Dear Diary #41

Wonen we toch opeens alweer een week in een dorpje! De tijd vliegt voorbij. Afgelopen week was er een van werken en rustig aan doen. De lange klusdagen en de grote verhuisdag hebben er flink ingehakt, dus we zijn goed moe. In het weekend hadden we eindelijk weer tijd voor ons drietjes, en genoten we gewoon even van de rust!

MAANDAG

26Maandagochtend hoor ik ‘mama, mama, mama, mama’ wel tig keer vanuit Nim zijn kamertje. Als ik zeg dat ‘ie nog even bij mij in bed mag kruipen komt hij er meteen aan. Knuffelen, geinen, en spelen met houten diertjes. Onze eerste dag samen in het nieuwe huis begint goed.

25In de middag wandelen we voor een boodschap naar het winkelcentrum, Nim zet puppyogen op als hij een bus met zeediertjes ziet bij de Hema… nou, vooruit dan maar. Uiteraard moeten ze meteen benoemd worden op het bankje net buiten de Hema.

24Kleine man op bed, me time! En wat doe ik? He-le-maal niks. Genieten van het binnen schijnende zonnetje vooral!

23Na een lang middagslaapje lopen we nog even naar de speeltuin om de hoek. Kleine dare devil wil vanalles met ‘handjes lossssss mama’.

22In de avond neem ik mijn eerste bad in het nieuwe huis. Oh oh, wat een luxe!

DINSDAG

21We hadden in het oude huis bij gebrek aan ruimte geen eettafel, maar een inklapbare camping tafel waar we krukjes bij schoven om aan tafel te kunnen zitten. Mijn vader maakte voor ons voor het nieuwe huis een tijdelijke en leukere tafel. Nu nog op zoek naar een tof exemplaar, en naar gave stoelen.

20Dinsdag is een werkdag, wederom een eerste keer: Met het ov van huis naar werk. Het verschil? Fietste ik eerst om 9 uur van huis en kwam ik om 9.20 aan op werk, loop ik nu om iets voor 8.30 van huis en kom ik rond 9.00 aan op werk. Ik kan zelfs nog een of twee bussen later pakken (als in uiterlijk 8.45 in een bus), dus eigenlijk valt het enorm mee! Ik ben vaak om 8.00 klaar, aangekleed en is mijn tas gepakt… dus haasten hoef ik alsnog niet in de ochtend 🙂

WOENSDAG

19Baddertijd, ook voor Nim. De kleine man heeft wat driftbuien en krijspartijen de laatste dagen, na een flinke show van een halfuur omdat ‘ie niet in bad wilde, zag hij het volle bad en dook er meteen in…. #threenager

18Terwijl Nim beneden met zijn speelgoed speelt, ga ik boven opruimen. Deze hoek stond vol met dozen en die heb ik naar het extra kamertje verplaatst. Wat een ruimte ineens.

3Oh oh, de nieuwe collectie van Mio&co is zo leuk! Nu we geen hangkledingkast meer hebben voor Nim hang ik af en toe gewoon een leuk item aan de locker kast. Deze mooie blouse, met matchy tas en warme zwarte beanie waren als eerst aan de beurt!

17Ik maak ons bed op, die dankzij Kay ook eindelijk in elkaar staat. Slaapt toch beter dan een matras op de grond.

16En ik zet een tijdelijke oplossing voor onze kleding neer, de kast die we in gedachte hadden als kledingkast paste niet door het trapgat.

15Details. De hoek waar de tv meubel en bank staat is nog erg saai. Er komt een mooier tv meubel, maar nu nog even niet.

14In de middag zijn we bij de notaris. We gaan tekenen om ons huis in Rotterdam over te dragen aan de nieuwe eigenaresse. Geen oppas, dus moest ‘ie mee… ondeugend koppie, ondeugend ventje!

13Ik ga boven weer wat doosjes open maken (de leukere doosjes haha), en kleed het overloop hoekje boven aan met spulletjes van Nim.

12‘S avonds gaat de deurbel! Kregen we op de verhuisdag eerst van de ene buurvrouw een bosje bloemen om ons welkom te heten, stond nu de andere buurvrouw voor de deur met zelfgebakken appeltaart! Onwijs leuk.

ZATERDAG

11Donderdag en vrijdag werken we. Maar zaterdag hebben we eindelijk weekend! We starten onwijs sloom op, en de wollen sokken mochten ook weer de kast uit. Nim heeft in de woonkamer nu alle ruimte om te spelen en benut deze dan ook goed. De houten stapelfiguren van Grimms die we wonnen bij een give away van sama sama shop zijn nog altijd groot favoriet!

10Daarna rijden we naar de intratuin. Overal staan verstopte boerderijdiertjes!

9En… de kerst is in opbouw!

8Hello!

7Plantje 1 hangen we op. Hoe leuk is deze?!

6Plantje 2 zet ik in de lege mand in de slaapkamer.

ZONDAG

5Zondagochtend staan we om 10.00 al in Bungelland voor Nim. Even laten uitrazen, al zijn energie even op laten maken, en gewoon pret maken. Goed geslaagde ochtend!

4Thuis maak ik afbakbroodjes met kaas en een gekookt eitje voor ons. Yum!

3Aan het eind van de middag hebben we (nee, ik…haha) trek in kibbeling, en rijden naar Nesselande om een bakje kibbeling te eten aan het strandje. Heerlijk met een zonnetje erbij.

2Nim speelt met het zand, maar het duurt niet lang voor de gezellige middag omslaat. Hij zit echt in de ’threenager’ fase. Opstandig, driftbuien, heel veel nee’s en een hele sterke eigen wil. Lastig! We gaan weer op huis aan, en doen het de rest van de avond rustig aan.

1Er moet nog een hoop gebeuren in huis… Haakjes ophangen, juiste gordijnen kopen, eetkamertafel stoelen uitzoeken, alle plinten en kozijnen verven. Alles op zijn tijd haha.

En dat was dan de eerste week in ons nieuwe huisje, in een andere woonplaats! Deze week ben ik lekker een paar dagen thuis achter elkaar om nog het een en ander aan te pakken qua opruimen… bovendien word het ook tijd dat we dit dorp eens gaan verkennen 😉

Fijne week!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest