Dear Diary #35

Wauw, wat een tijd geleden dat ik op mijn blog inlogde om een nieuwe diary te typen! Al weken denk ik, vandaag ga ik het weer oppakken… maar dan toch gebeurde het niet. Laatst ontving ik een lief mailtje van een trouwe lezer, en ineens was de motivatie terug om er weer echt voor te gaan zitten. Ook zijn Kay en ik druk bezig met een leuk nieuw project, maar daar later meer over. Laten we gewoon beginnen met onze bezigheden in de laatste week van de zomervakantie. Kijk mee!

MAANDAG

Het is maandagochtend al vroeg erg warm. We fietsen naar de surfplas toe, met een gevulde koeltas met onze lunch, en een emmer vol zandspeelgoed. Nim vermaakt zich prima, en ik lees wat op mijn e-reader. Na ongeveer 1,5 uur in de zon heb ik het gehad, het is zoooo warm!

Nim heeft overigens nergens last van, die ligt begraven onder zand.

Als Kay thuis is halen we nog een boodschapje, en nemen bij Eco Plaza ook deze himalayazout kaarsbrander mee.

VRIJDAG

Vrijdag, onze laatste volle dag samen tijdens de vakantie. We starten de dag al vroeg, want om 9 uur zitten we al op de fiets naar logopedie. Nim heeft een vakantiefotoboek gemaakt en kan niet wachten om het te laten en om erover te vertellen.

Na thuis te hebben geluncht met broodjes uit de supermarkt, stappen we nog even op de fiets. Het is prachtig weer en daar moeten we toch nog even van genieten! Nim wil altijd graag even de koeien gedag zeggen.

We gaan naar een klein tuincentrum, en daarna mag Nim nog even spelen in de nieuwe speeltuin aan de surfplas. Ik geniet van de zon op een bankje.

Een bosje bloemen voor 1,-. Natuurlijk neem ik er een mee!

Ik koos een roze bos, natuurlijk! Alleen bleek mijn vaas te groot…

Nim gaat lekker in de tuin spelen, en ik pak mijn e-reader er weer bij, samen met een koffie en geniet van de rust.

In het tuincentrum was Nim gefascineerd door de wereldbollen. Hij is erg bezig met landen, waar ze liggen, hoe ver weg het is. Dus leuk om hem dat te kunnen laten zien. Staat ook leuk op zijn kamertje erbij.

ZATERDAG

Zaterdag beloofde nog een mooie zomerdag te worden. Nim zijn laatste vakantiewens was om te gaan dino glowgolfen. Nu hadden we niet zo’n zin om binnen te zijn natuurlijk op zo een warme dag, dus we besloten naar Historyland te gaan. Museum/minigolf/moestuin/waterspeeltuin in een. We starten bij aankomst meteen met het minigolfen, een groot succes!

Alles zag er ook zo leuk uit.

Vervolgens het museum. Het stond vol met mammoeten, fossielen, etc. Ook een ruimte vol oude oorlogs pakken en attributen uit die tijd.

Ook buiten waren een hoop oude dingen te bekijken en beklimmen, zoals een vliegtuig. Lekker aan alle knopjes zitten en draaien, fantastisch toch?!

Ook een helicopter.

En legertrucks etc…

Ook kon je er ‘goud’ zoeken in de goudmijn. Super leuk gemaakt ook!

Na 4 uur genieten in Historyland, sloten we af met een ijsje, wie kent deze mini ijsjes nog van vroeger? They are back!

We rijden nog naar een terras waar Nim nog even kan spelen, en wij delen een schaal bitterballen. Fijne afsluiter zo. Bij de rekening liggen deze snoepjes, ook al nostalgie… die at ik altijd stiekem tijdens de les op school haha.

‘S avonds kijken we een boel afleveringen seizoen 3 van 13 Reasons Why.

ZONDAG

Zondag is een relax dagje, we lunchen met warme broodjes aan tafel met de buitendeur open. Zo fijn dat dat nog even kan, voordat straks de herfst zijn intrede alweer doet.

In de middag doen we een rondje kringloop, eenmaal thuis neem ik een ijsthee en lees wat.

Nim en Kay maken een volle bak playmobil schoon die ze op de kop tikten in de kringloop. Er zit een heleboel leuks in, de kleine bofkont!

Kay snoeide de perenboom, die vol hing met tientallen peren. Door het gewicht van alle peren waren er al takken geknakt. Wat nu met deze hoeveelheid peren? Ze zijn nog niet rijp, hopelijk gebeurd dat nog wel.

Nog twee boekjes die we uit de kringloop mee namen. Nieuw leesvoer!

Nim is echt uren lang zoet met het Playmobil. Zo heerlijk kan hij spelen.

En dat was ‘m dan, de laatste zomervakantieweek! En tevens weer een eerste diary sinds maanden. Fijne week! Xx

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest