Dear Diary #42

Na een heerlijk weekend met z’n drietjes, volgde nog een mooie vrije maandag. Had ik twee dagen samen met Nim thuis, want die had herfstvakantie. In het weekend zochten we de Kerstsferen alvast op! Verder gingen Nim en ik beide naar de kapper voor een grote verandering. Kijk mee naar week 42 in (lekker veel) foto’s!

MAANDAG

Het is maandagochtend, tijd om het vakantiehuisje leeg te maken. Nim laat het aan papa en mama over en chillt lekker op de bank.

Papa sjouwt de tassen, Nim fietst rond, en ik sta erbij en kijk ernaar. We kennen allemaal onze taken ūüėČ

Dan is het tijd om het zwembad nog even onveilig te maken. Nim heeft de tijd van zijn leven.

‘Nim, we moeten gaan!’ ‘Neeheee, ik kom niet!’… duss…

Het is toch gelukt hem uit het zwembad te krijgen, we lunchen met tosti’s op de parkplaza en dan rijden we naar Willemstad. Nog heel even genieten van de zon! Hier waren we nog nooit geweest.

Nim is op zijn loopfietsje mee, en na een drankje en borrelhapje wandelen we nog een stuk door Willemstad.

Creepy plekjes, brr.

Dag Willemstad, het was gezellig. Een fijne afsluiting van een vakantieweekendje met z’n drietjes.

Het is nog een half uur naar huis, maar we belanden in een dikke dikke file. Bummer!

DINSDAG

Dinsdag! Er moeten nodig boodschapjes gedaan worden.. ik probeer inspiratie op te doen voor avondeten, maar de concentratie is er niet.

Nadat Opa en Oma even op visite zijn geweest, gaan we naar het winkelcentrum. Het is toch best fris buiten dus de jassen gaan weer aan.

Na de boodschapjes loopt Nim zo de snackbar in en besteld een ‘ijsje wit, alsjeblieft!’. Nou, oke..

Als we naar buiten lopen zie ik pas het gekke zonnetje. Heel apart! Op het nieuws zie ik dat het te maken heeft met de orkaan bij Ierland dat Sahara zand met zich mee heeft genomen, en door de bosbranden in Portugal. Bizar dat wij daar ook gevolgen van zien.

Na het eten (saai pasta, inspiratieloos he?!), kijk ik de eerste aflevering van seizoen twee van Riverdale op Netflix. Spannend!

WOENSDAG

Woensdag starten we lekker rustig op. Nim is helemaal blij met zijn gekregen kinderparapluutje van Lilliputiens, dus we maken samen¬†wat foto’s voor een blogartikel.

Na tosti’s als lunch gaan we naar de speeltuin. Nim vermaakt zich prima, en als er kindjes bijkomen speelt hij daar samen mee. Een meisje kende hem van school, super gezellig.

We lopen daarna weer naar het winkelcentrum, er is een bouwmiddag met plastic bouwstenen en aangezien ik weet dat Nim dat leuk vind mag hij even lekker spelen terwijl ik lekker van een bakje kibbeling snoep.

Het was nogal druk bij de bouwstenen, en er kwam een punt waarop er allemaal halve bouwwerken stonden en geen bouwblokken meer over waren. Nim gaf het op en we zijn lekker een ijsje gaan halen.

Onderweg naar huis. Weer zonder jas vandaag. En toch is het echt al herfst!

Herfstoutfit in herfstkleuren.

Nim neemt een lieveheersbeestje mee naar huis.

Terwijl Nim ‘Het regent gehaktballen 2’ kijkt, ga ik eindelijk aan de slag weer met een diary. Die kon je afgelopen woensdag al zien.

‘Mama mag ik boven spelen?’ Oeiii, alles overhoop en uit de kast en zakken… Maargoed hij heeft zich heerlijk vermaakt terwijl ik foto’s uitzocht voor in de diary van vorige week.

‘S avonds is het tijd voor Netflix, en gezellig sfeerlicht.

DONDERDAG

Donderdag is weer een werkdag. Ik haal geknoopte slingers uit elkaar, en geniet van een stukje chocola tijdens de laatste koffiepauze.

Als we Nim ophalen bij Opa en Oma, komt er een MEGA stapel Wonderlijke Wereld plaatjes mee. Bleek dat Opa en Nim even bij de AH hadden gestaan in de middag na de boodschappen en van meerdere kanten plaatjes kreeg. Bofkont wel hoor! Natuurlijk mag ik het allemaal uitzoeken, dat duurt hem veel te lang haha. Als ik alles heb gehad missen we nog 2 plaatjes. Hoe is het mogelijk met zo een stapel?! Ik zoek meteen ook plaatjes uit voor twee meiden die op Instagram een oproepje deden voor hun missende plaatjes.

VRIJDAG

Vrijdagochtend, 7.15, ik sta te douchen en Nim komt de badkamer in: ‘Mama, de poes heb een kikker!’.
Waarom gebeuren dat soort dingen nou altijd als Kay er niet is?! Bah, ik houd hier zo niet van. Voor ik het weet is de kikker ook weggekropen en ik laat het maar (met flinke zenuwen ervan in mijn buik, hij kan zomaar ineens ergens vandaan komen springen! brrr)

Als Opa Nim heeft opgehaald,¬†en ik ga zitten, springt er binnen no-time iets op en neer. Oh nooo. Ik ben er misselijk van, maar weet hem toch onder een bakje te vangen en schuif de deksel eronder. Buiten gezet en weg was ‘ie. Toch maar even gedaan zelf! En zoals je ziet, het was echt een flink grote kikker. Hoe doet die kat dat toch?!

Eenmaal thuis van werk, weer samen met Nim, kruipen we op de bank. Ik zoek haarplaatjes op Pinterest want ik heb om 19.00 een afspraak bij de kapper. Dit gaat het worden. Qua model dan. Verven doe ik niet.

De lange haren zijn er af! Heerlijk! Het werd zo zwaar, ik zat overal in vast, klitten overal… tijd voor wat nieuws. Achter kort, en voor ietsje langer, met flink wat laagjes.¬†De kapster heeft het ook nog gekruld voor me, onwijs tof. Ik ga het zelf ook eens proberen, want het staat wel echt veel leuker dan mijn eigen stijle haar. O en, hallo wc spiegel foto ;). Ik had nergens anders meer goed genoeg licht voor een foto.

ZATERDAG

Nim wil ook naar de kapper. Dus dat mag! Er gaat weer een stukje vanaf, lekker fris en netjes weer. Hij speelt achteraf nog even in de speelhoek. Hij voelt zich helemaal thuis bij kapper Studio R, daar rijden we graag voor naar Rotterdam Hillegersberg!

Dan is het Intratuin kerstshow tijd! Altijd leuk.

Als we weer thuis zijn ruimen we wat op, Nim speelt wat, en daarna is het tijd voor een filmpje met wat lekkers. De chocololly kreeg hij van Oma, yum!

Chillen!
En ik heb net alle schone was gevouwen.

Bij Intratuin kocht Kay deze tafelbeugel. De bedoeling is dus dat je er leuks aan kan hangen. Maar ik twijfel nog, is het niet te druk?

ZONDAG

Zondagochtend start lekker rustig in pyjama met een broodje aan tafel. Kay draaide vanmorgen voor het dweilen de tafel weer eens een kwartslag, en dat bevalt wel weer dus laten we het zo staan.

De mannen brengen mij naar werk, en gaan dan weer lekker naar huis. Cakejes bakken en versieren! Nim heeft de smaak helemaal te pakken, hij eet er alleen helemaal niks van. Achja, meer voor ons ūüėČ

Zo! Dat was een leuke en volle week, komende week is het weer tijd voor school. Weer even wennen aan vroeg opstaan en op tijd op het schoolplein zijn. Fijne nieuwe week!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest