Dear Diary #38 #39 #40

Daar was weer even een kleine stilte. De reden? We hebben 2,5 week keihard geklust in ons nieuwe huisje, en moesten ook nog inpakken om te kunnen verhuizen natuurlijk. Wie ons op Instagram volgt heeft het hele proces wel kunnen zien, het zat niet echt mee met klussen dus het werd soms laat, erg laat voordat we in bed lagen. Nu ik dit typ, zondagmiddag, is het onze eerste dag in het nieuwe huis. Tijd om de afgelopen 3 weken op te sommen in foto’s!

WEEK #38

MAANDAG

38_19Nim ontdekt de gekste dingen af en toe. Sokken op de ventilator gooien bijvoorbeeld, daar gaan ze van vliegen :’)

38_18Maandagavond rijden we nog even naar Karwei. Het vloerkleed wat ik heel graag wilde, was eindelijk op voorraad! Vergrijsd roze <3

WOENSDAG

38_17Dinsdag is een werkdag, en als ik woensdagochtend wakker word voel ik me helemaal niet fit. Keelpijn, oorpijn, en veel gesnotter. Ohnee! Ik haal Nim met de IPad over om nog even bij mama in bed te komen liggen zodat ik wat kan slapen nog.

38_16Als Nim op bed ligt pak ik ook mijn rust. Een kopje koffie met lekker veel melkschuim… echt koffie kun je het niet nomen haha. Daarna dut ik lekker mee met Nim, nog even rusten voor alle drukte en hectiek begint.

38_15Ook Nim is blij met het kleed. Dat speelt een stuk fijner!

38_14Woensdagavond rijden we nog even gauw naar Ikea voor wat nodige spulletjes voor het nieuwe huis. Ikea is net een speelparadijs voor Nim… alles word getest.

DONDERDAG

38_13yes, yes, yes… waar we al een paar maanden op wachten was donderdag dan eindelijk zover! De sleuteloverdracht van ons nieuwe huis! Na het tekenen bij de notaris krijgen we de sleutels bij de Makelaar, en is daar het moment om helemaal alleen binnen te stappen in ons nieuwe plekje.

38_12Het is prachtig mooi weer, dus de tuindeuren gaan open en ik ontdek meteen twee tuinvlinders op een rotte peer in de perenboom. Gezellig!

38_11Een van de dingen waar we voor vielen bij dit huisje, dit gave raam!

38_10Na een lange dag en een vol hoofd rijden we terug naar Rotterdam… met tegenzin haha.

VRIJDAG

38_8Vrijdag is dan de eerste echte klusdag. We slopen een hele hoop, en er word een hele hoop gepoetst.

38_9We halen Nim ’s avonds op bij de opvang en krijgen dit mee. Wat onwijs lief!!

ZATERDAG

38_7Weer een klusdag, behang krabben… 4 lagen behang, direct op gipsplaten behangen. Niet leuk, helemaal niet leuk!

38_6En weer naar huis, telkens met mooie zonsondergangen.

ZONDAG

38_5Een koffie in de deuropening van het nieuwe huissie. Prima!

38_4Nim helpt een handje mee. Dat behang… het is niet grappig meer.

38_3Uiteindelijk zijn we er drie dagen mee bezig geweest, gelukkig zat het rottige behang maar in 1 kamertje!

38_2Uitzicht vanaf het dak.

38_1Het zijn lange dagen, zeker omdat er wat klussen tegenzitten en er meer uit moet dan verwacht. De kleine man dragen we al slapend naar binnen en kan zo zijn bedje in.

WEEK #39

MAANDAG

30Maandagochtend zijn we al vroeg op, Kay heeft een weekje vrij dus elk uurtje moet goed benut worden. Terwijl Nim op een stapel kussens een filmpje kijkt, ruim ik alvast de keuken in. Die hebben we al deels verhuisd namelijk! Ondanks dat het niet onze smaak keuken is, is hij voor nu prima en reuze gezellig met mijn eigen spulletjes erbij.

29In de middag ga ik met Nim wandelen, en komen we uit in een leuk speeltuintje.

28Was ik even bang dat ik de special editions van Tony niet meer makkelijk kon kopen, blijkt er een Wereld Winkel in Krimpen te zitten die ze gewoon verkoopt. Ik haalde de Melk/Cola variant. Blikje cola erbij, helemaal prima.

DINSDAG

27Ook dinsdag zijn we druk aan het klussen terwijl Nim op de opvang is. Ik ruim de rest van de keukenspullen op, zo fijn al mijn eigen spulletjes al in de keuken te hebben staan!

WOENSDAG

26Woensdag blijf ik een dagje thuis in Rotterdam met Nim. Hij begint wat moeilijker te worden, slaapt pas heel laat in de avond en komt gewoon aandacht en middagdutjes tekort. Relaxen thuis it is. Het speelgoedboek ligt op de deurmat en als ik het aan Nim geef is hij bijna een uur zoet met bladeren. Halleluja!

ZATERDAG

25Donderdag en vrijdag ben ik aan het werk, en word er in het nieuwe huis druk geklust wederom. De bovenverdieping en trapopgang worden gestukt, als ik zaterdagochtend ga kijken ziet het er prachtig uit. Wat een verandering!

24Mijn taak vandaag: het witten van de muren in de woonkamer! En ja, als ik in de ochtend zo vroeg m’n bed uit moet belanden er nog wel eens twee verschillende sokken aan mijn voeten (want, graaien uit de droger haha)

ZONDAG

23Zondag ga ik op de bovenverdieping de muren voorbehandelen met voorstrijk. Zodat de verf goed op de pas gestukte muren zal blijven zitten.

22Dit leuke kastje staat alvast klaar in de woonkamer. Hij komt uiteindelijk vol te staan met plantjes.

WEEK #40

MAANDAG

21Het is alweer maandag. We starten thuis rustig op, en Kay moet helaas weer werken deze week. Er liggen nog een hoop klussen onaf in het nieuwe huisje doordat we wat tegenslagen hadden. Maar er moet ook nog veel ingepakt worden, dus daar houd ik me de gehele dag mee bezig terwijl Nim zich prima vermaakt.

20In de avond gaan we op en neer naar het huis om het een en ander te kunnen doen nog, elk uur is er een! En wat zijn de avondluchten toch mooi de laatste tijd!

DINSDAG

19Dinsdagochtend is Kay alweer vroeg weg, en dat betekent dat ik Nim een keertje weg moet brengen naar de opvang. We gaan met de tram, want ik ga erna weer door om te klussen in Nim zijn nieuwe kamertje! Hij vind het reuze leuk in de tram.

18Als ik aankom, is de schilder bezig met de vloer! Zo zo gaaf geworden!

17Ik houd me bezig met Nim zijn kamer.

15Kijk hoe strak! Gelukkig lukte het in 1 keer.

3Na het verven plak ik ook nog behang op de muur. Toch het oude behangetje wat Nim al had op zijn kamertje, ik kon er nog geen afstand van doen 😉

WOENSDAG

14Het is dinsdag nachtwerk met het inpakken thuis, en woensdag overdag staat ook in het teken van inpakken.

13Ik haal nog even een ijsje en frisse neus met Nim.

DONDERDAG

12Donderdag word er gewerkt, en na werk gaan we wederom klussen. Wat een dagen he?! Het is doodvermoeiend, en lang niet alles wat we hadden gehoopt te doen gaat lukken… maar een aantal dingen moeten nog gebeuren voordat de meubels en dozen verhuisd worden. We eten gauw wat, en ik pak mijn plantjes uit en stal ze op het kastje… super leuk al zo!

11Tot 22.00 ben ik bezig met groene en witte verf. De muur waar ons bed voor komt is ook gedaan nu, dat lukt namelijk niet meer als ons zware bed ervoor staat straks.

VRIJDAG

10Het is al bijna de hele week nachtwerk geworden met inpakken. Wat een rotklus vind ik dat! Na een lange werkdag vrijdag kunnen we dan ook niet gaan zitten, er moet verder ingepakt worden. Overal staat wat, het is een troep en ik ben het overzicht totaal kwijt.

ZATERDAG

2Het is maar goed dat mijn vader altijd overal foto’s van maakt, want ik ben het totaal vergeten zaterdag. Zaterdag was de grote verhuisdag! En Nim, die vond het allemaal prachtig!
1Dankbaar voor alle hulp, en met een buik vol friet en snacks, plof ik op de bank neer met een spelend en blij kind als uitzicht. Ik doe even niks meer.

ZONDAG

9Goedemorgen zondag! Na een onrustige nacht voor onszelf (spierpijn!) komt er een mega blij ventje bij ons in bed gekropen. ‘Heb je goed geslapen in je nieuwe kamertje Nim?’ ‘JA! Heeel goed!’. En als we naar beneden gaan gaat hij heerlijk spelen, de hele woonkamer ligt vol.. maar wel een happy kid, en dat betekend happy parents!

8Papa is nog naar het oude huisje voor wat laatste dingen, en de kleine man is toch nog best moe… maar, wel super lief!

7Hij kreeg een mooie nieuwe puzzel (nieuwe hobby!) en was er zo blij mee dat hij er een dutje bovenop wilde doen.

6Details…<3

5More details. Zo blij met de kleurkeuze voor onze slaapkamer! (ps: de foto is scheef, de lijn niet ;))

4Terwijl Nim een middagdut doet, ga ik ook even rusten op bed in het zonnetje en tussen de verhuistroep. Wat een rust hangt er hier in de buurt! Daar waren we zo erg aan toe!

31Ik pak samen met Nim een kadootje in voor zijn jarige nichtje waar we eind van de middag nog heen gaan. Nim ontdekt de gekleurde pompom balletjes en ik word bekogelt ermee… Een gezellig gekleurde troep werd het!

 

Zo, drie lange weken waren dat! We zijn dan nu ook eindelijk over en zullen niet meer in het oude huisje te vinden zijn. We hebben onwijs leuke jaren gehad in ons eerste koophuisje in Rotterdam. Ik zal de buurt stiekem een beetje gaan missen, maar stiekem ook helemaal niet ;). Hopelijk wachten er hier ook genoeg leuke avonturen op ons!

Fijne nieuwe week!

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest