Dear Diary #36

Na een vrij rustige week, volgde vorige week een wat actievere week. Ik ging op maandag gezellig met Nim op stap, had dinsdag weer een dag voor mezelf, er werd gewerkt en in het weekend ging ik samen met mijn vader en onze camera’s op stap. Kijk mee!

MAANDAG

28Goedemorgen maandag! Als ik de tas inpak om de deur uit te gaan en het opeens wel heel stil is in de woonkamer weet je dat je peuter wat aan het uitspoken is. Ik vond hem zo, helemaal onder de Finding Dory stickers. Ook zijn Playmobile safarihuisje had hij ondergeplakt.

27Ik pluk alle stickers van hem af en dan gaan we lopend de deur uit, op olifantenjacht. De eerste komen we al vlak bij huis tegen, op een elektriciteitshuisje.

26Daarna volgen we de tegels die ons naar de dierentuin leiden. Volop enthousiasme bij Nim, om de zoveel meter ligt er een! Oh en, ik deed weer eens een matchy Monday. Zwarte jeans, lage allstars!

25Bij de ingang van de dierentuin lopen we direct tegen een ander favoriet dier aan: Nijlpaardjes, of Dippotahasses (zijn woorden voor Hippopotamus). Die moesten geknuffeld en gekust worden.

24Daar is het eerste bord. ‘Dat is de olifant!’

23Pal ernaast nog een. Hier kunnen we nooit zomaar voorbij lopen :’)

22Woohoo, spannend!

21‘Hierheen mama!’

20Jahoor, we hebben de olifanten gevonden. Maar hij wou al gauw weer verder naar de tekening van de olifanten om de hoek ;). Hier blend Nim er perfect in!

19Olifanten zoeken kost energie, we rusten op een rotsachtig muurtje uit met een appeltje en wat te drinken. Wat een lieverd is het zo toch.

17In het winkeltje kiest hij een slang uit, staat hem te knuffelen en met de slang te sissen en vraagt met puppyogen of hij hem mag hebben… En ik kan geen nee zeggen… potverdrie, wat blijft dat lastig! Buiten het winkeltje word er meteen druk gespeelt met de slang en met de krokodil die daar ligt.

16Walking home. Een prestatie, hij heeft bijna alles gelopen en zelfs de weg naar huis een heel eind volgehouden. Het weglaten van de kinderwagen komt meer en meer.
Eenmaal thuis  is de kleine man doodop en gaat (ook al is het al half 3) toch slapen, en ik plof op de bank neer. Wat een heerlijke dag samen!

DINSDAG

15Yay. Dinsdag = me time. Ik stap na een rustige ochtend op de fiets naar de stad, naar de Monki om precies te zijn. Ik kocht er vorige week een broek maar die was toch een maat te groot. Even de maat kleiner passen, en meteen nog twee andere leuke items. Het t-shirt ging mee, de zwarte broek bleef daar… hoewel ik daar eenmaal thuis toch spijt van had…

14Ook ga ik nog even de Forever21 in. Ik zoek een leuke herfst/tussen jas. Ik loop meteen tegen dit leren jasje aan. 25 euro! Hij ging mee.

30Ook dit jasje/vest/blazer ging mee. Oh en de paskamers daar, al het roze! i like.

13Van shoppen krijg je dorst. Ik ga alweer naar Yoyo! voor een koud drankje. Dit keer ga ik voor de fresh tea mocktail watermelon en drink hem op mijn gemak binnen op. Fijn zaakje!

12Ik ben weer thuis. De buit van vandaag? Ik kocht bij H&M het perfect roze dekbedovertrek. Precies wat ik zocht! We lozen alle oude dekbedovertrekken, en willen een nieuwe slaapkamer in gaan met passendere/rustigere spullen omdat de ruimte niet heel groot is. Deze gaat er perfect in passen. De jeans en t-shirt zijn van Monki en de jassen van Forever21. Goed geslaagd.

11Na een flinke opruim sessie plof ik weer neer. Toch een beetje mijn rust pakken op mijn vrije dag. Hoe anders dan met wat lekkers. Baklava!

10En dan komt Kay thuis, eten we wat en halen we samen Nim op van de opvang. Ik ga niet vaak mee, dus Nim is altijd extra blij en verrast als hij mij ziet. We horen dat het een echte entertainer is geweest vandaag en dat de kindjes erg hard hebben moeten lachen om hem. Leuk!

9En als we thuiskomen ligt er enorm leuke post op de deurmat van Lilliputiens! Nim wilde meteen aan de slag, maar moest toch echt nog eventjes wachten.

WOENSDAG

14Woensdag is een snotterdag, het houd niet op hier met ziek zijn. We merken het meteen weer sinds hij na de vakantie weer naar de opvang is gegaan. Gelukkig heeft hij veel zin om zijn nieuwe tekenspullen te gaan gebruiken, en ik maak meteen wat fotootjes voor het review artikel. Die kun je hier terug lezen!

29Ondertussen appt Kay deze foto, hij loopt langs ons toekomstige huisje want hij moest de auto wegbrengen om te laten maken. Hoe lief, zo’n wit huisje tussen alle andere huizen!

8Ik wijzig mijn plannen, geen Speeldernis speeltuin met water maar een wandeling door de buurt en langs alle speeltuintjes. Iets rustiger.

7Mr. crankypants (ik geef het snothoofd de schuld) is niet zo happy, het schommelen vrolijkt wel even op… maar na een uurtje buiten te zijn geweest gaan we terug naar huis. Naar bed!

6En na een kort dutje komt hij met koorts uit bed… Hij hangt 3 uur lang tegen me aan en bovenop me op de bank… goed ziek dus, alweer.

VRIJDAG

5Donderdag word er gewerkt en zorgen opa en oma voor de zieke kleine man, vrijdag zou weer een opvang dag zijn maar ik bel af… even rust thuis voor de zieke. Gelukkig kan oma komen oppassen in de middag. Ik moet tot ’s avonds werken en als ik moet avondeten op werk koop ik altijd een toetje voor na het eten ;). Dit was erg lekker!

ZATERDAG

4Zaterdagochtend komt mijn vader mij ophalen, we gaan naar Villa Augustus om foto’s te maken en zodat ik wat camera tips kan geven. De perfecte plek ervoor, mooie bloemen, zonnig en genoeg ruimte.

31Yum!

3Daarna rijden we nog even naar mijn nieuwe woonplaats (bijna, bijna!) naar het water vlak achter ons huis. Wat blijkt? Ik zou straks gewoon met de boot naar mijn werk kunnen… hoe cool is dat?! Vanaf hier vertrekt hij dan.

2Ook ligt hier de Ark, en kun je aan het water bij een lunchroom wat eten en drinken. Voor kids rijden er grappige treintjes rond. Ik kan niet wachten om Nim hier mee naartoe te nemen, of zelfs een boottochtje te maken naar de stad!

ZONDAG

1Zondagsontbijt! Voor ik moet werken even een te lekker ontbijtje maken en even ontspannen. Weekenddagen zijn altijd zo druk..

En dat was alweer onze week!

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest