Dear Diary #4 & #5

Deze week een terugblik op de afgelopen twee weken. Ik had niet erg veel foto’s, want er werd vooral in huis geklust en gewerkt. We namen de keuken onder handen, eindelijk! Ook lag er wat sneeuw, dat vond Nim fantastisch natuurlijk. Ook werd er een eerste zwemcertificaat behaald door Nim, een hele mijlpaal voor hem. Kijk je mee naar meer momenten in foto’s van de afgelopen twee weken?

WEEK #4

MAANDAG

Maandag rond 6.00 in de ochtend zou de bloedmaan te zien zijn tijdens de maansverduistering. Ik zie het nog net! Toch een mooi en speciaal iets hoor!

Als ik weer terug ben van Nim naar school brengen, heb ik het zo zo koud! Kachel aan, sjaal om, onder een dekentje, warme koffie erbij… even opwarmen hoor!
Ik blijf hier ook zitten de hele ochtend, want ik heb in de wildwaterbaan in het zwembad een flinke klap gehad met mijn onderrug tegen de muur. Het is dik, blauw, en doet pijn met staan en lopen… en helaas ook met zitten. Vet onhandig.

Zondagavond miste ik de aflevering van Heel Holland Bakt omdat we in de auto zaten naar huis vanaf het weekendje Centerparcs. Ik kijk hem dus nu terug!

Ontbijt tijd.

Na school moeten we naar logopedie. Nim houd zijn Orry knuffel stevig vast want hij wilde hem dolgraag aan de logopedie ‘juf’ laten zien.

Als we weer thuis zijn hebben we het beide koud. We duiken ons bed op, want daar staat een gezellig zonnetje. Mijn rug doet behoorlijk pijn, dus ik wil vooral liggen en even niks. Nim is een heel entertainment team in zijn eentje, dus die vermaakt me haha.

DINSDAG

Dinsdag voorspellen ze een pak sneeuw. Ik doe alles met Nim op de fiets, je snapt… met sneeuw is dat niet te doen, en ik vind het te gevaarlijk. Kay regelt dat hij thuis kan werken, en brengt Nim naar school. Heb ik mooi de tijd voor mezelf in de ochtend. Van mijn manager op werk kreeg ik een cadeautje van Lush als bedankje voor de inzet in de drukke november/decembermaand. Die probeer ik dus lekker uit.

Ondertussen legt de sneeuw buiten een wit laagje over alles heen.

Kay haalt Nim ook weer van school, en hij is mega blij… sneeeuwballen gooien papa mama!!

Hij gaat meteen door naar de tuin, en bekogelt de ramen met sneeuwballen.

Na een drie kwartier in de sneeuw moeten we richting zwemles. Voor na de zwemles heb ik altijd een bakje met appelstukjes mee. Zwemmen maakt hongerig.

WOENSDAG

Woensdagochtend ligt er nog steeds een flinke laag sneeuw.

Nim komt ziekig uit bed, hij heeft keelpijn en buikpijn en wil echt echt echt niet naar school. Ik geloof hem, als hij zo stellig is dat hij niet naar school kan zal er inderdaad iets zijn. Hij mag rustig opstarten nadat hij nog tot zeker 8.00 heeft geslapen. In de middag lijkt het goed te gaan, we wandelen door de sneeuw om een boodschapje te halen. Met een lege kast en koelkast kun je niks koken. Op de terugweg heeft de kleine man plezier voor 10 met mij bekogelen met sneeuwballen.

Ik houd niet van kou, nattigheid en sneeuw. Maar met zo een vrolijk ventje bij je is het toch stiekem wel leuk.

Opwarmen met koffie en een stroopwafel en een dikke warme thuistrui.

De kleine man crasht volledig zodra we thuis zijn. Ging toch niet zo goed als ik dacht. Ik lig met pijn in de rug op de bank, en Nim valt met koorts bovenop me in slaap. Niet prettig liggen, maargoed.

Als papa thuis is, neemt hij Nim over en gaat ook liggen. Ook niet helemaal fit. Ze slapen beide nog een uurtje zo. De aroma diffuser staat aan met eucalyptusolie er in. Hopelijk helpt het wat.

ZONDAG

Van woensdag gaan we verder naar zondag. Alle tussenliggende dagen heb ik gewerkt, en had ’s avonds zoveel last van mijn gestoten onderrug dat ik op de bank crash na werk. Zondag gaan we verder met het slopen van de keukenkastjes. Vrijdagmiddag waren we al begonnen met alle keukenspullen uitzoeken en nieuwe plekken te geven, dus nu door met de kastjes weghalen. Hoe minder plek om spullen te bewaren, hoe minder de daadwerkelijk bewaard ;).
En ja, die prachtige oranje kleur kwam achter een kastje vandaan haha.

WEEK #5

MAANDAG

Maandag heeft Nim een studiedag van school. FIJN!!! Lekker uitslapen, knuffelen en lang in pyjama.

Natuurlijk komt al het speelgoed de kasten uit, en ligt de vloer bezaaid. Maar hij vermaakt zich uitstekend en geniet van een dagje thuis zijn. Ik had eigenlijk plannen om samen wat te gaan doen, maar het regende de hele ochtend en begin middag, en Nim wilde het liefst thuis blijven. Echt een huismusje.

Ik pak mijn Bullet Journal er weer bij om de maand Februari te tekenen. Nim tekent lekker mee. Super gezellig vind ik dit soort momenten.

Tijd voor logopedie! Hij vind het gelukkig erg leuk om naar toe te gaan. We gaan vooral voor taalontwikkeling, meer woorden leren en begrijpen. Het gaat heel goed.

DINSDAG

Dinsdag begint onze dag zo. Echt prachtig. Een bevroren grond, en een zonsopkomst. Ik moest gewoon stoppen voor een foto.

Woohoo! Na de zwemles in de middag krijgt Nim zijn eerste certificaat, watervrij. Hij is supertrots, en ik ook! Na ruim drie maanden zwemles zijn we al zoveel verder met de waterangst overwinnen. Hij springt nu met gemak het water in zonder zwemvestje aan. Dit is het eerste certificaat van de vier voordat hij voor diploma A mag gaan.

WOENSDAG

Woensdagochtend komt mijn moeder me ophalen zodra Nim op school zit. We gaan even shoppen bij Ikea.

Broodje hotdog met mayo, ketchup en mosterd om half 12. Ken best.

Status van de keuken. Kastjes weg, tegels weg, wit laagje eroverheen. Het word niet perfect, en dit is niet onze ‘droomkeuken’… maar een tijdelijke oplossing. Als alle muren wit zijn, er een plank hangt, een plaat achter het gasfornuis hangt, en het keukenblad een nieuwe coatinglaag heeft gekregen, (en misschien nog wat andere kleine dingen) dan is het voorlopig goed zo. De uitstraling is al heel anders, doordat de bovenkastjes weg zijn… en dat is al heel fijn.

Hi!

Nim kijkt naar het youtube kanaal Bon Appetit. Claire probeert hier oreo cookies na te maken. Onder het genot van een oreo koekje zit Nim ge√Įnteresseerd te kijken. Overigens echt hele leuke afleveringen in de ‘Gourmet Makes’ serie!

De boodschapjes worden thuis bezorgt. Soms doen we dat gewoon! Ik ruim het meteen op allemaal.

VRIJDAG 

Donderdag is weer een werkdag. Vrijdagochtend is het weer heel koud buiten. Nim wil graag een dekentje in de bakfiets. Voor zo’n bekkie doe je toch alles?!

Vrijdagmiddag ben ik weer thuis voor Nim na een paar uur werk. Ik heb het koud, en ben moe. Tijd voor iets warm. Nim speelt en kijkt ipad tegelijk.

Ik kocht kruiden potjes, en haalde een mandje weg van Nim zijn kamer waar ze precies in passen. Dit zal netter staan, en beter passen in een keukenkastje. Je moet toch wat beter nadenken hoe je alles weg moet ruimen als je minder ruimte hebt. Ik maak met washi tape etiketjes voor op de doppen terwijl de potjes in de vaatwasser zitten.

Kay heeft een afscheidsborrel op werk. Nim en ik zijn dus samen met het avond eten. Hij heeft nog macaroni wat opa en oma meegaven donderdag… en ik maak een mini lasagne voor mezelf.

Kijk hoe netjes! Alle potjes gevuld en in het mandje. Neemt minder ruimte in beslag dat al die verschillende potjes en zakjes.

Nim wil niet naar bed, hij mist zijn papa, en kan niet slapen als hij niet thuis is. Hij mag opblijven van me… echter valt hij om kwart voor 8 al in slaap bovenop me op de bank. Ik verroer me niet en kijk naar de eerste liveshow van The Voice.

Zo liggen we tot half 11. Dan leg ik hem in bed bij me en ga zelf ook slapen.

ZATERDAG

Zaterdag ziet Nim een doos liggen. ‘Mama ik wil even een robot zijn, wil je me helpen met de doos?’.

Op opa’s school is het open dag vandaag. Nim hoeft nog lang niet naar het voortgezet onderwijs, maar bij Opa in het techniek lokaal kijken is mega interessant en leuk elk jaar! Opa en de leerlingen maken zoveel leuks!

We lunchen bij La Place voordat we weer naar huis gaan.

Nog even gauw langs de bouwmarkt voor spullen voor de nieuwe afzuigkap die Kay gaat ophangen.

Hij hangt! Ik maak meteen een soepje! De kap moet er nog op, alleen is het plafond te laag voor de kap. Er moet dus nog een stukje af… heel irritant.

ZONDAG

Toen was het alweer zondag. Kay hangt de nieuwe spiegel op die ik dinsdag kocht bij Ikea. Het licht weerkaatst er in waardoor de hoek wat lichter word, maar ook ruimer oogt.

In de middag stappen we in de auto naar Amsterdam. We gaan naar de verjaardag van een nichtje. Onderweg schijnt het zonnetje heerlijk de auto in. Dat had ik gemist!

Rond half 6 staan we in de lift in de parkeergarage. Gauw maar huis om te eten en Nim naar bed te doen, want die moet weer vroeg op school zijn maandag!

Fijne nieuwe week!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest