Dear Diary #46

Een beetje een pechweek hebben we gehad. De auto ging kapot, mijn oude vertrouwde telefoon kapte ermee en ik verrekte een spier in mijn arm. Gelukkig hadden we een leuke zaterdag, want we gingen voor het eerst naar de intocht van sinterklaas. Ook af ik Nim zijn kamertje een make-over! Kijk mee naar onze week in foto’s!

MAANDAG

Maandagochtend begint de dag met een dubbele regenboog.

Na thuis nog even te hebben ontbeten, ga ik op de fiets naar mijn moeder om te helpen in het nieuwe huis.

Om half 2 is het alweer tijd om Nim op te gaan halen.

We zijn weer lekker thuis!

Nim gaat stempelen en kleuren, en ik maak vast het avondeten klaar.

DINSDAG

Nieuwe lamp!

Na school fietsen we langs de visboer, en dan weer door naar Oma om de kibbeling die we haalden lekker op te eten. Opweg naar huis regent het, bah!

WOENSDAG

Als ik woensdag wakker word, is de batterij van m’n telefoon bijna leeg. Dat is gek, want hij lag aan de oplader. Hij laad niet meer op. Ik baal, heel erg… want de auto deed het afgelopen weekend ook niet meer en staat voor de tweede keer in een week in de garage om gemaakt te worden. En dat kost al wat meer dan me lief is, en dan nu ook een nieuwe telefoon nodig. Meh!! Waarom gebeuren dit soort dingen altijd tegelijk? November en December zijn al duur zat. Maargoed, ik baal flink en heb afleiding nodig. Ik besluit Nim zijn kamertje aan te pakken. Voor ik begin, ziet het er nog zo uit.

Ik draai het bedje, en haal de bovenkanten van de lockerkasten af. Maar ik vind het zo niet leuk staan en bedenkt me dat de houten speelgoed kast van beneden misschien wel leuk is naast het bedje. Ik til de kast met deurtjes en planken er nog in de trap op, maar kom halverwege niet hoger. Ik ben te klein, en mijn armen zijn te kort om de kast hoger te krijgen. Als ik naar beneden stap, verrek ik de spier in mijn arm/oksel. Ouch! Dat was geen goed idee…

De kast staat toch. Ik haalde de deurtjes en planken er uit en deed een nieuwe poging die wel slaagde. Maar o, ik heb toch wel een hele zere arm nu.

De andere kant. Ik weet nog niet 100% of ik het echt leuker vind zo. Ik vind het wel fijn dat de hoge lockerkast nu lager is zodat er leuks op kan staan en er meer licht naar binnen komt.

Als ik Nim van school heb gehaald, laat ik hem meteen zijn kamer zien. Na even twijfelen, vind ‘ie het toch wel leuk. Gelukkig! We gaan weer lekker naar beneden, en doen even niks.

De bos bloemen in daglicht. Stiekem houd ik toch wel erg van erg roze bosjes op tafel 😉

Spelen!

We halen van de gekregen kortingspas t.w.v 12,50 van de postcodeloterij nog boodschapjes. Om de beurt kiezen Nim en ik iets uit. Dat is nog eens leuk boodschappen doen.

Ik sneed de ‘oude’ bloemen uit de nieuw gevulde vaas kort af en stopte ze in een beker. Pretty!

Ooooh, die nieuwe limited edition van Tony’s lag in het schap bij de Albert Heijn. Die moest natuurlijk ook mee.

ZATERDAG

Donderdag en vrijdag word er gewerkt. Zaterdag is het dan eindelijk Sinterklaas intocht dag! Pietenpak aan, beetje bruine ‘roet’ op de neus en voorhoofd… en we gaan naar Opa en Oma om hen op te halen.
En hoera, ik heb een nieuwe telefoon! De camera kwaliteit is echt 10x beter dan van mijn oude telefoon (die toch 3 jaar zijn dienst heeft gedaan!).

De intocht is ook in ons eigen dorpje, naast de molen die met vlaggetjes versierd is.

Van een afstandje eerst staan kijken, maar hij wou toch wel heel graag dichterbij de Sint. Papa nam Nim op de nek en uiteindelijk kreeg hij dan een handje! Blij, en helemaal onder de indruk ervan.

Na een beker gratis warme chocomelk van de Hema om op te warmen, deden we nog een boodschapje en gingen lekker naar huis. Kay ging klussen bij mijn ouders, en Nim en ik ploften op de bank en keken de film Megamind vanonder een dekentje. De woonkamer is ontploft met speelgoed omdat ik de speelgoedkast weg had gehaald en op Nim zijn kamer heb gezet.

Aan het eind van de middag maak ik een mega pan bami, en komen mijn ouders lekker mee eten.

‘S avonds mag Nim dan eindelijk zijn schoentje zetten. We hebben samen eerst nog een mooie tekening gemaakt natuurlijk.

ZONDAG

En zondagochtend zit er een cadeautje in de schoen, en een chocolade sint.

Ik moet werken, dus de mannen brengen mij weer weg en hebben de dag lekker samen.

Fijne nieuwe week!

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest