Dear Diary #37

Afgelopen week is voorbij gevlogen! En ons weekend zat vol leuke activiteiten, want wat was het heerlijk nazomer weer! Het resulteerde in een hele hoop foto’s. Kijk mee!

MAANDAG

De maandag ochtend vliegt voorbij, als Nim weer thuis is van school stalt hij al zijn playmobil uit op de vloer en zit rustig te spelen. Zo leuk om naar te kijken.

We besluiten dat we allebei een ijsje hebben verdient, en zoeken een filmpje op Netflix om te kijken.

Eind van de middag ligt echt overal playmobil. Op de grond, op de bank, op tafel, op het aanrecht… waahh rommel overal! Maar hij speelt nog steeds heerlijk.

Als Kay thuisis na werk, rijden we naar Karwei omdat we een tafel hebben gezien. Eenmaal daar blijkt hij -70% korting te zijn. Inpakken wegwezen dus! We vonden onze tafel heel fijn, maar toch te groot… een ronde tafel zit wel even gek, en is erg wennen. Maar het staat heel tof en het is een stuk ruimer nu om de tafel heen.

WOENSDAG

Dinsdag word er weer gewerkt. Woensdag is er staking op school. Nim is dus vrij! Het regent en regent maar, dus we halen alleen gauw even boodschappen tussen de buien door. Ook scoorde ik een nieuwe limited smaak tony’s. Melk caramel shortbread koos ik. Hij is erg lekker!!

Verse boterhammen en hollandse aardbeien, yum!! Lunchtijd!

Van opa en oma kreeg Nim een bakmix voor kruidnootjes mee gister, die moesten dus gemaakt worden! Super makkelijk en lekker, wel beetje vroeg voor maar ach 😉

Hij eet onze baksels die we samen maken eigenlijk nooit, maar dekruidnootjes (babynootjes zegt hij zelf) die gingen wel op.

Ik ga eindelijk weer voor de diary aan de slag. En Nim vergezelt me aan tafel met play-doh.

Hij kan zo lekker spelen zelf. Best prettig! Nu is het tijd om te tekenen.

VRIJDAG

Donderdag en vrijdag heb ik weer werkdagen. Als we vrijdag thuiskomen, (ik werkte een keertje tot 18u ipv 14u… de mannen haalde me bij werk op!) nadat we bij de Mac hebben gegeten, is het filmavond. Nim wil liefst altijd kijken wat hij al kent… maar ik zet iets nieuws aan, de film Coco, na 5 minuten zeuren dat dat stom is, hoor ik hem opeens niet meer en zit ‘ie er zo bij. ‘O, is toch wel leuk mama’. Hahaha.

ZATERDAG

Zaterdag is er leuks te doen en zien bij de Kinderboerderij. Nim komt er vaker dan ons, samen met zijn klas dus weet precies wat hij het leukst vind: cavia’s knuffelen en aaien. Alleen toen de cavia bij hem zat moest ik ‘m wel echt vasthouden.

Ook was er een roofvogelshow. Super leuk, maar druk en moeilijk te zien. Nim zag wel alles, zo op papa’s nek!

Na thuis een broodje te hebben gegeten stappen we in de auto, de wolken zijn super mooi vandaag en gelukkig is er ook een heerlijk zonnetje. We rijden de dijk in de Krimpenerwaard helemaal af tot we bij Lopik zijn. Een mooie rit!

In Lopik ligt landwinkel de fruitwaard, het is vandaag nationale appelplukdag en gezien we een klein appelmonstertje hebben leek het me super leuk om samen eens onze eigen appeltjes te gaan plukken. De fruitwaard had er een leuke dag van gemaakt, treintjes naar de boomgaard, lekkers te eten en drinken, een springkussen, een speurtocht… We gaan recht op ons doel af, en stappen gelijk in een traktor treintje naar de pluk plek. Nim geniet 100%. ‘Tractors zijn mijn lievelings!’.

En plukken maar!! We gaan voor Junami en Wellant appels.

Wat is dit leuk en gezellig.. Nim plukt erop los, wil de aller grootste en de allerkleinste appeltjes, en gooit onze tas propvol.

Wat is dit leuk om te doen met kids!

De buit! We gaan weer terug met het traktor treintje.

Ahh blij ei, we zitten vlak achter de traktor!

Ijsje voor Nim (krijgt hij niet op hoor haha), en appeltaart puntje en appelsap voor ons voor we weer in de auto stappen naar huis.

Eenmaal thuis kunnen we nog heerlijk in de zon in de tuin zitten. Glittersokken in je slippers ken best 😉

Bloemkoolbodem pizza zelf belegd, we smullen ervan op de tuinbank. Wat een fijn weertje!

ZONDAG

Zondag gaan we er wederom lekker op uit. We rijden naar de Oisterwijkse bossen en vennen voor een lange wandeling. Het weer is er perfect voor en een beetje frisse lucht en beweging is goed voor je ;).

We vinden van alles in het bos, maar vooral veel wilde kastanjes en eikeltjes die allemaal al uit de bomen zijn gevallen. Nim vind het maar wat interessant allemaal. We happen onderweg lekker onze gesmeerde boterhammetjes op.

Kevertjes worden ook gevonden. Nim wil er een mee naar huis nemen op een takje, maar deinst al gauw terug zodra de kever op zijn hand kruipt. We hebben er keihard om gelachen natuurlijk!

Mooie foto’s schieten, dat doen we ook heel graag. Helaas was dit een telefoon kiekje, met de camera had dit een nog mooiere foto geweest!

‘Kom maar naast mij zitten, ik heb een lekker plekje voor je mama!’.

we wandelen al zeker 2,5 uur! Maar komen steeds mooiere plekjes tegen.

Lekker met zand spelen. Favoriet!

Dit pad leek wel een tropisch oerwoud pad zo met alle varens en hoge bomen.

Na 3 uur gewandeld te hebben stappen we de auto weer in, een paar honderd meter van waar de auto stond hadden we een leuke plek gevonden waar we op het terras wat konden eten en drinken, en waar Nim zich nog even kon uitleven in een grote speeltuin. Al met al, een hele geslaagde zondag met z’n drietjes!

Fijne nieuwe week!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest