Dear Diary #39

Als eerst, bedankt voor de leuke berichtjes op mijn diary vorige week! Het is leuk om te zien wie mijn blog leest, en dat er inspiratie gehaald word uit mijn foto’s. So keep them coming ;). Afgelopen week was weer een vrij rustige, we speelden weer veel binnen, en in het weekend was het tijd voor de eerste (proef) zwemles voor Nim. We bezochten wederom een favoriete winkel, en sloten de week af in de zon op het terras. Kijk mee!

MAANDAG

Maandagochtend begint regenachtig, maar vlak voordat we naar school fietsen komt er een dubbele regenboog tevoorschijn en heeft de lucht een oranje/roze kleur. Mooi!!

Ik heb van de rest van de dag geen foto’s, maar volgens mij heb ik helemaal niks anders gedaan dan bankhangen en series kijken op Videoland. ‘Nieuwe Buren’ was erg leuk, ik heb alle drie de seizoenen in ongeveer 1,5 week gezien haha.

DINSDAG

Dinsdag pak ik weer wat huishoudelijke taken op, en als Nim weer thuis is van school bouwen we de woonkamer om tot Playmobil dierentuin. Ik help de verblijven goed in elkaar zetten en hij zet echt ALLES neer wat hij heeft, flesjes, emmertjes, bezems, een kassa, echt alles. En nog perfect op de plaatsen ook. Heerlijk om te zien hoe hij daar enorm zoet mee kan zijn. Hij bouwt daarna langzaam uit met ander speelgoed, en ligt er dan zo bij te spelen <3.

Papa is weer thuis en de mannen werken aan hun verslaving: tv kijken.

WOENSDAG

Woensdag maakt ik weer eens een lekker ontbijtje klaar voor mezelf. Ik heb deze extreme cacao granola van Eat Natural voor het eerst, en hij is heerlijk! De Linda Meiden lees ik er bij met een muziekje op de achtergrond.

Dan ga ik naar boven, en knip vast wat banen behang op maat. Het is het behang wat ik vorige week kocht! Ik dacht dat ik het later op de dag op de muur zou gaan plakken, maar dat werd ‘m niet… As we speak liggen de banen nog zo in de tas te wachten tot ze op de muur geplakt worden…

Nim is weer thuis van school, ik heb best wel hoofdpijn en besluit dat we gewoon even een stuk moeten wandelen en lekker een zakje kibbeling moeten gaan halen. Nim gaat op de fiets, maar luistert maar slecht en werkt zich steeds in onhandige situaties. Het valt niet mee, een beginnend fietsend kind ;). De hoofdpijn is dus ook niet bepaald weg gegaan.

Eenmaal thuis maak ik nog een koffie, en ga buiten op de tuinbank zitten, in de zon. Niks meer aan doen!

Ik ben al gauw weer binnen, want Nim blijft maar roepen. Hij zit te spelen en er lukt van alles niet. Na een paar keer terug te zijn gaan zitten buiten, gaat het de laatste keer mis en valt m’n glas koffie om, over mij en de tuinkussen heen. Meh!

VRIJDAG

Donderdag is een werkdag, en maak ik geen foto’s. Vrijdag ben ik om 15.00 thuis, en zijn zowel Nim als ik behoorlijk moe. Hij kakt een beetje in, en ik heb het koud. Dus we gaan lekker boven in de zon op bed liggen. Nim pakt z’n gitaartje erbij en speelt iets na uit de film Coco, z’n grote favoriet op het moment. En te zien op Netflix!

ZATERDAG

Zaterdag gaan we voor Nim kijken bij de sportschool voor zwemles, en mag hij een kwartiertje proefzwemmen samen met een groep kindjes die ook komen kijken op de open dag. We gaan er weg met een gloednieuw zwemvest, en een inschrijving voor zwemlessen voor de A en B diploma. Aanstaande dinsdag mag hij al meteen komen voor zijn eerste echte zwemles. Na een jaar fulltime naar school, en daar een beetje gewend aan te zijn, durfden we het aan om nu ook voor zwemles te gaan! Wellicht wat later dan de gemiddelde kleuter, maar dit voelde voor ons veel prettiger met Nim.

Na nog een rondje op het winkelcentrum, zitten we de rest van de dag thuis, en nemen we alle drie tijd voor onszelf. Ik lees, Nim speelt, en Kay doet ook zijn ding. Heerlijk zulke middagen.

ZONDAG

Zondagmiddag zijn we alweer in de Intratuin te vinden. Er zouden reuze slakken, slangen en enge spinnen te bewonderen zijn voor de kids. Helaas was het veel te klein opgezet, veel te druk met volwassenen die kinderen niet erbij lieten, en nogal teleurstellend dus. Gelukkig heeft Nim er geen last van en gaat uit zijn dak bij de al half opgezette kerstsferen.

Helemaal hyper staat ‘ie overal te kijken en alles op te noemen wat hij ziet.

Daarna rijden we naar Tante Toos in Capelle, wat voorheen Bungel’s Pannenkoekhuis was. Helaas is het pannenkoekhuis verkocht, omdat de buren rondom blijkbaar last hadden van de speeltuin die eraan vast zit… De oude eigenaar heeft het na een hoop gedoe over die speeltuin uiteindelijk verkocht dus. We waren bang dat er dus ook niet meer gespeelt kon worden op dit lekkere plekje, maar dat kon nog wel?! Mega verbaasd ook, maar we zoeken een zonnig plekje op het terras uit, en Nim leeft zich uit op de trampoline. Een fijn uurtje in de zon. Gegeten hebben we er nog niet, dus ik heb nog niet echt een oordeel over het nieuwe restaurant.

Time to go home!

De buit vanuit de Intratuin! Witte pompoentjes en chocola.

Popcorn en film tijd! Wie heeft er ook altijd moeite met de vraag, ‘nemen we zoet of zout?’. Ik heb dus liever zoet, en de mannen eten alleen zout. Op insta kreeg ik berichtjes over dat je ook zoet/zout samen hebt, die lust ik dus wel… maar Kay en Nim eten echt alleen zout. En ik vind alleen zout, iets te zout. Snap je ‘m nog?! 😉 Nouja, dit was dus zout en ik heb er 2 handjes van op.

Nim is mega druk eind van de middag, en Kay gaat met hem ‘mediteren’. Kay zegt ‘Hhhmmmmmm’, en Nim verstaat ‘Ham’. Ze maken er al gauw een spelletje van en al het favoriete eten komt voorbij: Kaasssss, kipfileeeeeet, koekjessssss, pizzzzzzaaa, raket ijsjessss. Grapjassen hoor.

Als afsluiter van de week, eten we gezellig aan tafel met de kaarsjes aan zelf belegde pizza met bloemkoolbodem. Lekker!!

Fijne nieuwe week! En mocht je het leuk vinden, laat een berichtje achter… ik vind het heel leuk om te lezen en zal ze ook beantwoorden eind van de week 🙂 (de berichtjes van vorige week zijn inmiddels ook beantwoord!)

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest