Dear Diary #45

Afgelopen week was weer voorbij voor ik er erg in had! Ik moet een beetje wennen aan de kortere dagen en het vroege donker worden. De foto’s worden er ook niet beter op, met dat weinige natuurlijke licht.
Maar deze week bracht wel nieuwe muziek, van Hanson. Al mijn favoriete band zolang als ik mij kan herinneren. Oude nummers, nieuwe nummers, met orkest erbij. Het is prachtig! Maargoed, hier komen de foto’s van afgelopen week.

MAANDAG

Goedemorgen maandag. Het is wasdag vandaag, ik heb het een week lang laten liggen en nu zijn we allemaal door onze broeken heen. Nu het buiten te nat/koud is, kan ik de was niet meer buiten te drogen hangen. We hebben geen zolder of washok, dus de was staat heel ongezellig in de woonkamer te drogen. Altijd een irritante periode met de was.

Als Nim weer thuis is, zet hij zijn speel tent op, gooit er kussens in en zet zelf een film aan.

En ik ga vast beginnen aan het avondeten. Een berg groente!

Kopje thee erbij. Ik houd niet zo van thee drinken, maar met keelpijn en verstopte neus is het toch wel prettig.

Rond kwart voor 5 is de zon al aan het ondergaan. Ik vind het maar niks, de ‘kortere’ dagen. Rond 8 uur ’s avonds heb ik al het idee dat het een uur of tien is.

WOENSDAG

Dinsdag heb ik een werkdag en maak ik geen foto’s. Woensdagochtend moet ik boodschapjes doen, want al het belangrijke is op: Brood, beleg, fruit en groente. Het H&M Home magazine zat in de brievenbus en blader ik nog even door, maar ik vind het niet erg inspirerend.

Eind van de middag, alle kaarsjes in huis staan al aan. Oke, oke, dat vind ik dan wel heel gezellig aan het vroeg donker worden ;).

VRIJDAG

Vrijdagochtend zit ik in de bus naar werk nadat ik me rot heb gehaast met Nim naar school brengen en terug fietsen.  Zo niet m’n favoriete ochtenden op die manier. Maar, deze ochtend ben ik heel blij, de Hanson String Theory muziek staat op Spotify! Het is prachtig, en ik zit geloof ik met een dikke glimlach te luisteren de hele weg naar werk.

Vrijdagmiddag na werk doe ik nog een shoprondje bij Berschka, Pull&Bear en Mango, maar slaag niet (vet geirriteerd, dus 0 foto’s). Ik zoek een velvet flared legging, maar ik ben ‘maar’ 1.58… De meeste leggings zijn voor mensen met een lengte van zo’n 1.80 :(. Ik zou ze kunnen inkorten, maar dan is er amper ‘flare’ over… Iemand tips?
Als ik thuiskom word er een hoop gehangen op de bank, en na het eten hebben we zin in een ijsje dus gaan we gauw naar de supermarkt ervoor. Nim doet altijd de raarste trucjes met die kinder karretjes.

ZATERDAG

Zaterdagmiddag zijn we heel even in de Intratuin te vinden om een taartje te eten, als we laat in de middag thuiskomen zoeken we een Pathe thuis film uit om te kijken met z’n drietjes. Het wordt de film Sing, hij was erg leuk!

De buit van de Intratuin. Een houten huisje met een lampje er in. Eigenlijk voor op de eetkamertafel, maar Nim heeft hem mee naar zijn kamer genomen.

ZONDAG

Zondag was niet echt onze dag.
We gaan ’s ochtends naar Bungelland, maar Nim zeurt en zeurt maar door. Binnen het uur staan we alweer bij de auto. Alle drie chagrijnig en boos. Het is hier ook niet altijd koek en ei.
Thuis doen we ons eigen ding, ik lees een boek, Nim speelt met de treinbaan, en Kay doet wat werk op de laptop. Ook krijg ik nog een tekening, van Nim, om te zeggen dat hij spijt heeft van zijn gedrag. Toch wel schattig dan he?!

Later op de dag rijden we naar Karwei, om eindelijk die rode verf uit te kiezen voor Nim zijn kamer. Eenmaal daar worden we het niet eens over de kleur. Hij heeft brandweerrood (letterlijk de kleurnaam van Flexa) gezien en zegt dat alle rode kleuren die ik aanwijs niet rood zijn. Poeh! Een discussie met een 5 jarige is niet makkelijk. Uiteindelijk sluiten we een compromis. Het word een tint donkerder rood dan ik had gekozen, en hij krijg een knalrood lampsnoer voor zijn nachtlampje. Nu maar hopen dat het mooi uitpakt.

Op de terugweg naar huis zet Kay ons halverwege de wijk af, en gaat hij gauw boodschappen doen. Onderweg verzamelen we blaadjes samen. Toch nog een gezellig moment ;). Thuis stoppen we ze tussen keukenpapiertjes en in een boek om ze te laten drogen. Kunnen we er komende week wat mee knutselen!

 

Dat was onze week! Fijne nieuwe week!

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest