Dear Diary #40 & #41

Een inhaalslag met diaries uit Oktober. De laptop begaf het, waardoor ik geen foto’s kon plaatsen bij de tekst. En zonder foto’s is het natuurlijk geen leuke diary ;). We kochten na wat sparen, eindelijk een nieuwe laptop, dus de diaries pak ik weer op. Het kan zijn dat de foto’s er wat anders uit zien dan je gewend bent, want ik heb een ander bewerk programma. Dat gezegd hebbende, hier komen week 40 en 41!

Met het begin van week 40, begon ook de maand Oktober. Er scheen toch nog regelmatig een warm zonnetje, was dat even heerlijk! We genoten op de bank onder een dekentje van warme broodjes, Kay en Nim gingen samen op pad terwijl ik moest werken, maar ook met z’n drietjes gingen we er zondag op uit.
Week 41 begon zonnig en eindigde met een ziek mannetje. Kijk je mee?

MAANDAG

Maandag 1 Oktober, en brr wat is het koud in de ochtend. Nadat Nim op school zit, zet ik de kachel aan thuis en ga aan de Diary van vorige week werken. De dode bloemen op de achtergrond moet ik nog weggooien haha.

M’n binkie is weer thuis. Hij is snotterig en heeft het ook koud. We duiken op de bank en kletsen over zijn dag op school terwijl we allebei een warm broodje eten.

Kay is thuis, en Nim wil nog graag met de treinbaan samen spelen.

De bloemen zijn weg, en ik houd de gedroogde takjes eucalyptus. De geraspte kaas is alvast voor het avondeten dat bijna klaar is. Kaarsjes gezellig weer aan ook!

Pasta met heel veel groente, en geraspte kaas. Met een beker melk. Wel een van mijn favo’s.

DINSDAG

Bah, bah, bah! Ik haat regen. Dinsdag kom ik helemaal nat thuis nadat ik Nim naar school bracht en nog even boodschappen deed.

Ik haalde wat lekkers voor mezelf. Een praline croissant.

Om 10.00 start de verkoop van kaartjes voor Hanson in Tivoli Vredenburg in Utrecht. En ik klik er heel snel twee aan en ben blij met een fijn plekje. Op een balkon, met niemand voor ons, precies op de hoek, en in het midden van de zaal. Ik kan maar slecht tegen drukte om me heen en ingebouwd staan/zitten.
En wat een geluk, na de 25 jarig jubileum tour vorig jaar, komen ze nu dus weer naar Nederland. Dit maal inclusief een groot orkest, en gaan ze oude nummers in een nieuw jasje steken. Zo gaaf! Ik kan niet wachten :), maar het is pas in Februari.

Ik doe vooral de was, maak vast een pan met soep, en tussendoor dit…hangen op de bank.

Nim is weer thuis! Met een traktatiezakje. Naast koek, snoep en rozijnen zit er ook een ballon en twee kleine speeltjes in. Way too much als je het mij vraagt, en Nim is enkel blij met zijn ballon haha.

In de middag is het dan eindelijk tijd voor de allereerste zwemles! Het was even moeilijk, er waren wat sippe gezichtjes, maar eenmaal in het water luisterde hij heel goed naar de zwemjuf, en waren we apentrots op wat we zagen op het scherm in de kantine. Hij houd er niet van in het water te springen, maar deed het toch! Elke keer! Na afloop lekker thuis op de bank met de iPad, en toch ook wel trots op zichzelf. Alles was leuk zei hij, behalve het springen en water in zijn ogen en oren.

In de ochtend maakte ik de groentesoep al, omdat ik in de middag na zwemles geen tijd meer zou hebben om op tijd avondeten klaar te hebben. We warmen broodjes op, hebben heksenkruidenboter (Yum!), en lekker een groentesoepje. Prima eten na zo een middag!

WOENSDAG

We bestelden voor Nim een klein cadeautje, omdat hij het zo goed deed op zijn eerste zwemles. De pakketjesbezorger is net optijd voordat ik Nim weer van school moet gaan halen. Ik pak het gelijk in.

Nadat ik de kleding wasmanden leeg heb gewassen, ga ik Nim weer halen. Thuis krijgt hij meteen zijn cadeautje, en blij dat hij is! Het is een Playmobil Neanderthaler met sabeltand tijger.

Terwijl het eten op staat, kijk ik op Netflix afleveringen van het tweede seizoen van A Typical. Een hele leuke, grappige serie.

DONDERDAG

Donderdag word een drukke dag op werk, de kerstspullen zijn binnen en moeten uiteraard op zijn best gepresenteerd worden. Styling is mijn werk, dus ik heb een boel te doen. Voordat ik naar werk ga, heb ik nog 20 minuutjes voordat ik de deur uit moet omdat Kay Nim naar werk brengt. Ik chill nog even op de bank, en maak een koffie voor mezelf.

Slaap lekker, knappie!

VRIJDAG

Goedemorgen vrijdag! Ik heb al gedoucht als de kleine man uit zijn bedje komt. Dat komt ook bijna nooit voor.

Ik breng hem naar school en race dan gauw door naar werk. Maar kijk dan, hier moest ik even voor stoppen. Opkomende zon, zonnestralen die door de mistige dauw boven het gras door schijnen. Pretty <3

In de middag ben ik weer thuis, en maken Nim en ik vast voorbereidingen voor Halloween. Niet dat we er perse wat aan doen, maar hij vind het hele thema fantastisch. Dus ik haalde wat kleine decoratie in huis!

ZATERDAG

Ook zaterdag moet ik werken. Stiekem baal ik wel, want de mannen gaan naar het Oertijdmuseum in Boxtel. Het is prachtig weer, en ze zijn lekker buiten. In mijn pauze krijg ik natuurlijk weer wat foto’s.

Nog een foto voor het grote skelet.

Daarna gaan ze een kijkje nemen bij Het Gouden Woud in Liempte, dat ligt er vlakbij. Een leuk opgezette natuurlijke speeltuin wat van alles te doen is. Nim is dol op spelen in zand, en laat dat hier nou heel veel aanwezig zijn.

Ook kan er lekker buiten worden gespeelt. En wauw, zelfs nog in een hemdje! Dat wil je nu echt niet haha.

ZONDAG

Zondag staat een middag op geitenboerderij Geertjes Hoeve in Haarzuilens op de planning. Het is Boerenfeest weekend en er is van alles te doen op de boerderij. We komen iets na half 12 aan, en Nim duikt meteen de hooischuur in waar een speelschuur van gemaakt is. Superleuk!

Natuurlijk gaan we ook bij de geiten kijken. En hun bekijken ons ook. Blijven leuke beestjes!

Het varken word graag geborsteld met wc borstels. Hilarisch, maar hij genoot er nog van ook.

 

WEEK #41

MAANDAG

Maandag 8 Oktober, Nim is naar school en ik heb heb thuis weer druk met de wasmanden. Als lunch neem ik een afbakbroodje met sla, geitenkaas en kaasdipper met dille die we zondag bij de geitenboerderij mee namen.

Alle plantjes krijgen weer water, en ik haal dode bladeren weg zodat ze er weer fris groen uitzien allemaal.

Daar is ‘ie weer! Na school zorgen we ervoor dat alle vuilnis weer weg is. Nim helpt daar heel erg goed mee altijd!

DINSDAG

Dinsdag was een werkdag. ‘S avonds is er een prachtige lucht!

WOENSDAG

Woensdag heb ik eigenlijk onwijs veel zin om de deur uit te gaan alleen, even ontbijten ergens, shoppen, wandelen. Maar ik kan me er niet toe zetten om echt te gaan. Ik ga een klusje doen wat al even op me ligt te wachten: Gaatjes maken in Nim zijn broeken, in vier stuks! Zo zonde, maar hij wil nog altijd het liefst zachte broekjes aan en geen jeans.

Ik haal Nim op van school, en neem hem als verassing mee naar de grote speeltuin. De zon schijnt namelijk, en het is echt heel lekker buiten. Daar moeten we gebruik van maken! Als we arriveren jump Nim meteen op het zadel van de bakfiets, ‘Fotooooooo mama!!!’.

De kabelbaan is groot favoriet de laatste maanden.

Eenmaal thuis speelt hij heerlijk verder in de zon in de tuin!

Ik pak er een paar tuinkussens bij, en wat lekkers, en geniet ook nog even van dat zonnetje.

Wie had dat gedacht, in Oktober gewoon meer dan 20 graden!

Ik bak nog een bananenbrood, dit keer met amandelmeel. Ook lekker, maar toch vind ik het minder lekker qua structuur dan als ik bloem gebruik.

VRIJDAG

Vrijdag werken Kay en ik allebei tot de middag. Een luxe dat hij ook vroeg klaar is, want zo hebben we ineens een fijne vrijdagmiddag met z’n drietjes thuis. Doordat ik om de week een weekenddag werk, is de tijd met z’n drietjes best weinig.

ZATERDAG

Zaterdagochtend, heel erg vroeg, staat Kay al alleen in het bos. Hij wil de zonsopgang eens proberen te fotograferen. Wat mooie plaatjes oplevert!

Zaterdagmiddag staat er een feestje van ons nichtje op de agenda. Maar, Nim word ziekig wakker. Oh oh, hij keek al weken uit naar dit feestje! Zelf een cadeau uitgekozen, en ingepakt, en een tekening gemaakt.

We zijn toch naar de verjaardag gegaan, maar hij plakte aan mama vast. Viel half in slaap, en had heel erg buikpijn. Na de kaarsjes uitblazen en een stukje taart zijn we na ruim een uurtje op visite te zijn geweest, toch weer op huis aan gegaan. Tot grote teleurstelling van Nim :(.
Ik moet heel, heel dichtbij blijven, en met hem onder een dekentje. En dan te bedenken dat het dus buiten zo een 26 graden was! Zonde van de dag, maar ach, niks aan te doen. Hij valt al gauw in slaap, en wij houden het rustig.

Zondags zijn we bij mijn ouders een groot deel van de dag, en is Nim alweer wat opgeknapt gelukkig. Maar ik maak 0 foto’s. Gebeurd ook wel eens ;).

Dat waren week 40 en 41, de eerste twee weken van Oktober! Week 42 en 43 volgen gauw. 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest