Dear Diary #45

En toen was er alweer een week voorbij! Een hoop uurtjes slaap tekort die ik probeerde bij te slapen op momenten dat Nim sliep in de middag. Buiten dat ook een hoop spanning afgelopen week: De tijd van opvang is aangebroken, Nim is gaan wennen bij een leuke opvang. En aankomende week zal hij zijn eerste volledige dag daar gaan beleven. Heel eerlijk gaat het ons niet in de koude kleren zitten, wat is het moeilijk om je kindje achter te laten zeg. Dus we hebben er met hem een extra leuk weekend van gemaakt, kijk mee!

MAANDAG
21Maandagochtend was Nim alweer vroeg (5.30!) uit bed. Na een tijdje spelen in de woonkamer haalt hij zijn dekentje tevoorschijn en plukt een kussen van de bank en gaat nepslapen. Grapjas!

20Ik zet altijd een filmpje aan en ga zelf dan even douchen, onze badkamer is naast de woonkamer en maar 1 bij 2 meter… Ik kan hem dus bijna onmogelijk bij me neerzetten. Gelukkig werkt dit prima en hoor ik hem lekker mee kwebbelen met de tv. Toen ik klaar was en naast het ging zitten zag ik dat hij uit de (luier)rugtas een zakje Turbo Toby koekjes had gepikt en op zat te knabbelen. Stout maar toch ook wel schattig, dan word het vanmiddag een appeltje in plaats van een koekjes ;).

19We gaan een boodschapje doen, en het is zulk fijn weer dat ik niet de dichtstbijzijnde supermarkt kies maar eentje die iets verder lopen is. Genieten van de zon!

18De rest van de dag spelen we wat en knuffelen en tukken we op de bank… Slaap en rust inhalen. Ook ga ik verder aan mijn crackers met Hummus en komkommer verslaving.

DINSDAG
17Werkdag. Mijn lunch is best lekker!

16Nim kreeg van oma een pandapak. Die moest ’s avonds natuurlijk meteen aan!

WOENSDAG
15Woensdagochtend hadden we het intake gesprek bij de opvang. Spannend! Maar wel heel leuk. Daarna greep ik mijn kans om eindelijk eens door een rustige Markthal te lopen. Dat is er al die tijd nog niet echt van gekomen. Maar wat is het mooi, en wat een hoop lekkers in alle kraampjes! Van gezond tot ongezond, hartig en zoet, bloemen en noten. Je kunt er zeker goed shoppen. En het uitzicht is ook niet verkeerd!

14We lopen nog een rondje door de stad en komen de TK-Maxx tegen, nog niet open! Nim vind het prima, dat rennen over bankjes en mama laten schrikken is veel leuker dan een winkel.

13Eenmaal thuis kruipt hij meteen in zijn bedje, fijn want ook ik ben op na zo een drukke ochtend. Als ik net lekker lig op de bank hoor ik de brievenbus. Ik kan het dan echt niet laten om te kijken haha. Maar goed ook dit keer, want deze super dikke en warme legging van Mini Rodini lag op de deurmat. Bij gebrek aan warme broekjes heb ik in de ‘mid season sale’ twee warme broekjes gekocht, waaronder dus deze bij Minimiks.nl. Ik kwam ‘m in trui vorm tegen bij de Sissy Boy en vond de stof zo fijn… maar niet als trui. Dus toen ik ‘m bij Minimiks in legging variant zag heb ik ‘m meteen naar huis geklikt met een leuke korting.

12Goed, dan echt de bank op onder een dekentje en ook slapen. De vermoeidheid is nog lang niet over en ik kan me er niet toe zetten om iets te gaan doen. Wederom spenderen we de rest van de dag binnen spelend. Maar goed dat we omkomen in het speelgoed en Nim genoeg te doen heeft.

VRIJDAG
11Donderdag werken we beide en is Nim gezellig bij Opa en Oma. Vrijdag is het voor Nim tijd voor de eerste wenuurtjes bij de opvang. Ik was super zenuwachtig aan het werk, Kay ging hem weg brengen en op halen. Alles ging goed en Kay kwam met een mega happy kind mij ophalen van werk. Phieuw! Door alle zenuwen ook vanaf papa’s kant ontbreken er foto’s van de gehele dag haha. Maar, bij thuiskomst vind ik het tweede ‘mid season sale’ pakketje. Een heel erg gaaf gevoerd en warm broekje van Bobo Choses die ik met een leuke korting bij Bambooz vandaan haalde. Die kleur!! Om alle spanning even te laten zakken ga ik ’s avonds Nim zijn kamertje in en ruim schone was weg, altijd fijn om dat moois weer op te hangen 🙂

ZATERDAG
1Zaterdagochtend was wederom veel te vroeg. Nim heeft last van eczeem op zijn voetjes en ligt zowel ’s avonds als ’s morgens erg te wrijven met zijn voeten van de jeuk. Heel sneu want hij kan er niet van slapen en hij word er wakker van, maar voor ons geld dus hetzelfde. Via Instagram had ik de vraag gesteld of er iemand nog tips had tegen de jeuk en om de eczeem onder controle te houden. Wat kreeg ik een boel fijne en bruikbare reacties! We hebben nu heel wat opties om te gaan proberen! Het voordeel van vroeg wakker is dat je om stipt 9.00 bij de kapper zonder afspraak kan staan. Nim was hoognodig aan een knipbeurt toe!

9Daarna aten we thuis nog een broodje en reden we richting Zeeland, op naar Nim zijn andere Opa en Oma! Het was prachtig weer en we zaten in de mooie glazen ‘kas’ in de tuin. Hopelijk kunnen wij ook ooit zo een gaaf ding aan ons toekomstige huis vastmaken!

8Korte haren en spelen in je hemd, wat een fijne middag en avond hebben we gehad!

ZONDAG
7Goedemorgen zondag, laten we erop uit gaan. Gezien Nim komende week weer even gaat wennen bij de opvang en ook een hele zal gaan, willen we er een leuke zondag van maken met zijn drietjes. Staat ons alle drie toch een grote verandering te wachten. Op de een of andere manier is even van huis, gewoon als gezinnetje dan een fijn idee. We beginnen met kibbeling als tweede ontbijt haha, maar wat is dat altijd smullen. De kleine man is er ook dol op!

6Van de bediening krijgt Nim zomaar een zakje snoep. Blijft toch gek, dat kids dat zo snel in handen geduwd krijgen zonder toestemming van de ouders. Dat was bij de kapper ook al, snoep beloven zonder toestemming van een ouder. Maargoed, hij mag 1 snoepje en vind het uitrollen leuker dan het opeten gelukkig.

2Daarna gaan we de duinen in. Rennen, vliegen en hollen zoals altijd. We hebben enorm plezier en natuurlijk schiet ik een heleboel foto’s. To be continued 😉

3Van rennen door de duinen word je heel moe, en als je dan ook nog natte voeten hebt na het plassen stampen… Dan is je mama er om je te dragen 😉

5Nog even wat drinken en stoer doen tegen twee jongens die voor hem aan tafel zitten voordat we weer naar huis gaan.

4In de auto valt er eentje in slaap, met een stickertje van een appel op zijn wang. Wij rijden door potentiele toekomstige woonwijken en rijden langs huizen die te koop staan. Ons eigen huis staat nog steeds niet te koop, maar we willen wel al graag weten waar we willen gaan wonen mocht ons huidige huis de verkoop in gaan. Eenmaal thuis, en nog steeds met een appelsticker op de wang snaait Nim een chocolade koekje naar binnen. Wat een snoepdag, gelukkig eet hij doordeweeks vaak fruit in plaats van koekjes dus zo een dag met wat gesnoep maken we ons niet heel druk om… Als het maar niet te vaak gebeurd.
Alle drie even me time naast elkaar op de bank. Was toch best een drukke dag zo!

Nu ik deze diary afmaak (alweer later dan maandag, sorry!) is Nim een hele dag op de opvang. Oei wat vind ik het lastig, maar ik weet dat het voor hem en ons uiteindelijk goed zal uitpakken en hij het heus naar zijn zin zal hebben. Fijne nieuwe week!

 

Volg de-ontdekkers nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook om niks meer te missen! Papa Kay heeft ook een Instagram account boordevol vader en zoon foto’s en hun belevenissen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest