DEAR DIARY #36

Vorige week was de eerste schoolweek voor Nim na zes weken zomervakantie. Hij startte in groep 3, met een grotendeels nieuwe klas, een nieuw lokaal, en een nieuwe juf. Mega spannend natuurlijk, voor ons alle drie. De week hielden we rustig, dus deden verder niets bijzonders. Toch heb ik wat foto’s om te delen. Kijk mee!

MAANDAG

Goedemorgen, het is maandag 2 September. Na 6 weken vakantie, een hele hoop mooie en fijne dagen met nieuwe herinneringen is het dan eindelijk tijd voor groep 3 voor Nim. Hij heeft er zin in, vind het spannend, maar leuk. Voor de samen met de bakfiets naar school gaan nog even een foto voor de 1e dag naar school fotoserie ;).

Als een van de eerste in de klas! Helemaal enthousiast en blij laat ik hem achter aan een mega hoog tafeltje met een hoge stoel met een koffertje vol nieuwe spullen eraan. Wat vliegt de tijd toch, groep 3 alweer!

En ik? Ik geniet van mijn muziek die keihard opstaat, van de rust in huis, van een opgeruimd huis, en van een lekker ontbijt! Sinds de vakantie bijna niet alleen thuis geweest, wat kan je daar dan weer aan toe zijn… hoe fijn vakantie ook is.

Wat ik verder doe? Even niks! Samen met poes Evi, die altijd bovenop me komt liggen zodra ik de bank aanraak haha.

Nog steeds op de bank ;). Ik kom erachter dat ik de eerste aflevering van Expeditie Robinson heb gemist, dus die ga ik kijken. En oh, ik kwam erachter dat albert heijn nu soja slagroom in het assortiment heeft. Zoooo lekker!

Op de eerste schooldag al naar huis zonder kind, die ging meteen met z’n vriendinnetje mee. Ach, nog mee me time… hij gunde me het vast 😉

Voordat ik naar huis fietste ging is nog even langs de kringloopwinkel. Altijd fijn om even alleen doorheen te struinen. Ik zag genoeg leuks maar hield me in. Deze stapel Borre leesboekjes voor groep 3 nam ik mee, samen met een Borre vriendenboekje. 2,50 is een goeie deal voor zo’n fijne stapel. Nim is dol op de Borre boekjes namelijk. Je kunt een abonnement afsluiten om maandelijks een boekje te ontvangen, maar dat is een stuk duurder dan tweedehands. En we komen ze overal tegen, dus een prima oplossing zo.

Ik kreeg eind Augustus een mailtje van een bezoekster van de-ontdekkers. Hoe het met ons ging, en dat ze de diaries wel miste. Super lief! Het motiveerde, en ik pakte deze middag dan eindelijk na maanden weer eens de laptop erbij. Onder het genot van een icetea, een zonnetje en de bloemen die ik voor een euro meenam ergens onderweg tijdens het fietsen vorige week heb ik een heleboel foto’s van mijn telefoon op de computer gezet.Hij is er weer! Blij met de boekjes, en weinig te vertellen over de eerste dag in groep 3.

Ons avondeten! Rode bietjes puree, met een stukje gekruid pangasiusfilet. Ik houd niet zo van puree en prakjes, dus kwak er een boel geitenkaas op zodat het daar naar smaakt haha.

WOENSDAG

Het is woensdag. Ik heb het koud, ben moe, en voel me niet fit. Ik duik net als maandag lekker de bank op en ga een weekplanning maken. Drie mensen met verschillende agenda’s vraagt om wat overzichtelijkheid. En dingen afvinken voelt altijd lekker toch?! Als laatst maak ik een weekmenu aan de hand van de bonusproducten bij Appie via de app waar ik de boodschappen ook meteen bestel. Maar, hij doet het niet… Meh!

School is uit, en Nim weer thuis. Ook moe, heel hongerig, en een beetje verdrietig. Groep 3 is toch best moeilijk, de juf is streng, en de hele dag stilzitten en luisteren is stom. Hopelijk went het snel, zo’n verandering is ook niet niks. De kat is overigens heel lui, die heeft alleen maar liggen slapen en word hier net wakker gemaakt door Nim. Even rekken en strekken voor ze eens buiten gaat kijken of een andere slaapplek opzoekt. Het leven van een kat…

Het regent, en het is koud. Tijd voor een traktatie als lunch. Ik bak pancakes, en doe er dadelstroop, sojayoghurt, appel, kokosrasp en gronola erop. Yum yum yum!

Daar is de zon weer! Toch wel even wennen, was het vorige week nog bijna 30 graden… is het deze week koud en nat.

DONDERDAG

Donderdag is een werkdag. Ik heb nog een kwartiertje voordat ik de deur uit moet, dus gooi de voetjes nog even omhoog. Evi grijpt meteen haar kans, en komt met me knuffelen.

Als Kay en ik naar het parkeer terrein bij de metro rijden, verschijnt er een mooie regenboog. Blijft toch een prachtig iets he?!

Tijdens mijn pauze op werk lees ik wat over de plannen van Rotterdam tijdens het Songfestival. Heel leuk, dat het in Rotterdam is… maar ik vind het stiekem toch ook best ‘lastig’. We werken beide midden in het centrum, voor mij is de Coolsingel om de hoek, en moeten we met metro terug naar de auto na werk. Ben benieuwd hoe dit allemaal zal verlopen, en hoe druk het zal worden in de winkel waar ik werk en uberhaupt hoe druk het zal zijn overal.

ZONDAG

Zaterdag hebben we een gezellig feestje met familie. Genoten van de dag zonder foto’s! Zondag is het poets en opruimdag. Nim kreeg van Opa een hele mooie zelfgemaakte boot. Staat superleuk op zijn kamertje samen met de wereldbol en het boek Atlas.

Na een hoop opruim en schoonmaakwerk nog even een kopje koffie, en dan gaan we snel langs het winkelcentrum om voor Nim nieuwe schoenen te kopen.

Yes, geluk! Mooie donkergroene Puma’s gekocht bij van Haren. Hij is er helemaal blij mee, want alle andere sneakers waren te klein geworden. En met kaplaarzen naar school is ook zo gek elke dag haha.

Ik maak in de middag foto’s van wat items die we via Marktplaats willen verkopen. Stiekem hoopte ik dat dit mocht blijven staan zo, maar Kay vind het niks, en ook past het kastje wat op die plek stond er niet meer… en die hebben we wel nodig voor ons ondergoed en sokken. Jammer!

De matchende kapstok past ook nergens. Dus ook die staat op Marktplaats.

Als laatst gaat ook de gele velvet stoel weg. De kleur past helemaal niet meer bij de rest van de inrichting, we vinden hem niet lekker zitten, en de kat heeft zich erop uitgeleefd met de nagels. Voor een klein prijsje raken we hem wel kwijt denk ik.

Dat was hem alweer! Terug in het schoolritme is weer even wennen. De wekker gaat weer elke dag om half 7, en om 8 uur ready to go de deur uit is nog wel een opgave… maar we zijn nog niet te laat gekomen (nog nooit trouwens haha).
Fijne week! Xx

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest