Dear Diary #42 & #43

Week 42 begon nog met een ziek mannetje, en eindigde in heuse kerstsferen. Nog veel te vroeg voor eigenlijk, maar we konden niet wachten! In week 43 is het dan eindelijk Herfstvakantie, daar waren we echt even aan toe! Ik neem Nim mee zwemmen, naar de Cavia’s, we shoppen wat, en gaan naar de bioscoop. In het weekend hebben we een paar uur zonder Nim, en genieten we van een heerlijke zondag. Kijk mee!

MAANDAG

Maandagochtend komt Nim uit bed, met wat traantjes. Hij is toch niet helemaal lekker nog. Dat wordt een dag geen school, dus we hangen lekker lang in pyjama. Eenmaal aangekleed, gaat Nim lekker spelen.

In de middag vraagt hij of we naar buiten kunnen. Dus we gaan naar de speeltuin, en zijn fietsje gaat mee om rondjes te fietsen in de speeltuin. De beste raceplek!

We hebben het reuze gezellig samen op de glijbaan <3.

Het is alweer zo lekker buiten, dus in de tuin word verder gespeeld. Het terras gedeelte hebben we deze zomer niet af gekregen, maar dat vind Nim geen probeem. Kan hij nog met zand en aarde spelen.

DINSDAG

Dinsdag gaat het weer helemaal goed. Tijd voor school! We fietsen nu steeds net weg van huis als de zon al een beetje tevoorschijn is gekomen. Mooi!

De zwemles zit er eind van de middag weer op. Hij zag er zo tegenop! Vooral voor het springen in het water met als gevolg water in ogen, oren, neus en mond. Maar na de zemles zegt hij doodleuk: ‘Het was helemaal niet eng mama! ik vond het leuk!’… Stress en zorgen om niks dus!

WOENSDAG

Woensdag! Ik heb geen idee meer wat ik gedaan heb, maar 5 minuten voor ik de fiets op moet om Nim te halen gooi in mijn benen nog even omhoog. De eerste en enige foto van de dag ;).

ZATERDAG

Donderdag en vrijdag wordt er gewerkt! Maar Zaterdag zijn we weer met z’n drietjes! We rijden naar de Intratuin in Duiven. De kerstshow schijnt daar te gek te zijn elk jaar. En inderdaad, wat ziet het er gaaf uit allemaal! Zelfs een rots met Halloween thema.

Een heuse brug over het grootste gedeelte heen.

Er zit ook een geweldige speeltuin bij het Tuincafe, zowel de buitenspeelplaats als de binnen speeltuin (soort mega hippe versie van een krijspaleis) ziet het er onwijs tof uit. We zitten hier dan ook wel zeker 2 uur.

We lopen het laatste stuk met kerstspullen af, en komen een gedekte tafel tegen waar je je hoofd in een bord kan steken vanaf de onderkant. Te grappig!

Alles ziet er zo mooi uit! Als winkelstylist ben ik dan gewoon jaloers op degenen die dit mogen bouwen, ook al houd ik niet zo van Kerst styling, dit is iets heel anders ofzo haha.

Zondag ben ik aan het werk, en doen de mannen boodschappen en huishouden. Niks geen foto’s gemaakt, dus hierbij sluiten we week 42 af!

WEEK 43

MAANDAG

Yesss, vakantie! Wat is het heerlijk om eens niet al om 8 uur aangekleed, fris en ready to go te zijn voor school. We chillen in de ochtend lekker, uiteraard even genieten van het niets moeten. Daarna gaan we naar het zwembad, klein foutje wel, want het is MEGA druk. Zwemles kinders, drukke tieners die ook vakantie hebben, opa’s en oma’s met kleinkids. Na 2,5 uur in het zwembad wordt het rond half 1 toch wel echt heel druk en gaan we gauw weg, hop de bakfiets in en naar huis. Ik heb met Nim kunnen oefenen met zijn zwemles zwemhesje, zodat hij er iets meer vertrouwen in heeft tijdens de zwemlessen. Ik geloof dat het wel gewerkt heeft!

Zwemmen is wel een energie vreter. We doen even een uur van dit ;). Ook poes Evi doet met ons mee.

In de middag gaan we naar de kinderboerderij. De zon schijnt, en het is fijn weer!

Cavia’s aaien is zijn nieuwe favo bezigheid op de kinderboerderij. En even een momentje voor de kleurencombinatie op de muren en verblijven hierbinnen, met het zonnetje door de ramen is het zo fel… je krijgt er gewoon hoofdpijn van.

DINSDAG

Dinsdag gaan we naar het winkelcentrum in Capelle, op Halloween spulletjes jacht. Een heksenmuts vinden we al gauw bij Zeeman.

Tijdens lunchtijd zit elk terrasje vol, en staat er een enorme rij bij de bakker. We scoren croissantjes en pakjes chocomelk bij Appie en eten het buiten op, alleen gaat het precies regenen als we zitten. He bah!

Thuis! Er ging een potje Slime mee naar huis. Al weken vraagt hij er om, en hij is er bijna 2 uur zoet mee geweest. Wat een lol van een potje slime van 0,50 cent.

Mjam!

Eind van de middag is het tijd voor zwemles. Vanuit de kantine kijk je op een scherm mee, mega fijn dat je niet met je kleren en al in het hete zwembad zit te wachten!

WOENSDAG

Woensdagmiddag treat! We delen hem wel samen.

Ik probeer de kapotte laptop toch nog eens op te strarten om wat aan de uitblijvende dear diaries te doen, maar het lukt niet. Ik ga maar wat creatiefs doen dan, ik ga een vilten masker maken voor Nim. Ik heb zoveel creabea spullen liggen, ik heb echt van alles gedaan en gemaakt in het verleden. Op dit soort momenten ben ik daar heel blij mee, want ik kan zo aan de slag! Waar hobby’s al niet handig voor zijn 😉

Knuffeltijd!

En we maken brownie. En daarna is het nog meer knuffeltijd, ik bof maar!

Nim is moe, en ligt te draaien en doen op de bank. Ik ben bezig met het vilten masker. Het word Miguel, van de film Coco.

Stukje brownie.

VRIJDAG

Donderdag werk ik, maar vrijdag heb ik een vrije dag genomen. We gaan samen op pad, naar de bioscoop! We belanden in Cinerama in Rotterdam, bij de film Smallfoot. Het was echt een hele leuke film!

We wachten buiten de bios op een droog plekje op Kay, want die is klaar met werken net nadat wij de bios uit lopen. Wachten is niet Nim’s sterkste kant… hij word mega ongeduldig als papa er binnen 5 minuten nog niet is.

We hebben hongerrr! Want popcorn is geen lunch. We eten een broodje bij La Place.

Eenmaal thuis ga ik verder met het masker, hij is bijna af. Kay en Nim doen wat oefeningen uit een werk/doe boek.

ZATERDAG

Zaterdag starten we onwijs mega lui op in de ochtend. Heerlijk! In de middag willen we shoppen, maar niet met Nim erbij. Die mag bij Opa en Oma komen spelen. Kay slaagt goed in de winkels voor een jas en longsleeves, ik kom naar huis met alleen een legging. We gaan in de avond gezellig uit eten met mijn ouders en broertje met vriendin bij een pannenkoekhuis. Natuurlijk gaat die nieuwe legging gelijk aan. M’n enige foto van zaterdag overigens, soms heb je dat weleens 😉

ZONDAG

Zondag schijnt de zon, maar is het vreselijk koud! Toch maken we een wandeling door het bos, dit keer door het Quackjeswater bos.

Rennen en in papa of mama’s armen springen in de hoop dat je rondgezwierd word. Zijn favo bezigheid!

Hello!

We hebben honger, en we hebben het koud en nood aan warmte. We rijden rond in Ouddorp en komen een lekker plekje tegen met een grote buiten speeltuin. Ijsssskoud natuurlijk, maar wel heel leuk.

Tijd voor thee, pannenkoeken en tosti’s. Ook binnen is een leuke speelruimte. We blijken binnen gelopen te zijn bij  Landal vakantiepark Ouddorp haha. Maar we waren hartstikke welkom om een hapje te komen eten en Nim om te spelen. We zitten hier ruim 2 uur in het zonnetje achter het raam. Perfecte zondag zo!

Eenmaal thuis, moet er nog gauw een boodschap gehaald worden. Sinds kort is de Albert Heijn verbouwt, EN open op zondag. Open winkels op zondag is voor Krimpen een bijzondere nieuwe gebeurtenis, zijn wij mega blij mee en maken er dan ook dankbaar gebruik van.

Dat waren weken 42 en 43, en ben ik weer helemaal bij! Tot gauw!

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest