Dear Diary #31 & #32

En toen waren er alweer een paar weken voorbij. Het is hier op de Dear Diary’s na akelig stil (geweest), en dat komt omdat we in onze vakantie gewoon veel plezier gemaakt hebben, veel gerelaxed hebben en tijd voor elkaar wilden hebben.
Er komt nog een drukke periode aan met klussen en verhuizen, en daar willen we goed voorbereid en uitgerust in gaan. Dus het foto’s maken, blogs schrijven en met laptop op de schoot zitten in de avond heeft plaats gemaakt voor heel wat andere dingen. We zijn verfkleuren aan het zoeken, net als behang, laminaat, inspiratie voor de keuken, of we nou wel of niet een verhuisservice in moeten huren, opzoek naar een goede klusjesman… and so on.
Maar, ik ga het gauw weer oppakken allemaal! Ik heb een boel leuke ideeen, heb nog artikelen in mijn concepten staan en heb vooral zin om weer moois te fotograferen en te schrijven. Voor nu, een dear diary van vaan 31 en 32. Week 33 (afgelopen week) komt maandag online. Weken 31 en 32 waren nog een vakantieweek vol leuke dagen en een week waarin we weer aan het werk moesten.

WEEK #31

MAANDAG

40Maandagochtend zijn we al vroeg op pad samen met opa en oma. En vlak voor we op plek van bestemming aankomen, valt Nim in slaap. Dat gebeurt serieus altijd, ook als we bijna thuis zijn trouwens. We maken hem wakker en geven hem meteen een foldertje van safaripark de Beekse Bergen. Zie je zijn koppie, hij was helemaal verbaasd en erna dolblij.

35‘Olifant? Waar is de olifant? Ohhh grote olifant, baby olifant?’ De autootjes fase heeft een beetje plaats gemaakt voor de dierenfase… en dan voornamelijk de olifant. Hij heeft het de hele dag over olifanten, giraffen en zebra’s gehad.

39Ohhhh olifant! Beetje eng, dus vingertjes in de oren.

38Een mega geslaagde dag, de glimoogjes zijn het bewijs 😉

DINSDAG

33Dinsdag regent het, de hele dag… Bah! We hangen op de bank, kijken filmpjes en voeren vrij weinig uit. Nim is weer een beetje over zijn cranky mood van vorige week heen, en wil de hele tijd knuffelen en roept steeds ‘hou van jou heel veel!’ ‘Love you very much!’. Wat een ommezwaai weer, maar mij hoor je niet klagen ;). Ook poes Evi is naast me gekropen, helemaal bezet dus haha.

32‘S avonds brengen we Nim naar zijn opa en oma voor een nachtje logeren. Wij zijn de herrie in de straat zat en gooien de matrassen in de woonkamer neer. Pluspunt: tv kijken tot je in slaap valt…

WOENSDAG

31Woensdagochtend rijden we met zijn tweetjes naar Krimpen, om wat maten op te nemen in ons toekomstige huisje. Een sneak preview voor jullie, dit is onze voordeur en deur van de berging/schuur! (hoewel, ik wil wel andere deuren haha…)

15Daarna rijden we samen naar Breda waar een XXL woonboulevard zit. Ik heb erge koppijn, dus ons dagje samen valt een piep klein beetje tegen… Wel hebben we de vloer voor de bovenverdieping uitgekozen. Het word een grijze laminaatvloer met groeven van Ikea. We hebben er nu eenzelfde liggen maar dan houtkleur en daar zijn we dik tevreden over. We gaan voor grijs omdat het voor de hele bovenverdieping is en dit in alle kamertjes dan het leukst te combineren valt.

30We rijden weer naar mijn ouders, eten lekker mee en nemen Nim dan weer mee naar huis. De matrassen lagen nog op de grond in de woonkamer en we zijn te moe om het weer terug te leggen in de slaapkamer. Nog maar een nachtje zo dus. Ik gooi een zakje popcorn in de magnetron en we kijken de Netflix serie ‘Stranger Things’.

DONDERDAG

19Plannen zat, maar mijn erge hoofdpijn houd aan. Nim kon niet slapen en sliep bij ons op de matrassen in de woonkamer, dus we waren alles behalve uitgeslapen en energiek… We blijven dus thuis. Kay maakt een start met inpakken van films, boeken, knuffels/babyspeelgoed, kerstspullen etc.

20Omdat Nim bij zijn Opa en Oma vorige week zo lief speelde met diertjes van Playmobil hebben we via marktplaats twee toffe aankopen gedaan. De ark van Noah en een safari setje. Een heleboel diertjes en leuks. Er is een hele nieuwe speelfase aangebroken en hij begint zelf verhaaltjes te maken en laat diertjes en popjes met elkaar praten. Onwijs leuk, dus dat stimuleren we graag. Hij was mega blij ermee in ieder geval en heeft er de hele dag zo zoet mee gespeelt!

VRIJDAG

37De tijd vliegt. Het is alweer vrijdag. Shoppen in Alkmaar, en een duin beklimmen in Schoorl staat er op de planning.
In Alkmaar lopen we voorbij de winkel Friday. In Rotterdam had ik hem ook wel zien zitten, maar nog geen kans gehad om te gaan kijken. Friday doet aan goede sale, want er waren een heleboel gave items afgeprijsd tot -70%! Terwijl ik wat aan het passen was, wachtten de mannen op mij… Een beetje omkoperij met een lolly mag best als je even wil shoppen, vinden wij!

29Na Alkmaar rijden we naar Schoorl, waar een enorme klimduin in het dorpje ligt. We lopen (strompelen) helemaal naar boven, en plakken er een mini wandeling aan vast tot aan het uitzichtpunt. Dit soort dingen vinden we heerlijk om te doen!

28En na een kleine wandeling dalen we weer af. Opzoek naar ijs! Zo een groot ijsje, dat vond hij wel wat 😉

27Thuis! En oja… ik kocht een toffe jumpsuit bij Friday en kreeg er een katoenen tasje bij. Altijd leuk en handig zulke tasjes.

ZATERDAG

36Zaterdagochtend staan we al rond 9.00 bij mijn broertje en schoonzusje binnen. Ze willen hun huis verkopen en hebben mij gevraagd voor foto’s. Super leuk natuurlijk en een enorme uitdaging. In totaal met foto’s bewerken etc wel 4 uur bezig geweest! Maar het resultaat mocht er zijn, en hoe gaaf is hun keuken?!
En hoe bizar snel het bij ons ging, ging het bij hun ook… in een paar dagen het huis verkocht!

26Daarna vertrekken we richting het Biesbosch museum waar we de entree wat te duur vonden. Nim wil heel heel graag spelen dus rijden we naar ons favo plekje: Villa Augustus! Spelen en appelsap drinken in het zonnetje.

ZONDAG

25De laatste vakantiedag met z’n drietjes. We gaan naar speelpark Oud Valkenveen. Ik heb in de ochtend tijdens de ‘ochtendstress’ (ja die hebben wij ook op vrije dagen) steeds geen tijd om make-up op te doen, dat doe ik dan dus maar in de auto.

24Daar zijn we dan. Er zijn een heleboel verschillende speelplekjes hier, binnen en buiten. Onwijs tof en voor het grote aanbod vind ik de toegangsprijs (9,95 p.p) heel schappelijk!

23De mannen gaan wel een aantal keer van een mega glijbaan af. Nim vond het geweldig!

22En dan na wat miezer regen piept er een heerlijk zonnetje achter de wolken vandaan. We gaan direct naar het strandje helemaal achterin het park en Nim en Kay gaan lekker het water in terwijl ik relax op een zonnebedje lig. Prima dagje zo!

21Als afsluiter mag Nim een ijsje kiezen, en natuurlijk gaat hij voor een grote magnum classic… en eet hem helemaal alleen op.

WEEK #32

MAANDAG

18Oef oef, wat is de maandag na je vakantie toch altijd zwaaaar. Huilend kind want ‘Pappaaaaa, ikke wil papaaaa’. Het is natuurlijk best even gek na 3 weken je ouders tegelijk voor je te hebben gehad dan opeens alleen met mama opgescheept te zitten! Naast dat, hebben we totaal geen huishouden gedaan de twee weken nadat we terug kwamen van Frankrijk… Ik ben dus de hele dag in de weer geweest met opruimen, schooonmaken en wassen :(. Toen Nim op bed ging in de middag ging ik ook even zitten met wat lekkers…

17We halen nog gauw een boodschap en het is vet koud buiten! De bodywarmer ging dus aan.

16Ik kook! Een pan vol groente!

DINSDAG

14Dinsdag heeft Nim het wederom moeilijk als Kay vertrekt naar werk. Ik besluit dat we samen wat leuks gaan doen: De dierentuin! Die zullen we zeker gaan missen strakjes in Krimpen, want het is nu op loopafstand.

11Nim heeft een favoriet dier op het moment: De olifant! Hele dagen heeft hij het over olifanten. Zodra we bij de olifanten staan wil hij gelijk weer weg… hij kijkt liever naar die kleine silhouet olifantjes op de paaltjes voor richting aanduiding :’)

13We zeggen de giraffen gedag.

12En doen gek op een bankje met z’n tweetjes. Het heeft zijn humeur wel goed gedaan, even samen weg en we hadden een heerlijk zonnetje!

10Thuis! Nim op bed, ik snack rijstwafels met hummus en ei en plof p de bank neer met Pinterest op zoek naar inspiratie voor een keuken.

9Als de kleine man weer wakker is ruim ik weer op in huis en verschoon de bedden. Nim zijn visjes dekbedovertrek van Garbo&Friends blijft groot favoriet! Oh en check de olifanten verzameling, echt een nieuwe grote favoriet!

WOENSDAG

8Van alles overhoop halen als alles weer redelijk opgeruimd is. Deze man is er een ster in.

7We voeren vrij weinig uit woensdag, ik heb mega koppijn en kom er maar niet vanaf. Ik zoek alvast op wat we zullen eten vanavond en kom uit op een maaltijd uit een boekje wat we laatst kochten… met een lijstje gaan we even snel naar de supermarkt.

6Het recept!

5Ik maakte er een salade bij. Het was mega lekker!

ZONDAG

4We slaan even wat dagen over, want donderdag, vrijdag en zaterdag was het voor mij ook weer tijd om te werken. Kay en Nim deden zaterdag alleen een boodschapje en ook wat huishouden. De Zondag hebben we weer met zijn drietjes en we willen even naar de stad. Deze grapjas loopt de deur uit met mijn zonnebril en zijn eigen zonnebril op zijn hoofd… juist…

3We halen wat nodige dingetjes en dan mag Nim spelen naast de Markthal. Er loopt een lief meisje van zijn leeftijd rond en ze hebben mekaar helemaal gevonden. Nim stelde zich ook voor, iets wat wij nog niet eerder van hem hebben gehoord. ‘Hoi! Ikke Nimmie!’ (prikkend met zijn vingertje op zijn buik.) Zo lief!

2Hi!

1Met papa dingetjes in het water gooien. Boys will be boys…

 

Wat hebben we leuke en mooie dagen gehad. Ik kan niet wachten tot het weer vakantie is stiekem. Jullie ook?

Aanstaande maandag komt de terugblik in foto’s van deze week online, en dan zijn de Dear Diary’s weer up to date 😉

Fijn weekend!

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest