Dear Diary #32

Ahh alweer een hele week erop zitten na onze vakantie. Dat voelt altijd alsof je nooit vakantie hebt gehad, vind ik! Nim en ik hadden 3 lange dagen samen thuis, we relaxten ons suf, aaiden zachte dino’s, we haalden de bakfiets weer op bij opa en oma, en er moest weer gewerkt worden natuurlijk.

MAANDAG

Zo, goedemorgen maandag! Nim en ik lagen nog in bed toen papa de deur uit ging om te gaan werken. Zo gek, na 3 weken samen te zijn geweest elke dag! We starten langzaam op, met een lekker ontbijtje.

Tijd om naar buiten te gaan! De zon schijnt, en de komende dagen hebben ze regen opgegeven… nog even genieten dus.

Gaat ie met z’n nieuwe zelf uitgekozen schooltasje hoor, even testen ;). Deze week lees je meer over zijn tas keuze in een apart artikel.

Meh, hij heeft me weer tuk. Een dino en een ijsje…hoe doen ze het toch?!

Er staan dino’s in het winkelcentrum. Altijd leuk wat ze weer neerzetten voor de kids. Nim is in zijn nopjes, dat snap je vast.

Wat is het zonnetje fijn! Ik duik sinds weken weer eens de tuinbank op in de zon. Ik heb flink wat huishouden gedaan ook, want dat kwam er niet echt van in de vakantie. Altijd stom achteraf als je dan zoveel te doen staat. Na een laatste wasje op te hebben gehangen hield ik het dan ook voor gezien eind van de middag.

DINSDAG

Maandagochtend was hij 7u wakker, dat vond ik minder leuk… dus voor dinsdagochtend schoof ik de ipad onder zijn neus toen hij me wakker kwam maken… nog heeeeeeel even slapen voor mama, voordat ik weer elke dag om 8 uur op school sta of om 9u op werk. Kan best, toch?! Hij wilde overigens na een half uur al naar beneden, ‘ik wil crackerrrrrrs mama!’ ‘Eten?!?!?!’..

Streepjes chillpak dag. Het zou een regenachtige dag worden, dus ik poets verder in huis en was bergen wasgoed weg. Favoriete snack van nu is watermeloen met honing geitenkaas.

De diaries lopen nooit zo lekker als ik vakantie heb haha, zo druk met vakantie vieren, veel foto’s uit te zoeken, dus ik ga dinsdag pas er aan zitten als Nim gevloerd en moe op de bank ligt te draaien met een flesje warme melk (zijn comfort food).

Vlak voor bedtijd wissel ik weer de praatplaten van Little&Pure op Nim zijn kamer. Even wat anders! Hij vind deze plaat helemaal leuk, en hoe vrolijk zijn de kleurtjes zo met een zonnestraal erbij?! De komende tijd leren we de bosdieren plaat uit ons hoofd dus 🙂

Boekjes lezen voor het slapen gaan.

WOENSDAG

Woensdag! Na de bijna valse code geel voorspellingen van de dinsdag (bedankt Weeronline…), en dus een hele dag in huis te zijn geweest, willen we de deur uit. De bakfiets heeft bij mijn ouders gestaan tijdens onze vakantie, dus ik ga hem samen met Nim ophalen. Het is een half uurtje wandelen, en Nim heeft er zin in want we moeten de brug over. ‘ Dat is leuk he mama, met water en boten’.

Go, go, go! Niet bij te houden soms.

‘Een olifant met a birtday cake mommy, look look, trumpet trumpet, blazen op deze kaarsje auw?’ Jaja, hij gooit alle gedachtes er in 1 keer uit, met engels ertussendoor. Ook niet bij te houden 😉

Vroeger zaten we hier heel vaak aan het water, beste plekje in Capelle. Nooit gedacht dat ik zoveel jaren later in het dorpje aan de overkant zou gaan wonen haha.

Nim vind het saai en wil naar Opa en Oma, ‘nu, mama, NU meekomen!’.

En in het Slotpark was ik ook vaak te vinden. Ze hebben het park wat opgeknapt en het ziet er een stuk beter uit nu. Grappig om na lange tijd niet te zijn geweest om er dan weer te wandelen.

We halen de bakfiets op, en fietsen lekker een stukje in de zon. Uiteindelijk belanden we in de grote speeltuin in Krimpen. Hij rent zich rot tussen alle speeltuigen, maar komt steeds terug bij dit leuke ding.

Oeps! 😉

Om half 11 vanmorgen stapten we de deur uit, en om 4 uur ploffen we neer op de bank thuis. Ik met koffie, Nim met warme melk. Knuffelen en George of the Jungle kijken op Netflix, nostalgie… die hadden we vroeger op videoband en werd grijs gedraaid haha. Nim vind het geweldig, vooral de hond van George… wat stiekem een olifant is. Slappe lach hoor!

Tijd om te koken. Chili it is!

Zonnetje op de plantjes. Fijnste licht van de dag <3

DONDERDAG

Na zo een 3,5 vrije weken van werk, moet ik donderdag er ook weer aan geloven. Een beetje met tegenzin, vakantie is best wel heerlijk hoor. Eind van de dag ben ik flink gesloopt, maar worden we wel getrakteerd op een mooie avondlucht. We kunnen heel even genieten van iets meer zicht op de lucht, want de nieuwe buren sloopten de oude schuur en aanbouw. Er komt wel weer een aanbouw voor terug, maar niet meer zo een hoge schuur tegen de schutting, dus dat is wel prettig!

VRIJDAG

Na weer een lange werkdag vrijdag duik ik vroeg m’n bed in ’s avonds, nog 1 dag te gaan! In m’n bed tref ik Nim aan, lief!

ZATERDAG

De mannen zetten mij af op werk, en rijden door naar de kapper op Nim zijn eigen verzoek. ‘ ik ga haren knippen!’. Als ik pauze heb krijg ik het resultaat te zien via deze foto, ze zijn ook nog eens lekker gaan ontbijten en spelen bij Ver van Hier in Rotterdam. Hij word ineens zo groot… een korter kapsel sterkt dat extra aan ofzo.

Ook nog naar de Emoji film in 3d, en ik maar keihard werken!

ZONDAG

Zondag ben ik moe, al die drukke werkdagen zo na de vakantie is niet niks. We blijven lekker thuis, doen wat huishouden, en als de zon doorkomt leg ik de tuinkussens weer eens op de bank. Dat was even geleden! En genieten van de bloeiende hibiscus struik, wat een mooie is het!

Na het avondeten gaan we nog een rondje fietsen met de bakfiets, en belanden bij de ijswinkel. Yum, zo lekker dit ijs.

Ik zit gezellig in de bak bij Nim, laatste stukje nog in het zonnetje over de dijk voordat we weer naar huis gaan.

Fijne nieuwe week!

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest