Dear Diary #4

Wat ging afgelopen week snel voorbij! De zon scheen een paar dagen heerlijk, we bezochten sinds tijden weer de speeltuin, ik kookte, de muren in Nim zijn kamertje werden gestuct, ik fotografeerde, en natuurlijk maakte ik lekkere ontbijtjes en snoepte ik hier en daar ook nog wat lekkers!

MAANDAG
30Goodmorning maandag! Twee afbakbroodjes en koffie met een heleboel melk is goed begin van de dag.

29Het zonnetje weerkaatst via de ramen van de achterburen bij ons naar binnen, via het gekleurde glas in lood. Dat laat een mooie gloed achter in deze hoek.

28Nim weigert te gaan slapen voor zijn middag dut, dus gaan we een croissantje kopen en een stukje wandelen.

27We eindigen in de speeltuin in het park. Nim leeft zich echt helemaal uit, het was door al het ziek zijn en slechte weer al een tijdje geleden dat we in de speeltuin waren geweest.

26Het laatste beetje zon van de dag schijnt door de kanten gordijnen in de slaapkamer, en laat een mooie schaduw achter op de kast.

25We smikkelen nog wat lekkers, komkommer met hummus om in te dippen. Nim vind het maar ‘bah’, maar wil toch steeds proeven.

24‘S avonds haal ik dan echt alles leeg in Nim zijn kamertje. Want morgenochtend 7.30 zal er een stucadoor voor de deur staan.

DINSDAG
23De stucadoor is dinsdag druk bezig geweest met de muren, en wat een mega verschil zie ik al. Wauw!

22Het is mijn vrije dag zonder Nim. Ik benutte mijn tijd door weer aan de slag te gaan met foto’s voor de blog, deze week heb ik dus weer wat leuks om te laten zien!

20Een tussendoortje, ver geperste sinaasappelsap en een klein stukje (niet zo lekkere) chocola.

19Einde van de middag ga ik alle spullen weer terug zetten in Nim zijn kamer.

18Voordat we samen Nim van de opvang gaan halen, haal ik ons avondeten: een patatje en snack van de snackbar. Zo lekker af en toe!

17En ’s avonds staat alles weer in het kamertje. Maar dan nu het bed en de commode omgedraaid. Heerlijk om daarmee bezig te zijn! De muren moeten nog wel drogen, geverfd en behangen worden… maar tegen een rommeltje kan ik niet aankijken, dus dan maar leuk neerzetten 😉

16Samen met Nim lig in op zijn bedje. Hij keek een filmpje op de IPad terwijl ik zijn kamertje aan het klaarmaken was en daarna ben ik bij hem gaan liggen. Hij vind de gladde muren en de nieuwe indeling hartstikke mooi geworden en zegt elke keer ‘Ohh, mooi mama mooi’ en aait dan de muur en wijst naar de meubeltjes.

WOENSDAG
15Woensdag bouwen we de hele ochtend met de Duplo blokjes en trein.

14Ik vouw alle schone was (die er al even lag, oeps!) weg van mijn bureau, en zie dan pas weer hoe leuk die eigenlijk is.

13De muren zijn nog niet droog, maar toch staat alles alweer op zijn plek. Ik vind het nu al leuk!

12En zoals altijd, lunch ik zodra Nim op bed ligt. Dit keer deed ik iets meer moeite, afbakbroodjes met kaas en een gekookt eitje. Mmm!

11Aan het eind van de middag begin ik vast aan het avondeten. Een voornemen voor dit jaar: Vaker zelf koken in plaats van Kay laten koken als hij uit werk komt.

LP1‘S avonds komt er een artikel online over een van mijn nieuwe favoriete merkjes: Little & Pure. Met de af en toe flink koude en gure winter dagen hunker ik echt naar warmte in bed, en dus ook voor Nim. Little & Pure heeft de mooiste en warmste wollen dekens en andere producten van wol voor de kinderkamer! Zeker de moeite waard om te bekijken.

DONDERDAG
3Goedemorgen donderdag. Het is een werkdag, en meestal hebben we ’s ochtends dan haast en tijd te kort. Deze ochtend was Nim wel erg vroeg wakker en waren de mannen uiteindelijk half 8 al de deur uit! Normaal komen Nim en ik dan pas uit bed ;). Ik had dus een rustige opstart en at op het gemak een ontbijtje.

VRIJDAG
10Vrijdagochtend ontbijt ik met leftover taart van Lof der Zoetheid op het werk. De avond ervoor was een afscheidsborrel maar ik kon niet omdat Kay niet thuis was.

9‘S avonds pikt Kay Nim op van de opvang en kwamen ze mij ophalen van werk. Mega leuk! We besluiten nog even de H&M Home in te duiken voor nieuwe kussenhoesjes voor op onze (al niet meer zo nieuwe) bank. De kleine man vind het prima en wacht met een appeltje tot wij hebben besloten wat we meenemen.

ZATERDAG
8
#ootd. Blauw is altijd goed voor peuterjongentjes. De jeans is van NextDirect, de trui van Hello Apparel en de sjaal van Mingo Kids. Het zwarte shirtje met ‘boys will be boys’ won ik via Instagram en is een eenmalige uitgave geweest, ik mocht hem zelf ontwerpen namelijk 🙂

7We hebben het meteen druk zaterdagochtend. Eerst gaan we langs de open dag op de school waar mijn vader werkt, even neuzen om te zien wat hij daar doet en maakt. Daarna speuren we de Kwantum en Karwei af naar muur voorstrijk voor de net gestukte muren en naar zeil voor in de gang.

6Bij Kwantum kom ik een leuke verflijn tegen met muurverf, lak en krijtverf in de mooiste kleurtjes!

4Eenmaal thuis belanden we in de herrie, het huis naast ons is verkocht en de nieuwe buurvrouw is met wat andere mensen flink aan het slopen. Ze heeft wel netjes laten weten dat ze dat zou doen, maar toch is het met een klein kindje niet leuk. Na krap drie kwartier werd Nim dan ook mega boos wakker, ai! We besluiten maar met zijn drietjes boodschappen te gaan doen, weg van de herrie!

5Als we thuiskomen is de boel rustig, en zie ik pas het leuke varkentjesmasker staan wat Nim vrijdag bij de opvang gemaakt heeft. Zo leuk al die knutsels die mee naar huis komen. De grote bos tulpen kreeg ik van mijn moeder. Roze, precies wat ik mooi vind 🙂

IMG_20160130_210156Na het douchen ’s avonds is Nim moe. Zo moe, dat hij gewoon op zijn aankleedkussen gaat liggen en de natte hydrofieldoek als een dekentje over zich heen trekt. De lieverd! De foto maakte ik met mijn Nikon, te leuk moment om niet perfect vast te leggen.

ZONDAG
1Kay gaat zondagochtend al vroeg aan de slag met de voorstrijk op de muur smeren op de gestucte muur in Nim zijn kamer. Ik houd Nim bezig want die vind klussen maar al te interessant. In de middag moet ik werken en als ik thuiskom is de muur al droog en heeft Kay de spullen in zijn kamer naar de andere kant geschoven, klaar om de andere muur van voorstrijk verf te voorzien! Op deze muur die je ziet komt een behangetje! En die lelijke rand moet ik nog poetsen, dat komt nog van het stucen. Gelukkig zo verholpen 🙂

2En ’s avonds pak ik een lief klein mooi ingepakt cadeautje uit van een collega. Na een paar maanden hard werken tijdens de drukke periode zat het er voor haar op bij ons helaas. Maar hoe lief is dit?!

 

 

Fijne week!

Volg de-ontdekkers nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook om niks meer te missen! Papa Kay is ook te volgen op Instagram.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest