Dear Diary #26

En er is alweer een week voorbij! We hielden het rustig, er arriveerden wat vakantie voorbereidende pakketjes, we knuffelden een heleboel, boenden het huis spik en span, en hadden een gezellige zondagmiddag met visite. Op naar week 27, maar eerst week 26 afsluiten met een foto overzichtje.

MAANDAG

Als ik Nim maandagmiddag van school haal schijnt het zonnetje heerlijk, ik heb een zak met oud brood en korstjes brood meegenomen zodat we nog even de eenden kunnen voeren voordat we naar huis fietsen.

Nim is nog niet helemaal in zijn hum, en valt in de middag bovenop me in slaap op de bank. Hij klaagt over hoofdpijn, ik heb zelf eigenlijk altijd hoofdpijn dus ik weet hoe vreselijk het is en vind het echt ontzettend rot voor hem. Liever ik dan hij! Ik hoop zo dat het hem bespaard blijft om zoveel hoofdpijn te hebben, en dit gewoon vermoeidheid en misschien wat spanning van school is.

Oh die zon, echt fijn! En onze tuin, nog fijner! De bloemen die nu aan het uitkomen zijn <3, i love it!

In de avond komt mijn broertje lekker met Nim knuffelen op de bank, zodat wij naar school kunnen voor het eerste 10-minuten gesprekje met zijn juffies. Het gaat heel goed met Nim op school, hij is vrolijk, doet met alles enthousiast mee, schaterlacht het soms uit, kan treinbanen bouwen als de beste, en laat zich op het schoolplein rondrijden door de oudere meisjes… Volgens de juf echt een beginnende kleuter. Fijn om te horen!

DINSDAG

Ons ochtendritueel voor school? Uit bed om 7.00, aankleden, een flesje warme sojamelk, en een dubbeldekker cracker of boterham op de bank met de iPad erbij. Dan kan ik broodtrommels klaarmaken, mezelf aankleden en opmaken, de bakfiets fiets klaar maken, en alle bedden strak trekken en gordijnen en ramen open zetten.

Om 8.00 stappen we op de fiets, en om 8.10 staan we op het schoolplein bij de kipjes.

Ik fiets nog een blokje om. Gewoon even frisse lucht snuiven.

Als ik Nim weer ophaal, stel ik voor om op de markt lekker kibbeling te halen. En hij is ervoor in! Yum! We eten het onderweg al een beetje, en eenmaal thuis ploffen we met een filmpje en de rest van de kibbeling neer op de bank.

Kay is lekker vroeg thuis, dus we rijden nog even naar de Intratuin. Wat staat alles mooi in bloei, de insecten maken er gretig gebruik van ook!

Nim wil hier altijd kijken, het grote vissen aquarium.

WOENSDAG

Woensdag, onze samen thuisblijf dag. Op school zouden er lekker tosti’s gemaakt worden voor de kids, jammer dat Nim dat dan mist… maar hij geniet van de dag thuis en de rust, dus ik maak gewoon thuis tosti’s!

En ik ben zooooo moe. Het weer is ook druilerig en donker. Veel verder dan de bank kom ik deze dag niet echt. We zijn echt toe aan vakantie…

Op de markt haalde ik dinsdag ook nog een halve watermeloen. All time favorite van mij! En hij was zo zoet en waterig, heerlijke middagsnack!

Vakantie shoppings druppelen binnen! Ik moest nog wat heerlijke vakantie outfitjes voor Nim scoren, en met de sale nu kon ik me niet meer inhouden. Ik bestelde deze twee setjes bij Smallable, ze zijn van Bobo Choses. Deze collectie, de kleuren, de kledingstukken, helemaal Nim vind ik! Stiekem wil ik nog wel wat items van deze zomercollectie. Er zijn ook leuke sweaters, kindertasjes, en de T-shirtjes zijn ook allemaal leuk! Oh oh, het blijft een hobby (verslaving) om leuke kleding te shoppen voor de kleine man.

DONDERDAG

Donderdag ochtend is er even rust in huis voor ik naar werk ga. Kay brengt Nim naar school op donderdags, dus kan ik op mijn gemak mezelf klaarmaken en nog even 10 minuten zitten voor ik naar de bushalte toe moet. Deze morgen ging ik niet rustig zitten, maar neusde weer tussen de bloemen in de tuin. Wat zijn ze mooi he?! Ik hou van dit soort wildernisjes vol kleur <3.

Oeps! Een reepje chocola op in mijn laatste werkpauze. Na Tony’s en Milka, is de chocolade van Cafe-Tasse ook erg lekker. Vooral deze met nougat.

Ik ga vroeg naar bed, want ik ben nog steeds zo moe en heb last van rugpijn. Het is nog licht, en kan een heerlijk slapend jongentje zien liggen in zijn bedje. Nog altijd met zijn liefste Woezel en Pip verstrengeld in bed.

VRIJDAG

Ik werk vrijdag tot 14.00 en ga dan gauw naar huis om er voor Nim te zijn na school. Het tweede vakantie shoppings pakketje komt ook binnen, alleen is er iets niet goed gegaan. Ik bestelde maat 36 (van de kinderafdeling, stuk goedkoper haha) van deze Dr. Martens sandalen, en kreeg maat 19. Potverrr!

Ook kocht ik deze tas. Al een flinke tijd zoek ik naar een mooie kwalitatief goede tas, maar vond niks goed genoeg of veel te duur. Tot ik deze zag bij Dr. Martens, gewoon exact wat ik zocht. Hij is van heerlijk zacht en soepel leer, groot genoeg om naast telefoon en portemonnee nog wat rommeltjes in mee te nemen, en hij is te verstellen in lengte. Happy me. Hoewel het niet echt een vakantie aankoop is, ben ik heel blij dat ik een tas heb gevonden voor we op vakantie gaan 😉

ZATERDAG

Zaterdag is nog een werkdag voor mij. Nadat de mannen mij hebben afgezet, gaan ze ontbijten bij Ver van Hier. Ons favo stekkie in Rotterdam! Ik zie in mijn pauze gezellige foto’s op de app, en baal dat ik er niet bij ben.

‘S avonds halen ze me weer op van werk. Lucky me <3

ZONDAG

Poetsen, opruimen, knuffelen, kussen, spelen, zingen, dansen… Echt een zondag!

Een paar van de geprinte Insta foto’s die ik voor Vaderdag liet afdrukken bij Hema heb ik in lijstjes gedaan.

Relaxen, dat is de bezigheid van vandaag.

Lekkers! Want een vriendin van mij en haar vriend komen gezellig op visite om ons huisje te bewonderen.

We hebben heerlijk in de zon buiten kunnen zitten, en als ze naar huis zijn chillen we nog even verder. Kay maakt het avondeten: Burgers met zoete aardappel frietjes. Hij heeft het zelfs mooi opgediend 😉

Baddertijd en bedtijd. De dino knuffels kreeg Nim vanmiddag cadeau, en hij heeft ze sindsdien niet meer losgelaten. Zo lief!

En met een laat avondzonnetje dat de woonkamer in schijnt sluiten we de week af!

Fijne nieuwe week!

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest