Dear Diary #36

Hello! We are back! Na een iets langere zomerbreak dan de bedoeling was (Sorry!), pakken we de Diary’s weer op. Ik trap af met week 36, vorige week dus. Onze heerlijke zomervakantie weken, de vakantie in Frankrijk, en de eerste week na de vakantie ga ik op terug blikken, dus die vind je hier ook gauw :).

Maargoed, we starten met afgelopen week dus! De tweede schoolweek na de vakantie ging alweer in, en ik had weer wat tijd alleen thuis. Er lag een hoop huishouden op me te wachten, en er moest ook het een en ander opgeruimd worden. Nim had twee speeldates, en een vrije woensdag i.v.m studiedag op school. In het weekend bakte ik wat lekkers, en had ik een werkdag terwijl de mannen de dierentuin in doken. Kijk mee!

MAANDAG

Maandag half 9, ik heb een ontbijtje gemaakt en ga ermee op de bank hangen. Voor mijn verjaardag (20 Juli, in de vakantie geweest dus) kreeg ik een E-reader, dus die pak ik er ook bij. Even tijd voor mezelf!

Na mijn ontbijt maak ik een Bananenbrood, en terwijl die in de oven zit maak ik de beneden verdieping schoon. Het ruikt heerlijk in huis! Ik heb dit recept gebruikt.

We pakken in huis (veel te langzaam) steeds een klusje op wat we nog willen doen. Zoals de ramen en deuren verven. Het opengaande deel van het kozijn is nu zwart, de rest word nog wit.

De mini man is weer thuis! Ik heb het druk met wasgoed terwijl hij bijkomt op de bank met een boterham chocopasta (zie vieze mond). Als ik de schone was uit de droger op de bank leg om het op te gaan vouwen zegt hij ineens: ‘Oh dankjewel mama, lekker warm!’.

Even zitten, dat had ik niet meer gedaan sinds vanmorgen bij het ontbijt.

Tijd om te koken.

Lekker simpel een pasta is het geworden.

Nog een beker melk voor het alweer bedtijd is.

DINSDAG

Nim is weer op school, en ik moet nog even bijkomen van de haastige ochtend, wat is dat toch wennen zo na al die weken niets te hoeven in de ochtend he?!

Mijn moeder staat ineens voor de deur met Filet American piri piri van de Plus supermarkt. Ik eet bijna geen vlees meer, maar heel soms is Filet American toch wel erg lekker. En dan vooral deze variant met piri piri kruiden. Dus thnx mam!

Als ik op het schoolplein sta, hebben Nim en zijn vriendje van school besloten dat het weer speeldate tijd is. Bij ons. De jongens spelen, en oef wat kan dat er hard aan toe gaan met speelgoed en twee jongentjes. Nim speelt alleen vaak erg rustig en stil, maar met kindjes erbij word hij een stuk wilder!
Na het ophalen van zijn vriendje wil de kleine man nog even fietsen. Hij kreeg van ons een fiets, want voor het eerst in jaren wilde hij er WEL een! Andere jongentjes uit de buurt hebben allemaal een fiets, en eindelijk wilde hij ook. Maar wel een met zijwieltjes, want anders kon hij het niet zei hij ;). Hij is overigens mega trots op zijn zelf gekozen rode fiets met zijwieltjes.

WOENSDAG

Het is woensdag, en Nim is vrij i.v.m een studiedag van de leraren. Nu al! Nouja, opzich ook wel lekker hoor. We starten rustig op want het regent buiten heel erg hard. Als de bel gaat staat de postbode met een pakketje voor Nim voor de deur. Nim heeft nu ook eindelijk een eigen rekening, en kreeg zijn Pinniemaat binnen.

De spaarpot word geleegd en alles stoppen we in de Pinniemaat. Wat een leuk ding!

Verveling…

We halen bloemetjes en een ijsje, en komen kindjes van school tegen. Nim wil meespelen, en ik loop bijna 2 uur lang achter ze aan. Nim mag nog niet alleen op straat spelen van ons. Eenmaal thuis hebben een aantal bloemen het niet gered, nouja… het was wel een gezellige middag 🙂

DONDERDAG

Donderdag heb ik weer een dag gewerkt. ‘S avonds start Expeditie Robinson weer op tv, een van de twee programma’s (plus Wie is de Mol?) die wij op tv kijken. Voor de rest is het altijd Netflix haha.

VRIJDAG

Vrijdag werk ik tot 14.00 en ga dan gauw naar huis om Kay af te lossen. Hij werkt thuis, en Nim heeft een vriendinnetje van school op speeldate. Een beetje veel, twee keer speeldate in de week bij ons thuis. Maar ze wilden zo zo zo graag samen spelen dat we het goed vonden. O, op de foto het reuzenrad wat weer opgezet is in Rotterdam, ik liep erlangs richting de metro, wat een mega ding is het!

Ze spelen super lief samen, minder druk dan twee jongentjes samen, wat een verschil haha. Maar beide mega gezellig hoor! Als het vriendinnetje weg is is het tijd om op te ruimen. Poeh overal speelgoed…

‘S avonds houden we een filmavond met popcorn. We kijken de film Meester Kikker op Netflix, echt een leuke kinderfilm!

ZATERDAG

Zaterdag ben ik eigenlijk wel heel erg moe, toch best wel een drukke week zo. We doen wat boodschapjes en rusten lekker uit op de bank.

Ik bak een taart voor de visite die eind van de middag komt, maar hij word maar niet gaar. Uiteindelijk hebben we er niet van kunnen eten als toetje na het eten ’s avonds want hij is pas na 2 uur in de oven echt goed gaar en na nog eens 2 uur afkoelen een beetje te eten. Achja! Het rook wel erg lekker! Ik gebruikte dit recept.

Twee bossen bloemen gekregen, pretty x 3, want ik had zelf woensdag ook bloemetjes gehaald natuurlijk!

ZONDAG

Zondag brengen de mannen me naar mijn werk, en gaan ze zelf door naar de dierentuin. In mijn pauze krijg ik allemaal leuke foto’s van hun middag samen. Jaloers!!!

En dat was onze week alweer! Fijne nieuwe week, en tot snel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest