. Ik hoopte altijd dat hij geen favoriete knuffels zou hebben, maar ik ben blij dat dat toch wel is gebeurd, hij vind er troost in en dat is best belangrijk!

ZONDAG
21Na wederom een nacht met amper slaap door een dit keer hoestend en krioelend mannetje tussen ons in ben ik moe, en lig net als alle voorgaande dagen nog steeds op de bank. Poes Evi houd me warm en buiten raast de wind hard door de bomen terwijl Nim alweer vroeg in bed ligt.

22Aan het eind van de middag kopen we hoestdrank en nieuwe sokken voor Nim. Dat was beide hoognodig. Wat raar dat je na een week binnen zitten ineens weer onder de mensen bent en verder moet kijken dan de vier muren in huis. Ik was het heel erg snel zat en we gingen naar Opa om een hapje te eten. Nim die had zijn speelgoed enorm gemist bij Opa en Oma haha.

Een hele week vol bankhangen, ziek zijn, wat troostvoer en nog meer bankhangen. Mag het aankomende week misschien wat minder? Dat zou fijn zijn!

Fijne nieuwe week!

Volg de-ontdekkers nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook om niks meer te missen! Papa Kay heeft ook een Instagram account boordevol vader en zoon foto’s en hun belevenissen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest