Dear Diary #35

Vorige week was een rustige week, we ondernamen niet veel maar dat mag ook best wel eens. Over een paar weekjes zullen we het druk genoeg krijgen met het klussen en verhuizen. Afgelopen week was ik een dagje in Leiden, we hingen veel op de bank, en ik had een shopmiddag samen met Nim.

MAANDAG

23Maandagochtend komt Nim wel heel vroeg uit bed. Zodra Kay de deur uit is naar werk wil hij graag kleien, en is er een hele poos zoet mee. Hij bedekt auto’s en diertjes met klei.

22De vierde boterham intussen. Hongerige ochtend! Lekker lui op de bank kijken we samen tv, en vouw ik monsterbergen was weg.

21Ik voel me niet zo lekker en duik de bank op zodra Nim aan zijn middagdutje begint. Het huis staat inmiddels al vol met dozen, kratjes, opbergkratten etc… Het serieuze inpakwerk is begonnen!

20Na een paar weken angst voor de douche en het badje gaat het weer de goede kant op. De relaxte baddersessies zijn weer terug gelukkig, meestal is maandagochtend baddertijd maar hij wilde vanmorgen echt niet. Dus het werd een warm bad vlak voor het slapen gaan!

DINSDAG 

2Het is dinsdag, en ik heb sinds een jaar weer ouderschapsverlof opgenomen. Ik was om de dinsdag een dag alleen thuis (vaste vrije werkdag), dit worden nu 3 dinsdagen in de maand. Een dag in de maand verlof erbij dus. Tijd voor mezelf om te relaxen, ontstressen, en even niemand om me heen die iets van me verwacht. Ik was van plan naar de stad te gaan, en had zin om te tutten voor de spiegel.. na de opmaaksessie bleek dat Kay de pinpas bij zich had, geen geshop in de stad dus helaas!

19Ik ga verder aan de ravage van schone was in de slaapkamer, het zonnetje schijnt naar binnen en als ik de brievenbus hoor ligt het seizoenscollectie boekje van Next direct op de deurmat. Ik kijk daar nooit voor mezelf, maar ik blader door de gids en stuit op deze pagina… dat roze velours jasje <3

18Ik begin honger te krijgen, en heb zin in watermeloen. Ik haal een stuk bij de Marokkaanse winkel op de hoek, en maak er met geitenkaas, pompoenpitten en muntblaadjes een heerlijke salade van.

17Ik schiet weer wat fotootjes voor komende artikelen, en plof daarna met wat lekkers op de bank om de foto’s te bewerken.

WOENSDAG

16Woensdag hadden we een leuke speeldate staan. Maar Nim was weer ziek, spugen en koorts… De date ging niet door, en ik heb hem dus in bed gestopt in de middag en hij heeft bijna 4 uur geslapen. Dat deed hem goed, gelukkig.

15Ook begint hij zelf aan te geven dat ‘ie moet plassen. En yay, er worden plasjes gedaan op het potje! Nog niet elke keer, maar er is een begin. We wilden hem niet pushen, en wachten tot ‘ie er klaar voor zou zijn. That time has finally come!

14Na dat slaapje van bijna 4 uur vond ik dat hij nog wel wat frisse lucht en wat zon op zijn bolletje nodig had. We wandelen naar de supermarkt, zonder kinderwagen. Dat is heel wat, want we moeten hem altijd dragen na 10 passen te hebben gezet als de wagen niet mee is. Plasjes op het potje, helemaal naar de supermarkt gelopen… dat verdiende wel wat, hij koos (uiteraard) kindersurprise eieren.

13Kay kookt, en ik vang de laatste zonnestralen in de tuin samen met de poes. Wel met wollen sokken aan, ik heb altijd koude voeten…

DONDERDAG

12Donderdag word er weer gewerkt. Mijn pauzes bestaan uit bladeren door alle VTwonen bladen die er op de keukentafel liggen. Hoera voor het abonnement wat we hebben! Hier spotte ik heel mooi beddengoed, even gauw een foto van gemaakt voor in het ‘nieuwe huis inspiratie’ mapje ;).

VRIJDAG

11Vrijdag werk ik een dag in Leiden, heel leuk alleen is die reistijd toch echt niks voor mij. Op de terugweg had ik mega vertraging en zat uiteindelijk in een propvolle trein terug naar Rotterdam. Ik heb nogal last van reisziekte dus ik was gesloopt na de treinrit.

ZATERDAG

10Zaterdagochtend zoeken we de dinosaurussen in de Intratuin. Super leuk gedaan voor kids!

9Eenmaal thuis heb ik het een beetje gehad, gister was toch een iets te intensieve dag… niet op de vertrouwde werkplek, al heel heel vroeg onderweg en op de terugweg de vertraging en veel te volle trein. Ik barst van de koppijn en probeer uit of een bril me wat helpt tegen de hoofdpijn. Eigenlijk moet ik eens mijn ogen gaan laten testen (altijd al + gehad maar nooit echt iets mee gedaan), maar stel het steeds uit. Nim is net zo hangerig en ligt bovenop me te zingen en kletsen. Opzich heus niet verkeerd een keer zo’n zaterdagmiddag.

8Bij de Intratuin kocht ik trouwens nog een plant met roze streepjes. Ik kon het gewoon niet laten!

ZONDAG

7Zondagmiddag ga ik samen met Nim shoppen. Ik wilde bij Monki een jeans passen en Nim vond het goed, yes! Eenmaal in de paskamer dikke dikke pret, de spiegels waren goed voor entertainment.

6Na een rondje stad halen we een iced mint strawberry tea bij Yoyo!. Aanrader! Ze hebben nog heel veel meer keus, maar echt…deze is lekker! En, zoveel roze… i love it!

5Nim kreeg uiteraard ook iets: nijlpaard mama en nijlpaard baby van playmobile. Of zoals hij ze noemt: ‘a dippotahasses en baby dippo’. Hippopotamus dus ;). Hij weet een boel dieren in het engels te benoemen door dierenfilmpjes op YouTube.

4We stoppen onderweg naar huis nog even bij de trampoline.

1Fun! En yes, de olifantenjas kon aan. ‘Nimmie dikke olifant!’ is wat hij steeds riep.

3Als we weer thuis zijn gaan we verder met chillen op de bank, net als gister. Koffie en bananenchipjes erbij, niks meer aan doen.

 

Fijne week!

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest