Dear Diary #30: Vakantie, Strand & Memories

Een vakantieweek vliegt voorbij! Onze tweede vakantieweek kwamen we na een reis van bijna 12 uur vanuit Frankrijk weer thuis. Uiteraard zaten we niet stil en bezochten we familie, maakten we leuke uitjes en handen we onze hadden een beetje vol aan een humeurig peutertje…

MAANDAG

29Heh, het is maandagochtend… de wekker gaat vroeg en het is helaas pindakaas tijd om naar huis te gaan. We willen helemaal niet :(.
We laden de auto vol, legen de koelkast, brengen het vuil weg en dan is het al gauw tijd om te gaan. Och wat hebben we het leuk gehad hier!

28Na ongeveer 2,5 uur rijden lassen we een geplande stop in bij het plaatsje La Bouille aan het water. Lekker plekje om even de auto uit te gaan voor frisse lucht en om de rug en benen te strekken.

27En na weer ongeveer 2,5 uur rijden komen we aan bij de tweede geplande stop: Calais. Kay is shoppen in de Toys XL voor Nim, in Frankrijk is altijd zoveel meer dan in Nederland! Ik wacht met de slaapkop in het brandende zonnetje in de auto.

26Aan de shop! Hij houd het netjes en is tevreden met wat papa al had uitgekozen.

25En de derde tussenstop tijdens etenstijd, rijden tot we wat te eten tegen kwamen duurde even in Belgie langs de snelweg… Maar na een burger bij de Quick liepen we nog even de supermarkt in voor een kleine boodschap en liepen we tegen Nim zijn held aan: Lightning McQueen van Cars. Hij wilde er wel in, maar hij mocht niet aan :’)

24En dan is het nog iets meer dan een uurtje naar huis. Iets voor 22.00 zitten we weer thuis op onze eigen bank met zijn drietjes. We kijken een film op Netflix (Big Hero 6) en gaan tegen 00.00 pas naar bed.

DINSDAG

23Dinsdagochtend ben ik al vroeg wakker, na een rotnacht. Herrie, onrust, slaande deuren, scheurende auto’s en brommende motors in de straat… een van de redenen waarom we het hier zo zat zijn. Maargoed, ik start weer met mijn vaste ontbijtje: Crackers, kaas en een gekookt eitje.

22Later in de middag gaan we langs mijn ouders, en worden we getrakteerd op een lekkere avondmaaltijd, en een taartje krijgen we mee naar huis. Yum!

WOENSDAG

21Woensdagochtend moeten we voor 9.00 weg zijn thuis. De nieuwe eigenaresse gaat de keuken laten vervangen en wil met de keukenleverancier en de makelaar komen meten. Beetje vroeg, maar het kon niet anders helaas. Wij rijden naar Ver van Hier, een leuk cafeetje/winkeltje op de Kleiweg in Rotterdam. Kan Nim fijn spelen en wij ontbijten in rust. Altijd lekker daar!
Daarna doen we een boodschapje en zorgt een humeurige peuter ervoor dat we de rest van de dag niks meer ondernemen.

DONDERDAG

19Ik ruim de boel een beetje op (beter gezegd Nim zijn troep), en kleed me aan. Dit is een favo blouse, hij is van de Zara. De mannen zijn samen naar Monkey Town, dus ik heb even een stil huis voor mij alleen.

3In de middag rijden we richting Lelystad voor een stukje natuur, alleen is het slecht weer en wijken we uit naar Bataviastad. Een outlet shopping centrum. Ijsje hoort erbij in de vakantie. We kopen niks, en gaan al vrij snel weer naar huis… humeurige peuter…
Oh en dit vestje… liefde! De kleur, de fit, de stof, de capuchon <3 Hij is van Gray Label.

VRIJDAG

2Vrijdagochtend rijden we richting Zeeland. Daar zit Berkenhofs Tropical Zoo. Onwijs leuk voor kids! Vooral het speelgedeelte is het leukst.

18Daarna rijden we door naar Vlissingen, de zon schijnt, de lucht is blauw en er hangen prachtige witte pluizige wolkjes in de lucht… dus daar willen we nog even van genieten.

17Echter is Nim nog altijd in de humeurige bui. Zou het aan het weer liggen?
We verlaten Vlissingen dus ook weer gauw, helaas want het plan was er lekker wat te eten.

16Eenmaal in de auto stik ik van de honger, we gaan er bij de eerste de beste strandtent uit. Gelukkig is er een luchtkussen en heeft Nim het naar zijn zin en konden we op ons gemak wat eten. Daarna doen we hem nog een plezier door ook het strand nog even op te gaan.

15Er ligt een houten speelschip. Super leuk gedaan!

14Samen schommelen is altijd een goed idee.

ZATERDAG

13Zaterdagochtend rijden we eerst naar de winkel Marqt in Rotterdam Hillegersberg. We kopen er wat lekkers en rijden dan richting Woudrichem.

12In Woudrichem staat een molen die o.a hele lekkere bakmixen verkoopt. Verder is het plaatsje zelf ook erg leuk.

11Helaas hebben we regen dus schuilen we onder de bomen en later nog in de ijssalon.

10Als het weer eens zonnig is zoeken we Woudrichem nog eens op, maar voor nu reden we maar wat en strandden bij een tuincentrum…

9Nim zag een toffe presentatie en voelde zich er thuis.

ZONDAG

8Ook zondag gaan we op pad. In de middag staan we in een warm onverwacht zonnetje op de begraafplaats in Zeeland. De lavendel op het graf van Kay zijn moeder was enorm! Alle vlindertjes en bijtjes vlogen er omheen en tussen en er kwam een heerlijke geur vanaf. Een bijzondere plek was het, hoewel de plek natuurlijk alles behalve leuk is… Kay heeft alles netjes gesnoeid en we hebben een flinke lading lavendel meegenomen om thuis te laten drogen.

7Daarna rijden we door naar Kay zijn vader en vrouw, met een lekker smulpakketje wat we bij Marqt en de molen in Woudrichem kochten. Nim zijn oma zorgt altijd voor genoeg leuk speelgoed voor alle kleinkindjes, en Nim heeft super lief en zoet zitten spelen met de Playmobile.

6Nog even schommelen onder de appelboom.

5En daarna rijden we richting een plekje waar ik vroeger vaak kwam als ik samen met mijn broertje bij onze Opa en Oma logeerden op de camping zomers. Samen met kids van de camping, mijn broertje en neefjes en nicht vingen we krabbetjes, chillden we in de zon en hadden we het vaak gewoon super gezellig! Leek me leuk om weer eens te gaan kijken en dit met Nim en Kay te gaan doen.

4Zo grappig dat zo’n plek helemaal niks veranderd is! Helaas had Nim niet zo’n zin in ons plan van krabbetjes vissen… hopelijk een volgende keer!

 

En dat was alweer onze tweede vakantieweek!

Fijne week!

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest