Dear Diary #43

Het was weer een fijn weekje vol luiheid, extra werkuurtjes, ijsjes en teveel lekkers. Kay lag een paar dagen ziek op de bank en in bed, en dan zijn je vrije dagen toch wat anders dan normaal. Het weekend hielden we rustig, en maakte ik met Nim samen Halloween lekkers. Kijk mee!

MAANDAG

Goedemorgen! Het is maandagochtend en dat betekend dat Nim weer naar school is. Ik draai wasjes, ruim wat op, en voor het tijd is Nim weer te gaan halen duik ik nog even op de bank met zo een lekker cakeje wat de mannen zondag hadden gemaakt.

Kay werkt thuis vandaag, en gaat in zijn lunchpauze even mee Nim van school halen. Wat een verrassing, dat vond hij wel leuk!
De rest van de maandag ga ik verder met wat huishouden, speelt Nim gezellig, en houden we het rustig. Zo een eerste schoolweek is al vermoeiend genoeg.

DINSDAG

Dinsdag ben ik eigenlijk vrij, maar ik ga toch 3 uurtjes werken. Zoveel te doen! Als ik thuiskom van Nim van school halen is het al 2 uur en heb ik nog niet geluncht. Een broodje geitenkaas met een eitje word het.

Nim krijgt een schaaltje kroepoek, drinken, en ploft op kussens op de grond neer en kijkt samen met Kay (ziek op de bank, helaas) een film.

Heerlijk rustig zo šŸ™‚

Nim wil samen kleuren, maar bedoelt eigenlijk dat ik moet kleuren terwijl hij wat anders gaat doen… Oke… gelukkig vind ik kleuren wel leuk šŸ˜‰

WOENSDAG

Woensdagochtend nadat ik Nim naar school heb gebracht doe ik nog een boodschapje, en fiets een extra blokje om voor nog even wat beweging en frisse lucht nu het niet regent.

Eenmaal thuis maak ik lekker een ontbijtje en ga aan tafel zitten met de IPad, op zoek naar sint en/of kerst cadeautjes voor Nim. Normaal zet ik muziek aan, maar Kay is ziek thuis dus ik pak de koptelefoon erbij.

Ik blijf aan tafel zitten, en pak de laptop erbij omĀ een artikelĀ te schrijven. Het groene hoekje voor me kan ik echt van genieten, van de keuken niet… wat willen we graag een nieuwe, maar we weten nog niet zo goed hoe of wat. Lastig hoor!

Wasjes draaien en ophangen.

Dan gaat de bel en worden Nim zijn nieuwe Dr. Martens bezorgd die ik voor Nim kocht. Zijn oude waren te krap geworden. Ik vind het zulke leuke laarsjes, en ook winterproof!

Om 13.45 sta ik op Nim te wachten op het schoolplein.

WeĀ eten nog een ijsje voor we naar huis gaan, nouja Nim dan… ik heb er niet zo een trek in.

Met buurman en buurman op de foto. De enige momenten dat ik wel foto’s mag maken is met dit soort kartonnen dingen waar zijn hoofd door mag.

ZATERDAG

Donderdag en vrijdag ben ik aan het werk, en zaterdag ben ik de hele dag met Nim alleen thuis. Kay is naar de Efteling met collega’s namelijk. We vermaken ons met lui zijn.

In de middag wandelen we een stukje, en belanden in de snoepwinkel om spullen te kopenĀ zodat weĀ monsterlollies kunnen maken. Hier bij het gemeentehuis moet hij altijd evenĀ heen en weer rennen.

We zijn weer thuis, Nim kijkt Horton hears a Who, en ik bak wafels voor mezelf. Daar had ik al een tijdje zin in!

Lui, dus…

Aan het eind van de middag maken we de monster lollies.

Nouja, monsters… zo eng zijn ze helemaal niet šŸ˜‰

Nim vond het leuk om ze te maken, maar opeten ho maar. ‘Eeeww het stinkt, dat is vies! Jij mag het opeten’…

ZONDAG

De klok ging een uur achteruit, Nim zijn klokje niet. We waren al vroeg wakker, en vroeg beneden dus. Extra uurtje dan maar? We brengen de hele ochtend en begin van de middag door met knuffelen, spelen, lachen, en zoeken online naar een nieuwe stofzuiger. Ook zocht ik een winterjas die echt mega warm moet zijn, voor alle koude ochtenden op de bakfiets naar school komende maanden.

De jas vind ik online bij America Today, dus we rijden naar shoppingmall Alexandrium. Als ik aan het passen ben, vermaakt Nim zich met de grote spiegel. ‘Kijk, twee Nims, twee papa’s en twee mama’s! Echtes he?!’ We liggen soms dubbel om zijn kletspraat.

Ik slaag voor de jas, Nim scoort 3 Smurfen films, en we hebben beide een sint cadeautje voor elkaar gevonden al. Eenmaal thuis zetten we de mega luiheid voort met de Smurfen film op. Prima zondag! Fijne nieuwe week!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest