Dear Diary #44

Daar zijn we weer met een nieuwe diary! Afgelopen week duurde heel lang voor mijn gevoel, ook al deden we niet heel veel bijzonders. De vroege donkere avonden zullen vast de boosdoener zijn, om 19:00 heb ik al het idee dat het 22:00 is. Een diary vol met foto’s vanuit huis, kijk je mee naar week 44?

MAANDAG

Maandag! Nim heeft studiedag, en Kay nam een dag vrij. We zijn gezellig met z’n drietjes dus. De uitsteekvormen van Albert Heijn zijn perfect voor klei, Nim is een hele tijd zoet ermee.

Het is koud en nat buiten, maar we hebben geen zin om thuis te zitten. We besluiten een MonkeyTown op te zoeken, maar dan een die we niet kennen. Het word die in Gouda, en dat was een goeie keuze! Wat een leuke! We zitten er een groot deel van de middag.

DINSDAG

Dinsdag ben ik weer alleen thuis na een week samen met Nim te zijn geweest. Dat is even wennen en ik ben mijn ritme compleet kwijt. Ook ben ik doorweekt dankzij de fikse regenbui tijdens het ritje naar school. Ik besluit na een warme douche om Nim zijn kamer aan te pakken. Zijn kastjes zaten te vol, maar eigenlijk kwam dat doordat de kastjes te klein waren. Ik haal een kast uit de kantoor kamer weg. En voila, een diepere houten kast erbij. De houten pootjes worden nog wieltjes, net als onder de andere kast. Dat is veel handiger met schoonmaken ;).

De houten kast die naast zijn hoofdeind stond verplaats ik naar het voeteneind, anders stand het te dicht op elkaar. Het boekenrekje wat daar stond staat nu naast zijn hoofdeinde, er moet alleen nog wel iets komen als nachtkastje naast zijn hoofdeind.

Past veel beter zo! Nu de troep nog opruimen…

Deze is nu nog leeg. Daar kan mooi wat speelgoed/boeken/spelletjes/puzzels in.

Ik probeer wat uit met de flexa visualizer app. Nim herhaalt dagelijks dat zijn lievelingskleur rood is, en daar wil ik wat mee doen op zijn slaapkamer. Ik denk wel dat dit heel tof kan worden!

Daar is ‘ie weer. Hangerig want wederom nerveus voor zwemles.

And again… happy, druk, enthousiast na de zwemles… Gekkerd.

Warme broek, warme dikke sokken, zoethout thee en appel met kaneel. Het is echt herfst!

WOENSDAG

Na een zonnig ritje naar school (veel beter dan een nat doorweekt ritje!), fiets ik door naar de supermarkt voor fruit, en daarna naar Karwei voor kleurstaaltjes. Toch nog even eerst in het echt op de muur plakken. Ik neem het Flexa Creations boekje mee (altijd toffe kleurcombi’s staan hier in!) met nog een boel losse staaltjes er in gestopt.

Eenmaal thuis, valt er al meteen een aantal meegenomen staaltjes af. Het TL licht in de bouwmarkt is echt wat anders dan je slaapkamer met natuurlijk (zon)licht. Deze twee potentiele kleuren blijven over… Helaas slecht op beeld te krijgen, maar in het echt zijn de kleuren veel doffer.

Tijd voor ontbijt! Home made tonijnsalade met een gekookt eitje en wat extra ketchup, en een bessensapje. Yum!

Berg wasgoed vouwen…

Tijd om Nim op te halen. Ik kocht laatst een nieuw petje bij H&M, omdat de groene die ik heb zo goed bevalt wilde ik er nog eentje. Goed gekeurd deze. De trui die ik aanheb is ook heel fijn, Nim koos hem voor mij uit vorige week tijdens ons shoprondje in het winkelcentrum in Capelle. Hij is ook van H&M.

Jaja, de nieuwe laptop is er! Ik ga er vanmiddag voor het eerst mee aan de slag om de gemiste diaries van Oktober af te maken.

Het is Halloween vandaag, maar op school deden ze er dit jaar helaas helemaal niks aan. Toch trok Nim zijn skelet shirt aan, maar hij was zelfs de enige in de klas die iets ‘engs’ aan had.

DONDERDAG

Donderdagochtend, een kleine grappenmaker probeert me te laten schrikken vlak voordat we naar school en werk moeten.

VRIJDAG

Vrijdagochtend is deze kleine man al mega actief en rent op en neer door de woonkamer.

Ook vind ik dit op tafel. Het is het Miguel (film Coco) masker wat ik maakte voor Nim. Hij heeft er de ogen chocolaatjes in gelegd! (En thanks poes Evi, voor al je rondvliegende kattenharen… elke ochtend kan ik vanalles afnemen omdat het onder de kattenharen zit. Blegh! Het mindere aan een huisdier wel hoor.)

Na een paar uur werken, ben ik in de middag weer thuis. Kay is met Nim naar logopedie, en ik heb even een uurtje alleen. Daar geniet ik van met een late lunch.

ZATERDAG

Zaterdag zetten de mannen mij af op werk, en gaan ze zelf door richting kapper, en dan naar de Intratuin in Pijnacker. Blijkbaar is de Intratuin in Pijnacker (wij gaan meestal naar Zevenhuizen) verbouwd bij het restaurant, en is er een heel leuk speel gedeelte bij gekomen! Wellicht word dat vaker een bezoek aan Pijnacker op regenachtige weekenddagen voor ons ;).

ZONDAG

Zondag ochtend staat er eentje aan ons bed. ‘Papaaa kom naar beneden we gaan ontbijt maken voor mama en ons op bed!’. Stiekem de avond ervoor met hem afgesproken dat dat wel een heel goed idee zou zijn als mama een ontbijt op bed zou krijgen de volgende ochtend ;).

Ik blijf liggen, de lucht is mooi roze gekleurd en geeft een mooie gloed op de leuke huisjes in onze wijk.

En daar is het ontbijt, met een bloemetje!

Gezellig om zo een keertje de dag te starten op bed met z’n drietjes.

Kay zet een ladekast in elkaar, voor op de plek in kantoor waar ik die grotere kast vandaan haalde voor Nim zijn kleding in zijn eigen kamer. Het karton kan Nim goed gebruiken, hij speelt er op, en als ik hem stiften geef en zeg dat hij er op mag tekenen gaat hij fanatiek aan de slag met het tekenen van olifanten en mammoeten.

Ik voel me vandaag niet zo lekker, vooral hoofdpijn, keelpijn, een verstopte neus en keelpijn. En flink moe van een slechte nacht. Ik doe dus heel veel van dit… Bank hangen, thee drinken, en af en toe help ik Nim of Kay ergens mee. We gaan er nog even snel uit voor een boodschapje (want ja, die zondagsopening van de Appie sinds kort hier is toch wel heel fijn! Laten we er genoeg gebruik van maken zodat het ook echt zo blijft.) en gaan dan gauw weer naar huis.

Fijne nieuwe week!

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest